Quantcast

Медия без
политическа реклама

Софиянци настояват за по-удобни маршрути за разходка в парковете

МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

След масовото недоволство на столичани от организацията за разходки в 10 парка на София районни кметове започнаха да уведомяват съкварталците си, че Столична община е склонила да приеме предложения за промени в маршрутите в някои от тях. Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков съобщи, че районът определя нови пътища за движение в парка край езерото в "Дружба"1.

"За по-голямо удобство на жителите на район „Искър“ районната администрация разработи нов маршрут, който ще бъде актуален от днес. Схемата е изработена съобразно желанието на жителите и гостите на район „Искър“ да се използва максимално пространството около езерото. Влизането и излизането от парка отново ще става през два входа и четири изхода", поясни Цеков във "Фейсбук".

Кметът на "Слатина" Георги Илиев също съобщи, че по искане на жителите на района администрацията се е съгласила на ново трасе за разходки в парк "Гео Милев". Илиев даде да се разбере, че първоначалният вариант не е бил съгласуван със съкварталците му. "Новата схема за движение в парк "Гео Милев" е разработена от мен лично след консултации с представители на различни групи съграждани и съгласувана с дирекция "Аварийна помощ и превенция", коментира районният кмет в социалните мрежи.

Първата корекция на избраните от общината трасета бе направена в "Борисовата градина". Още в понеделник, първия ден от отварянето на част от парковете в София, кметът на район "Средец"  Трайчо Трайков съобщи, че за движение на майки с деца и бременни жени се отваря и най-близката алея от страната на "Цариградско шосе", която първоначално не фигурираше схемата. Влизането в нея ще става от подлеза при улица "Светослав Тертер".

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че предстои отварянето на още паркове в София. Сред тях ще е "Възраждане". Паркът "Света Троица" пък ще бъден отворен специално за майки с деца, за които е невъзможно да ползват Западния парк, разкопан за ремонт още от 2018 г. Кметът изрази надежда и че идната седмица достъпът до Витоша също ще бъде разрешен .

Още по темата