Медия без
политическа реклама

Корнелия Нинова разгневи областни управители след обвинение за манипулация

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Областните управители на Габрово и Сливен Кристина Сидорова и Минчо Афузов се ядосаха на Корнелия Нинова. Причината е вчерашният брифинг на столетницата, по време на който Нинова публично обвини областните управители, че са се опитали да направят "добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП".

"На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за "Левицата", каза Нинова по време на брифинга. Във въпросния ''план за убийството на БСП'' са участвали областните управители на Сливен и Габрово. ''Имаме доказателство за това", лидерът на БСП.

"Надявам се, че за всекиго е ясно, че ролята на когото и да било областен управител по отношение на изборния процес се изчерпва с известни административни правомощия. Как е възможно един или двама областни да са виновни за краха на БСП в национален план?!", пише във Фейсбук профила си Афузов.

Кристина Сидорова пък заяви, че ще търси съдебна отговорност от лидера на БСП.  "Обмислям да предприема съдебен иск и в съдебна зала тя да докаже това, което вчера каза за натиск върху държавни служители, за нарушения, които приписва на мен. В момента се съветвам с адвокати и вярвам, че справедливостта и истината ще възтържествуват и госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир", пише Сидрова в профила си във Фейсбук.

Планът за убийството на БСП се провали", това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова по време на брифинг с коментар за изборните резултати.   "През цялата предизборна кампания вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП.

Кристина Сидорова е член на БСП от 18 години. Била е народен представител в 44-ото народно събрание, а преди това - общински съветник в Габрово. Тя е сред опозиционерите в партията и противник на политиката на Корнелия Нинова, припомня БНР.

Последвайте ни и в google news бутон