facebook
twitter

България

Гешев се срещна с юридическия съветник на американското посолство

Те говорили за борбата с корупцията, прането на пари, организираната престъпност и киберсигурността.
Обновена
2330
 Прокуратура

Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата постоянния съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България Джесика Ким, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Основна тема на срещата е било надграждане на партньорството между правоприлагащите органи на България и САЩ в областта на борбата с корупцията, прането на пари, организираната престъпност и киберсигурността. Дискутирани са били и въпроси от взаимен интерес в сферата на върховенството на закона.

В хода на разговора е била подчертана важността на сътрудничеството между Прокуратурата на Република България и правоприлагащите органи на САЩ с цел повишаване ефективността на противодействието на престъпността и защитата на авторските права, твърди държавното обвинение. 

Новият постоянен съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ Джесика Ким ще отговаря за предоставянето на помощ за правосъдната система, за изграждане на капацитет в борбата срещу обществената корупция, прането на пари и организираната престъпност. Освен за България Джесика Ким ще следи работата в тези сфери и в Румъния. 

Изпращането на експерт за борбата с корупцията у нас беше обявено от американския посланик Херо Мустафа в края на ноември, след като премиерът Бойко Борисов се върна от посещението си в Белия дом. В лекция пред Атлантическия клуб в София преди месец тя направи анализ на визитата и обяви, че активно ще се работи за укрепването на демокрацията и върховенството на закона. Мустафа тогава съобщи, че ще бъде изпратен в посолството нов правен съветник от Министерството на правосъдието.

"Планирам да работим както с правителството, така и с гражданите, за да засилим върховенството на закона и да се справим с корупцията. За изпълнението на тази задача смятаме да предприемем многостранен подход, включително и чрез прилагането на по-твърди мерки", обяви тогава посланик Мустафа в лекцията си.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът определи 1,5 млн. лева гаранция на жената на Божков

20.02.2020

Обновена

3868 27
Гешев увери, че ще провери приватизацията на Булгартабак

20.02.2020

Обновена

2587 22
Прокуратурата възложи проверка на цялата ВиК мрежа

19.02.2020

653 6

Коментари

Forza NATO

Кунг-фу  🐼

ppipi7766

Над нашият главен прокурор е само Господ и една съветничка трето ниво, в края на коридора преди талетната в посолството на САЩ.💨

Тренд Петков

хм...странно...Вече един цял живот никой, ама никой не смее да се втренчи в хазарта...Винаги първата грижа на всеки нов парлачент е да се обгрижи хазарта..не намеквам, то си е ясно защо. Яви се съветник, и о чудо...всички вкупом забелязаха че сме ограбвани,че е имало чадър..ВИЕ, НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ КАЛИНКИТЕ ТАМ СА ГО ПРАВИЛИ ПО СВОЯ ВОЛЯ? че те за това са там,да лапкат и да не питат...А босовете да се гушат

Magi

Нали Прокуратурата е независима??? Юридическата съветничка да се среща с представители на МВнР и там да дискутира какво и не харесва в правен аспект. Не се знае кой кому служи от управляващите/ на кое посолство/, само на страната и народа си не служи.

Доц.Трътлев

Независима само от народа си.

Персоналът на това посолство нараства. Правителство в сянка?

Четох, че въпросната дама била много окумуш жена.

Boris65

Големия Брат е строг но справедлив към местните власти.

Хулиган

На това му се казва инструктаж.

В бантустаните е така.

Независимостта е привилегия само за горди хора...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/30/usa-viz...

fractal

Великите сили разделят България както на берлинския конгрес на княжество и източна румелия в едната част заводи пътища и осигурена работа в другата част най бедните райони на ЕС и демографска криза

Антей

 

Ам то такъв рай,

оставя ли се на някакви си българи, ва!  :)

 

В чиито земи има такива забележителни артефакти

чак от Сътворението на света, насам!

 

Религията управлява битието, обаче този тип "българина",

не вярва в такива работи.

 

Някой вярва ли, че за нас е казал,

Апостол Павел: "Вие сте, синове Божии!" 

 

:)

 

Всичко ще е ОК!

 

 

Антей

 

По телевизия "България 24"

в разговор със Св.Рудолоф,

 

ген.Тодор Бояджиев обясни и защо

щатите са ангажирани с корупцията у нас и

не само тук.

 

В щатите имат строг закон, който забранява даването

на пари под масата, под каквато и да е форма. 

 

Обаче по света не било така, и американските фирми 

не успявали да печелят "обществените поръчки".

 

Нещо от сорта.

................

 

Хората си бранят собствените интереси.

 

:)

 

fractal

Да вдигнат възрастта за пълнолетие на 21 както е в сащ да видим кой за кого ще гласува кой на кого продава алкохол и цигари 

Влез или се регистрирай за да коментираш