facebook
twitter

България

ДПС ще ухажва избирателите с леви политики

382
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Делян Пеевски отново се появи в парламента с охрана от НСО.

ДПС стартира отрано кампанията си за предстоящите местни избори наесен. Вчера депутатът от движението Делян Пеевски и негови съпартийци обявиха, че ще внесат в парламента серия от леви по своя характер законодателни мерки.

„Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС върху хляба на 5%, защото това е голям проблем, за лекарствата да помислим и за безплатни детски градини“, обясни Пеевски. „И за книгите“, подсказа му неговият колега Йордан Цонев. Подобни предложения са отправяни многократно преди от леви и националистически партии, но никога не се е стигало до нищо реално.

Пеевски, който бе в парламента за третия си от две години насам работен ден, допълни, че партията му ще търси подкрепа от всички други политически сили, и понечи да си тръгне. Журналистите обаче го подгониха в кулоарите на парламента. „Ама не искате ли да ви разкажа?“, жално запита Цонев, който трябваше да разясни подробностите. „Има още законопроекти, ще пълним медиите, ще слушат хубави неща. Но не оставяйте колегите, не е така културно, моля ви се“, обърна се към репортерите развеселеният Пеевски.

„Ама всяка сутрин ли ще е така? Мадона да беше дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова“, коментира Цонев, след като си върна вниманието. И обясни, че инициативите на движението ще бъдат обсъдени на серия от срещи с браншови организации - хлебопроизводители, зърнопроизводители, фармацевти. „Ние не искаме да бъдем популисти. Трябва да бъдем абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим, защото иначе може да се получи обратният ефект - те да задържат цените и само да им се увеличат печалбите. Затова този процес, за разлика от това, което някои партии го правят популистки, ние ще го обмислим“, заяви Цонев.

От БСП коментираха, че са правили подобни предложения, но те не са били подкрепени нито от ДПС, нито от ГЕРБ. „В крайна сметка това е една добра мярка. Пожелаваме им успех, но ще е странно, ако ГЕРБ я подкрепят. Тогава трябва да се даде обяснение защо, когато БСП я е предлагала и е била отхвърляна, сега се приема“, посочи соцдепутатът Драгомир Стойнев.

Все още няма коментари

Още

Борисов напоследък е по-скоро безсилен играч, отколкото силов

21.10.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

5044 4
ГЕРБ и ДПС с облекчение се преоткриха като врагове

21.10.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4999
Прокуратурата тихомълком е обвинила двама души за изнудване на Пеевски и Доган

Влез или се регистрирай за да коментираш

×