Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пак инцидент в БДЖ: Пламна влак по линията София-Бургас

30-те пътници са евакуирани своевременно

28 Септ. 2020
Илияна Кирилова

Пожар в локомотива на влака от София за Бургас е възникнал в района на отсечката след ж.п. прелеза до с. Карагеоргиево. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 13.00 часа днес. Всички 30 пътници са евакуирани в последния вагон на влака, като предстои извозването им до Бургас.

Огънят е потушен от локомотивните машинисти. Контактната мрежа от страна на влака е спряна, като проходимо е насрещното трасе, предава БНР. На мястото на инцидента е изпратен противопожарен автомобил с четирима огнеборци за охраняване на местопроизшествието и недопускане на повторно запалване. 

От БДЖ официално съобщиха, че бързият влак № 3621 от София за Бургас престоява в междугарието Черноград-Айтос, в района на ж.п спирка Карагеоргиево поради задимяване в машинното отделение на локомотива. В съобщението се казва още, че при възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, че локомотивната бригада е реагирала своевременно, като машинистите са активирали противопожарната система и са използвали два пожарогасителя.

В момента на мястото са екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Създадена е организация за предвижването на композицията до гара Черноград, от където с осигурен резервен локомотив влакът ще продължи по маршрута до гара Бургас. Поради преустановеното движение на влакове по линията са възможни закъснения в разписанието, съобщават още от БДЖ.

 

Ключови думи:

БДЖ, инцидент, София-Бургас