Медия без
политическа реклама

„Зелено движение“ ще предложи на парламента изслушване на Зеленски

19 Март 2022
Владислав Панев

Депутатите на „Зелено движение“ Владислав Панев и Зорница Стратиева ще предложат на Народното събрание да покани на официално онлайн изслушване президента на Украйна Володимир Зеленски. Целта е да чуе позицията на официален Киев за случващото се в Украйна. Това обяви пред медии Владислав Панев, посочвайки, че идеята е дошла от местната организация във Велико Търново. Той заяви готовност още в сряда да внесе официално искане за това.

Панев смята, че изслушване на Зеленски ще бъде „изключително силен знак за това каква е позицията на България“. "Бихме могли и парламента и цялото общество да получим по-ясна представа отвътре от Киев за реалната картина, в  която е войната в Украйна. Знаете, че има много пропаганда, вероятно и от двете страни, но руската пропаганда в България със сигурност не е от вчера, поне от осем години, от 2014 година насам. Предложението ще го внесем още в сряда, първата сесия на народното събрание през следващата седмица. Предполагам, че мнозинството в народното събрание би подкрепило такава инициатива", каза Панев.

Националното събрание на „Зелено движение“ е одобрило идеята, обявиха малко по-късно от партията.

Днес партията, която е част от „Демократична България“, избира ръководство. Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов обяви преди дни, че се отказва от съпредседателското място. Очаква се Владислав Панев, другият съпредседател, да бъде преизбран на поста.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?