Медия без
политическа реклама

МВР задържа двама данъчни служители на НАП в Кърджали

Прокуратурата все още не е повдигнала обвинения, а Румен Спецов обяви арестуваните за "сериозен удар по имиджа"

20 Юни 2024
Илияна Кирилова

МВР задържа двама данъчни служители от Кърджали. Те са на 34 и 57 години и са уличени, че са получили подкуп, твърди Нова тв.

Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство.

Прокуратурата също потвърди, че има такъв случай, но обяви, че няма привлечени като обвиняеми все още. +По повод запитване от медии, ви информираме, че Окръжна прокуратура-Кърджали е уведомена за образувано на 20.06.2024 г. от ОД на МВР – Кърджали досъдебно производство за престъпление подкуп, извършено от служители на ТД на НАП – Пловдив, офис Кърджали. Към настоящия етап по делото няма привлечени обвиняеми и няма постановено задържане от прокурор. Извършват се неотложни процесуални действия под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали", написаха от държавното обвинение.

Директно мнение изрази шефа на НАП Румен Спецове. „Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция",  заяви той, цитиран от пресцентъра си. Изявлението му е  по повод ареста на двама инспектори в сектор „Проверки" в Кърджали.

Те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите. „Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", заяви още Спецов.

Той беше категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

МВР, НАП, Кърджали

Още по темата