Quantcast

Медия без
политическа реклама

Главният архитект на София се ожали от майсторите по „Графа“

22 Февр. 2019ЕМИЛ ВАСИЛЕВ
Илияна Кирилова
Това цветово решение на улуците обаче не е въпрос на майсторство.

Главният архитект на София Здравко Здравков най-после призна, че ремонтът на ул.“Граф Игнатиев“ и на градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ се прави калпаво. Докато кметът Йорданка Фандъкова непрекъснато повтаря, че очакванията са ремонтът да приключи успешно и данъкоплатците да получат качествен продукт, Здравков вчера изказа съмнение в крайния резултат.

„Трябва да си кажем истината: добрите майстори отдавна са изчезнали. Имаме ограничен капацитет от хора“, заяви главният архитект на въпрос защо усещането на "Графа" е за лошо качество. „Изпълнението на дребни детайли и определени елементи се оказва изключително предизвикателство за изпълнителите. Винаги трябва да се мисли от започването на проекта до последния човек, който ще работи на строителната площадка. Трябва да се знае и човешкият фактор, и капацитетът на хората, които ще изпълняват“, коментира той.

Все пак Здравков обещава столичната община да се опита да не повтаря грешките от „Графа“ при реконструкцията на пространството около църквата „Св. Неделя“. След като през м.г. бе спрян, преди дни конкурсът за обновяване на зоната бе подновен при променени условия. „Желанието ни е да съберем такива колективи, които да могат да се справят с цялата задача – от идеята до завършването на най-малкия детайл, реденето на малкото павенце“, коментира Здравков.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?