facebook
twitter

България

Северин се спаси от доживотен затвор за убийството в Русе

Делото за смъртта на Виктория Маринова се гледа по съкратената процедура
404
БГНЕС
Северин Красимиров направи пълни самопризнания пред съда, което го измъкна от доживотната присъда.

Делото за убийството в Русе на журналистката Виктория Маринова приключи само за ден и с осъдителна присъда. Окръжният съд в крайдунавския град даде 30 години на Северин Красимиров. Той трябва да заплати и 450 000 лв. кръвнина на семейството ѝ.

21-годишният Северин беше обвинен за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен начин. Прокуратурата настояваше за най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна. Тя обаче нямаше как да се даде, тъй като подсъдимият направи пълни самопризнания и делото се гледаше при съкратена процедура. Това означава, че при добро поведение Северин може да излежи половината от присъдата и да поиска предсрочно освобождаване заради добро поведение. "Едва ли може да се получи най-справедливата присъда, която е според мен доживотна. Неговият защитник го е посъветвал да се възползва от член 27 на НПК, така автоматично отпада тази присъда”, коментира Румен Максимов, роднина на Виктория Маринова.

На заседанието по делото присъстваха и близки на убитата жена. Бащата, майката и дъщерята на Виктория бяха вписани като частни обвинители и граждански ищци. Семейството на Северин също беше в съдебната зала. Въпреки самопризнанията те не вярват той да е действителният извършител на бруталното престъпление. Майката на подсъдимия изпадна в истерия, припадна и трябваше да бъде изведена.

Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед на 6 октомври край брега на Дунав. Обществото беше скандализирано от бруталното убийство, като се появиха версии, че то е свързано с работата ѝ като журналист. По случая реагира дори основният кандидат на ЕНП за следващ председател на ЕК Манфред Вебер. Това разгневи премиера Бойко Борисов, който го заплаши, че може да не го подкрепи за високия пост.

Четири дни след убийството в гр. Щаде, Германия, беше заловен Северин Красимиров. "Разследващите са установили съвпадение между ДНК-aто на заподозрения и на жертвата. Следите от убитата са намерени върху дрехите на заподозрения. "Налице е пълно съответствие между ДНК профила на извършителя, който е установен, ако мога така да се изразя, върху жертвата с вещи, които са намерени. Едновременно с това налице е съответствие между ДНК профил, който е намерен по вещи, открити в неговия дом с кръвта на жертвата", обясни тогава главният прокурор Сотир Цацаров. Северин беше екстрадиран обратно в България на 17 октомври. Той лежа повече от месец в психиатрията в Ловеч, където беше изследван от специалисти, които заключиха, че Северин е вменяем и към момента на престъплението той е осъзнавал значението на постъпките си.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Скандал в Ловешко завърши с убийство

19.10.2019

874
Обвиниха в 5 убийства стрелеца срещу българи в Чикаго
Обвиниха в 5 убийства стрелеца срещу българи в Чикаго

15.10.2019

107
МВР: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

13.10.2019

4416 6

Коментари

ДpaгaнOxpидcки

Изпаднала била в истерия. 

Как има очи изобщо да се показва в съда.

В друго да беше изпаднала...

 

Shaaban_bin_Robert

Тридесет години! Какво правите бе хора? Да не е взел подкуп? Само малко е изнасилил и убил. А вие повече от на Иванчева му давате!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Това е човешко. Уви, това сме ние -- слаби на акъл и дух. За пияното цигане говоря.

 

Да дрогираш едно умствено неразвито и всячески принадлежащо към други времена и нрави създание, да го мотивираш със съблазни и заплахи да извърши това, което прави от Виктория мъченицата на днешната разследваща журналистика и отваря вечни рани в хората, които я обичат, и да го направиш заради далаверата, която не бива да спира, това не е човешко. Не е и зверско, разбира се. Само някои най-долни маймунски видове практикуват нещо, което съвсем бледо загатва за такава мутация на човешкия род. Когато заради власт се върши всякакво.

 

Защо си позволявам да твърдя това ли?

Ами защото тази линия изобщо не беше разследвана. Не без ролята на изказвания на водещите разследването. Така съмнението се превръща в обосновано.

 

Затова може дори да се задълбае още и да се заподозре, че Северин дори не е извършил нищо повече от това да замине за Германия и после да признае това, което искат от него.

Force

Така съмнението се превръща в обосновано.

Айде, спрете се малко. Достатъчно се изприказва и изписа от форумните Мегрета. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Никога.

Не мисля, че жертвата (жертвите) получи(ха) справедливост.

 

Айде да не взимате пример от гузен негонен бяга:

Това разгневи премиера Бойко Борисов, който го заплаши 💪

Force

Баш!И това ли ви е основната улика в конспиративната теория?

Може би трябва да приемете, че дори и той понякога е невинен, колкото и да не ви се иска. 😰

Здравка
снимка на Здравка

Simplicissima, вече не знам какво да мисля. Красивата млада жена, която си отиде така нелепо и без време не е била разследваща журналистка. А въпросният боклук не е стигнал Homo Sapiens в еволюционното си развитие. Била изпаднала в истерия майка му. Че циганките това с истерията, плач избиващ на  вой, клетвите до девето коляно... го умеят перфектно и го пускат в употреба според ситуацията. Да беше си научила детето, кое е добро и редно, кое лошо и нередно. Не ти трябват знания по четене и писане за да разграничаваш тези неща. Да, ама виж по-горе за еволюционното развитие. 

Здравка
снимка на Здравка

Промяна на НК -НЕЗАБАВНО. За такива тежки престъпления, никакви споразумения. До живот. Какво ще го правим тоя, когато излезе сред нас след има-няма двадесетина години?! 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Въпрос:

Защо биволите, които обикновено разследват докрай,

след убийството на Виктория спряха разследването на Джи Пи гроп?

 

 

Force

Защо биволите, които обикновено разследват докрай,

след убийството на Виктория спряха разследването на Джи Пи гроп?

Ами, щото яко настъпиха мотиката, като свързаха едно криминално престъпление с разчистване на "разследваща журналистика", второ, щото не винаги разследват докрай.ю

А и не са всемогъщи и всеразкриващи, каквото впечатление оставят. А се говори също, и че са избирателни.

Знам ли...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Гузен...😄

Не се пита за убийството във въпросния въпрос.

А за разследването, което го предхождаше.

Force

Именно!

Него визирам, а не убийството.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Във визьора ти няма как да попадне разследването на Джи Пи гроп, което започна така шумно, та чак телевизионно и международно.

Може би -- защото след убийството то просто потъна, все едно го е нямало.

Force

 

Във визьора ти няма как да попадне разследването на Джи Пи гроп, което започна така шумно, та чак телевизионно и международно.

Изобщо!😜

Добре е, че все пак следствието събира улики и доказателства, а не колекционира налудничави конспиративни теории.

П.П.Върнете се година назад и ще намерите отговор на всичките ви терзания, коментирани многократно във форума.

 

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

следствието

То си има фамилия:

Следствие Цацарово

 

И то не може само едно единствено нещо:

да спре хората да мислят

Bauleiter

Мдаа. Сега едно 20 г. (30 тоя боклук нема да лежи, ама нивгаш у живото) родотелите и целокупния бълхарски народ (без онази малцинствена общонст, тя данъци не плаща) ще си го хрантутят този...и така...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×