Медия без
политическа реклама

Надлезът на Околовръстния път и бул. "България" към Бояна затваря за обследване

Заради ремонта на бул. "Рожен" трамваи променят маршрутите си до средата на октомври

28 Май 2024Обновена
От Столична община показаха затворения участък.
От Столична община показаха затворения участък.

Столична община затваря до следващо нареждане надлеза на Софийски околовръстен път (СОП) на бул. “България“ от СОП до кв. “Бояна“, съобщиха от "Московска" 33. Движението на автомобилите ще се извършва през пътния възел кв.“Бояна“ - Околовръстен път. 

През 2018 г. е направен ремонт на съоръжението, включващ подмяна на пътната асфалтобетонова настилка, саниране на тротоарните конзоли, нови парапети и ограничителни системи, както елементи на уличното осветление, припомнят от общината. "По носещата конструкция не са извършвани ремонти дейности. След това са правени периодични проверки на самия обект, по време на които не са констатирани проблеми. Към настоящия момент Столична община спешно възложи оглед на място от инженери – конструктори. Ще бъде извършено конструктивно обследване на моста и от лицензиран инженер-конструктор, което да покаже състоянието на пътния обект. Ще бъде ограничено движението в посока кв.“Бояна“ до пълното обследване на съоръжението, изясняване на пълното му състояние и даване на решение за възстановяване", се казва в съобщението.

ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

От днес до 17 октомври т.г. се променят маршрутите на част от трамвайните и на една автобусна линия, движещи се по бул. "Рожен" в София, съобщиха от Столична община. Промените са във връзка с изпълнението на строителни дейности.

Трамвайна линия № 11 ще се движи по маршрут от кв. "Княжево" до трамвайно ухо "Хюндай България" двупосочно.

Трамвайни линии № 12 ще се движи от площад "Журналист" до трамвайно ухо ж.к. "Връбница 2" двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия № 29 се удължава до "Хюндай България" (крайна станция на автобусни линии № 83 и 108), както следва: от с. Балша по действащия маршрут до кръстовище бул. "Рожен"/ул. "Джерман" и направо по бул. "Рожен" до крайна станция "Хюндай България" двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата