Медия без
политическа реклама

Връщането на главния архитект отваря проблеми пред кмета на Варна

Виктор Бузев иска отново да е част от общинското управление

29 Апр. 2024
Виктор Бузев
Дарик Варна
Виктор Бузев

Отстраненият точно преди година от Иван Портних (ГЕРБ) главен архитект на Варна Виктор Бузев иска да се върне в общинската власт, стана ясно от негово изявление пред местни журналисти, цитирано от сайта Moreto.net. Към момента той печели съдебните дела за уволнението си; по думите му остава още едно - след което смята да "помага на новото управление", тоест на кмета Благомир Коцев (ПП-ДБ).

В момента постът на главен архитект е вакантен, без титуляр. Бузев разясни, че желае да участва в журито, което ще определи новия главен архитект. Мотивира се със свои професионални знания, опит, нужда от управленска приемственост, а и че не му е безразлична съдбата на града.

Казусът обаче не е само трудово-правен, а политическата му същност е доста любопитна. Макар да бе главен архитект през почти всичките му кметски години, Портних отстрани Бузев с обвинения, че е виновен за презастрояването на града. Нарочи го за саботьор. Нещо повече - атакува го, че действа заедно с Коцев (все още не бе кмет, а само неформален кандидат). Факт е, случаен или не, че именно Бузев издаде разрешителното за шатрите на ресторанта на Коцев в Морската градина "Хоризонт", станали после обект на спор с Портних. Интересно е също така, че не малка част изразяваното мнение от привърженици на ПП-ДБ в социалните мрежи е срещу Бузев - считат го за виновник за презастрояването.

С една дума, кметът Коцев сега следва да отиграе нелека топка  - какво да прави с човек, когото съдът връща на работа, желае да предостави услугите си, сочен е за близък със самия Коцев, но пък кметският електорат не го харесва.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата