facebook
twitter

България

Слави Трифонов влезе в политиката с оскъдни послания

Партия „Няма такава държава” иска политиците да се съобразят с референдума от 2016 г.
1361
 БГНЕС
Слави Трифонов влезе през задния вход в залата, за да избегне журналистите.

Шоуменът Слави Трифонов влезе официално в политиката със скромно програмно послание. В първата си реч пред основателите на партия „Няма такава държава” в събота Трифонов наблегна изцяло на референдума от 2016 г. Той се оплака, че допитването е било „захвърлено в ъгъла”, и се закани да направи така, че вотът на гражданите да бъде зачетен от политиците.

Самото учредително събрание бе проведено в потайност по причини, които Трифонов и сподвижниците му отказаха да разкрият, а дневният ред бе изчерпан за по-малко от 20 минути. Събитието се състоя в столичния конгресен център “Рейнбоу Плаза”, който беше под строга охрана, на основателите дори не беше позволено да внесат телефони в залата, а журналисти не бяха допуснати. Трифонов влезе през страничен вход, без да обели и дума пред медиите. Няколко часа по-късно от екипа му публикуваха кратко видео, в което шоуменът обявява, че се захваща с политика заради „отвращението”, което е предизвикало у него отношението на политиците към референдума. "Аз не съм алчен за власт, алчен съм за справедливост”, казва Трифонов. 

На допитването през 2016 г. бяха зададени три въпроса: да се въведе ли мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура; да се направи ли задължително гласуването на избори и референдуми; да се съкрати ли партийната субсидия до 1 лев на действителен глас. Мнозинството от гласувалите отговори с „Да”, но активността не беше достатъчна, за да станат резултатите задължителни за прилагане от парламента.

За отбелязване е, че в събота Трифонов не спомена нищо за другите акценти, записани в учредителната декларация на партията през август. В документа се твърдеше, че „Няма такава държава” ще се бори за пряк избор на главния прокурор и омбудсмана от гражданите, за цялостно реформиране на съдебната система и премахване на партийното влияние върху нея, за реформи в здравеопазването и образованието и др. Активният по всякакви обществени теми шоумен избягва темата за единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, чиято противоречива кандидатура предизвиква сътресения в държавата през последните месеци.

РЪКОВОДСТВО

Слави Трифонов ще бъде лидерът на новата формация. Негови заместници са сценаристите от спряното вече предаване „Шоуто на Слави” Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Други трима от сценаристите на предаването влязоха в Изпълнителния съвет на „Няма такава държава”. Главен секретар на партията става Виктория Василева, която преди години оглавяваше младежката организация на СДС, но започна да работи за Трифонов при организацията на подписката за референдума.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Няма такива партийци

22.02.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

7759
Слави Трифонов: Радев става мил и тих по адрес на БСП

19.02.2020

3172 29
Слави Трифонов учреди партия "Има такъв народ"

16.02.2020

4620 49

Коментари

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Премиер на аутокю по-добре ли е от премиер на SMSи?

nkostoff

След Цецо - Тошко.

ефрейтора

Ако Трифонов успее да постигне само две неща - мажоритарна система в два тура и Народно събрание от 120 депутати , значи усилието си е струвало .

Скрудж

Това може да се постигне само ако С. Трифонов успее за спечели 160 депутатски места ....или поне 121 и успее да привлече на своя страна още 39 народни представвители.

И на децата е ясно, че това няма как да стане!

Желязко Желев

                "ОСКЪДНИТЕ ПОСЛАНИЯ"-променят света.Рийган /тефлоновия президент/ е искал докладите до него да са до една страница.Ако искате да разберете нещо безкрайно сложно трябва да можете да го изложите на една страница която и дете да разбере.Ако не можете и Вие нищо не сте разбрали.Тръмп ползва кратката форма туит.

Може и още примери но тези стигат.

                 Та снизходителното 'Оскъдни послания' говори добре за познанията на съчинилия го.

kaily
снимка на kaily

Посланията ТРЯБВА да са оскъдни, но значими.

аиг3

Таз партия малко като Атака в добрите й години. Все пак  поради липса на семейство и обществено приемлива конкубина, патриотът и пазител на изконните български традиции( пиьене и чалга) е прибегнал до сценаристите си като ядро на партията. Плюс професионална, прелитаща на по-зрели цветове, калинка. Нищо не се чува за уж специално подбраните с прослушване  будни и реализирани българи. Те явно ще са пълнежа. Пък партийката ще се управлява както шоуто, досега.

А не мъцва нищо за Гешев, защото продуцентите на новото политическо шоу на Дългия като нищо ще му дръпнат шалтера преди още да е почнал да разказва вицове в парламента. А който плаща той поръчва музиката и вицовете.

На вуйчо ти вуйчо му
<столичния конгресен център “Рейнбоу Плаза”> - от една селяния и простотия, към друга чалгия.
Magi

Не с оскъдни послания , а с никакви. Правилно е съдът да не регистрира партия с такова име.

Влез или се регистрирай за да коментираш