facebook
twitter

България

ГЕРБ опря и в Русе до директор на гимназия за местния вот

Резервната скамейка в Пловдив и в Хасково стигна до областните управители
2 210
 Илияна Кирилова
Номинациите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково са издигнати от местните организации на ГЕРБ, но последната дума кои да са кандидатите е на лидера и премиер Бойко Борисов.

След Йорданка Фандъкова в София ГЕРБ издига директор на гимназия в още един областен град - Русе. В проблемните Пловдив и в Хасково пък резервната скамейка на управляващите опря до областните управители. 

Разприте в Русе около въпроса кой ще бъде издигнат за евентуален наследник на досегашния кмет - Пламен Стоилов, приключиха с официалното номиниране на Диана Иванова - директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по "Автоматизация на производството", няма опит в местната власт. Миналата година е била отличена и за директор на годината от Синдиката на българските учители, притежава и грамота „Посланик на Русе“ - за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и утвърждаването му като модерен и културен европейски център. "Присъдено й е и почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на МОН", се казва в съобщението от пресцентъра на ГЕРБ.

Здравко Димитров и Станислав Дечев са официалните кандидати на ГЕРБ за кметове на Пловдив и Хасково.
Пловдив бе управляван два мандата от Иван Тотев, но в края на юли той обяви, че "има нужда от почивка" и сега за мястото му ще се бори областният управител Здравко Димитров. Той е сред учредителите на ГЕРБ и беше депутат в предишните два парламента. През 2015 г. Димитров бе изключен от парламентарната група и се яви като кандидат за кмет на града, но подкрепен от Реформаторския блок. След това Борисов назначи Димитров за областен управител. Иван Тотев остава на партийна служба - ще е областен координатор на ГЕРБ в града.

За проблемния за ГЕРБ Хасково е номиниран Станислав Дечев, който сега ръководи областната администрация. Работил е в ДФ "Земеделие" в града и е бивш общински съветник. ГЕРБ спечелиха кметските избори в Хасково през 2015 г. с кандидатурата на Добри Беливанов. В средата на мандата обаче той обвини депутата Делян Добрев в опит за кадруване в общинската администрация, а партията сне доверието си от него. Самият Добрев, който създаде прецедент, като се отказа два пъти от мястото си в Народното събрание след разразилия се скандал "Кумгейт", остана само областен координатор на партията в Хасково.

Ключови думи:

ИК, ГЕРБ, заседание, Хасково
Все още няма коментари

Още

Високопоставен депутат от ГЕРБ изостави парламента

16.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7699 30
Управляващите: Правителството няма да подаде оставка

16.07.2020

Обновена

15179 185
10 причини за незабавна оставка на целия кабинет

15.07.2020

Екип на Сега

14400 43

Влез или се регистрирай за да коментираш