Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР разби депо за нелегални мигранти край Карнобат

Прокуратурата се споразумя за условни присъди на задържаните

10 Март 2023Обновена
МВР

Полицията разби депо за събиране и подпомагане на нелегални мигранти, съобщава МВР.

По време на специализираната акция в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево, са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до автомагистрала "Тракия", откъдето да бъдат извозени до София.

Колко трагедии с човешки жертви са необходими на държавата, за да предприеме адекватни действия за защита на българската граница срещу нелегалната миграция и трафика на хора? Шокиращият случай от миналата седмица на задушени 18 афганистанци, сред които и дете, в тайниците

Установено е, че депото е действало от месец и е обслужвано от двама български граждани. Единият от село Сърнево, а вторият от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи. Жители на Сърнево разказват, че точно преди месец стопанинът на фермата Димитър Павлов преместил кравите. Започнало и необичайното дотогава движение на автомобили. Появили се и мигранти.

Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение. „Лицата са неосъждани, реабилитирани. Лицата са признали вината си. Дори са изразили съгласие за коментиране на параметри на споразумение между прокуратурата и техния защитник", каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура-Бургас, цитирана от БНТ. 

След споразумението с прокуратурата, районният съд в Карнобат освободи обвиняемите и им наложи условна присъда от тригодишен изпитателен срок и глоба от 5000 лева.

Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции от трафикантите да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване. Това съобщи пред БНР директорът на Гранична полиция главен комисар Росица Димитрова. 11 000 са неуспешните опити за

 

Ключови думи:

МВР, депо, мигранти, Карнобат

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?