Медия без
политическа реклама

МВР предупреди за засилен трафик към Турция и Гърция за Великден

Пожарникари ще дежурят около храмовете за празника

20 Апр. 2022
Илияна Кирилова

МВР предупреждава за засилен трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове на страната. Вътрешното министерство представи днес предприетите действия за гарантиране на сигурността в дните около Великден, предаде БГНЕС.

Властите очакват по-голяма интензивност на движението на българо-турската граница. Другата натоварена граница е тази с Гърция. До 30 хиляди пътни превозни средства преминават границата между България и Турция съботно-неделните дни. Ежедневно и през почивните дни на ГКПП Кулата преминават около 8 хиляди души и 5 хиляди превозни средства.

По границите с Румъния, Сърбия и Северна Македония също може да се наблюдава по-интензивен трафик по празниците заради отпадане на ограниченията свързани с COVID-19. Гранична полиция призоват пътуващите предварително да се информират за натовареността по граничните пунктове.

29 противопожарни автомобила с около 70 служители ще бъдат разположени пред най-големите храмове в София, Бургас, Видин, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен. Това съобщиха днес от МВР на пресконференция, на която бяха представени предприетите действия за гарантиране на сигурността в дните около Великден, предаде БГНЕС.

1818 проверки е извършила пожарната в църкви, хижи и хотели във връзка с предстоящите празници. На църковните служители са дадени предписания и съвети за предотвратяване възникването на пожари. Три акта за административни нарушения са били издадени на храмове

Още по темата