Quantcast
МВР проверява нарушил ли е депутат от ГЕРБ карантината си | СЕГА
facebook
twitter

България

МВР проверява нарушил ли е депутат от ГЕРБ карантината си

1 785
 БГНЕС

МВР проверява дали депутат от ГЕРБ е нарушил карантината си, научи "Сега". От пресцентъра на МВР потвърдиха, че във Варна има образувана такава преписка. Поводът е получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на Регионалната здравна инспекция, като по времето, когато е трябвало да бъде под изолация, той се е явил като адвокат по дело в Районния съд във Варна.

Депутатът трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което бил уведомен от РЗИ. По предварителни данни обаче на 1 февруари се е явил като адвокат в съда.

За нарушаване на карантина по време на пандемия Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Полицията във Варна е изискала информация от РЗИ, както и от съда. Ако проверката установи, че депутатът от ГЕРБ наистина е нарушил карантината си, за да продължи разследването срещу депутата, ще трябва да бъде свален имунитетът му. Засега от МВР отказват да назоват кой е проверяваният народен избраник.

 

Още

Драконовски мерки пазят здравето на Путин

04.07.2022

bbc.ru

4538
Кюлче ли бе - да го опишеш, пачка ли бе - да я преброиш
Лошо, по-лошо, нов кабинет

04.07.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

2188