Quantcast
Окончателно: Прокурорският син се връща в ареста | СЕГА
facebook
twitter

България

Окончателно: Прокурорският син се връща в ареста

943
 БГНЕС
Михайлов не се яви в съда днес, каквото право има. Магистратите се произнесоха в негово отсъствие.

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се връща в ареста. Това постанови Софийският градски съд, който отмени определението на долната инстанция. Според тримата градски съдии районните магистрати неправилно са преценили, че няма доказателства Михайлов да е нарушил домашния си арест. Доказателства се съдържат в показания на полицай, които са игнорирани от районния съд, защото не са подписани, стана ясно в съдебната зала. Този порок е отстранен междувременно, което е допустимо, мотивира се още СГС. От показанията на полицая става ясно, че при преглеждан от него на запис от камера се установява, че вместо да влезе веднага в жилището, обвиняемият е посетил близко заведение.

Съдът не приема версията на Михайлов, че целта му е била да си вземе ключа за жилището от заведението. Според магистратите той е можел да се снабди с ключове и по друг начин, без да се появява на публично място.

Така домашният арест младежа бе заменен със задържане под стража, като съдът нареди той да бъде привиден незабавно от адреса си в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров" в София. Определението на градския съд е окончателно.

През юни Михайлов беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът бе обвинен, че на 9 април нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокуратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

В края на октомври Михайлов бе пуснат от съда под домашен арест, който да се контролира с електронна гривна на крака. Малко след това сам обяви пред bTV, че го е нарушил и е ходил на дискотека. Министерството на правосъдието също призна, че има нарушения в режима на Михайлов и в момента тече проверка по случая. 

"Има няколко момента, в които е нарушаван периметърът за няколко минути. Има и един случай от 40 минути, за които е загубен сигнал на гривната", коментира преди дни служебният правосъден министър Крум Зарков.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на Михайлов. Няма данни обаче прокурор Бисер Михайлов да я е подал. Бисер Михайлов вече подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник след скандала със сина му през юни.

В момента, в който е било постановено поставянето на проследяваща гривна на Васил Михайлов, тя вече е била поставена. Има няколко момента, в които е нарушаван периметърът за няколко минути. Има и един случай от 40 минути, за които е загубен сигнал на гривната. Това коментира днес служебният правосъд

 

Още

Синът на пернишкия прокурор е обвинен за нови 2 престъпления

30.01.2023

356
Рекорден брой участници откриват маскарада "Сурва" в Перник

27.01.2023

602
Съдът намали в пъти гаранциите на прокуратурата по случая "Нексо"

25.01.2023

1984