facebook
twitter

България

Парламентът премина към двудневна работна седмица

Новият работен график е заради извънредното положение
820
 БГНЕС

Народното събрание няма да провежда редовни пленарни заседания в сряда, а само в четвъртък и петък. Така депутатите преминават от тридневна към двудневна работна седмица.

Промяната беше въведена с решение, внесено от ГЕРБ, „Обединени патриоти” и ДПС, и подкрепено от всички политически сили, с изключение на депутати от БСП, които обаче не дадоха мотиви за съпротивата си.

Новият работен график ще важи за периода на извънредното положение. За това време Народното събрание ще разглежда и гласува приоритетно законопроекти и проекти на актове, свързани с кризата.

Парламентарните комисии ще продължат работата си. Но ще решават дали да не ограничават достъпа на външни лица до заседанията си. При такива случаи работата им ще се излъчва на сайта на НС.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Близо 300 000 лични документи са издадени в извънредното положение

03.06.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

133
Парламентът леко затегна контрола върху инсталациите за отпадъци

03.06.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

155
Пандемията е затруднила достъпа до лечение за 15% от българите

01.06.2020

259 2

Коментари

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

И два дни са им много. И без това правят само театър и накрая приемат това, което е казал Кралят-слънце. Предполагам до сакралния 20-ти април диктатурата ще е факт. Ein Volk, ein Reich, ein Führer!

Kolio1968
Много са им.Да ин ги еба мамата комунистическа! До един.
fisherman
greenville

Ногу бееее, два дена седмично.....и това всяка седмица ли?

Диагностик

Партиите използваха извънредното положение, за да удължат с 1 г. срока, в който трябва да върнат задълженията си към държавата от надвзети партийни субсидии. Вместо до края на тази година, те ще се издължават до 31 декември 2021 г.

Партиите обаче ще получат първата част от субсидията си за тази година до края на юни, а не както е по закон - до края на март. Това се реши преди минути в Народното сърание, където депутатите вече близо 12 часа заседават по закона за извънредното положение.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×