facebook
twitter

България

Прокуратурата проверява откъртените "перки" на "Графа"

329
Фейсбук: Забелязано в София
Снимката на откъртените ограничители по столичната улица "Граф Игнатиев" се разпространява в социалните мрежи.

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за повреждане на чужда вещ, след като мъж, въоръжен с щанга тип „кози крак“, откърти три от т.нар. перки от акула на улица „Граф Игнатиев“ в София и ги хвърли върху трамвайните релси. Това заяви в сряда пред "Сега" говорителят на СРП Невена Зартова.

От думите ѝ става ясно още, че Александър Рогачев, който беше задържан от полицията в понеделник, вече е на свобода. Разследващите от столичното Първо РПУ към момента разпитват свидетели на случилото се. Все още не е ясно дали прокуратурата ще поиска някаква мярка за неотклонение на Рогачев.

Мъжът от своя страна обясни, че се е ядосал, след като съпругата му се е спънала в ограничителите и е откарана в болница с охлузвания по челюстта. "Целта ми беше да предизвикам гражданско неподчинение и някой да обърне внимание. Всеки ден някой се спъва и се пребива тук", обясни пред Би Ти Ви извършителят. Неговият син разказа в "Туитър", че майка му едва не си е счупила челюстта, а баща му работи наблизо и се притекъл на помощ, когато видял инцидента. Според него баща му е прекарал цели 24 часа в полицейския арест.

Проблемите с перките по "Графа" се появиха скоро след поставянето им през март, като оттогава станаха най-малко десетина инцидента с пострадали, включително жена счупи ръка. От месеци Столичната община обещава тези ограничители да бъдат премахнати и заменени с чугунени колчета, но все още нищо не се прави по въпроса. Последното обещание е демонтажът на перките да започне до седмица.

Случаят с Рогачев припомни и един позабравен факт от зората на този скандал - перките са залепени със силиконово лепило за настилката с цел при евентуалната им смяна да не се стига до разкъртване на новите плочи.

Все още няма коментари

Още

Който разкрива корупционни схеми, получава голяма бухалка

28.11.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

2652 6
15-те руски шпиони са идвали в базата преди всяка операция

06.12.2019

1119 17
МВР смята да изхарчи 120 млн. лв. за по-високи заплати

Влез или се регистрирай за да коментираш

×