facebook
twitter

България

И Кошлуков е вариант за временен шеф на БНТ

258
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Членът на управителния съвет на БНТ Василена Матакиева, продуцентът в телевизията Надя Обретенова, програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков, водещият на „Панорама” Бойко Василев и шефът на дирекция „Информация” Уляна Пръмова са хората, измежду които Съветът за електронни медии ще търси временен генерален директор на БНТ, научи „Сега”. Съгласно Закона за радио и телевизия изискванията към него са същите, каквито са и към титулярните директори - подходящо образование и не по-малко от 5 г. трудов стаж в телевизия. В понеделник Софийският градски съд потвърди присъдата за действащия директор на „Сан Стефано” 29 Константин Каменаров, с което той стана несъвместим с длъжността. Поради това СЕМ трябва да го отстрани.

Заседанието на съвета за разглеждане на казуса с Каменаров е насрочено за днес. Ако не успее да избере измежду петимата, СЕМ ще отложи избора на и.д. за началото на май. Конкурсът за нов титулярен началник на обществената телевизия трябва да се проведе до три  месеца след отстраняването на сегашния. 

Каменаров бе осъден на 1 г. и 3 месеца условно за това, че през юни 2016 г. е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта. Присъда лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, независимо дали ефективно или условно, е едно от основанията по закон за предсрочно прекратяване на мандата на шефа на БНТ.

Очакванията са, че Каменаров ще изпревари уволнението си и да подаде сам оставка. По време на обсъждането на последния отчет на медията през март той обяви публично, че ще се оттегли, ако присъдата му бъде потвърдена. До редакционното приключване на броя оставка нямаше.

Все още няма коментари

Още

Кошлуков пред СЕМ: БНТ е във фалит

12.06.2019

2593 22
СЕМ извади Къци Вапцаров от конкурса за шеф на БНТ
БНТ продължава да затъва финансово

Влез или се регистрирай за да коментираш

×