facebook
twitter

България

Детските градини се очаква да отворят до 24 май

783
 Илияна Кирилова

Премиерът Бойков Борисов изрази надежда, че детските градини ще отворят до 24 май, но не уточни при какви условия ще стане това. "Този риск си заслужава, защото на работещите майки и бащи, трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата", заяви Борисов пред журналисти по време на инспекция на газовия интерконектор България-Гърция.

И тази година хиляди деца в столицата няма да имат шанса да посещават общинска детска градина или ясла поради липса на места. 7 911 деца от 18 806 кандидатствали не са приети в забавачките на вчерашното първо класиране, става ясно от данни, представени от Дискусионния клуб за социална местна политика.

Кандидатствалите за място (без искащите преместване) са 17 013. Класирани на това първо класиране в детска градина и ясла са 9 102. Свободните места за второто класиране, което ще се извърши на 30-и май, са 3 048. 4 863 деца към този момент остават без място в детско заведение, показват пък данните на общината.

Ако приетите на първо класиране деца не бъдат записани до 29-ти май, ще има място за всяко следващо дете.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Проф. Кантарджиев: Два пъти по-слаба е епидемията от началото на май

30.05.2020

Обновена

2962 44
Рестартът на детските градини тръгна спокойно

26.05.2020

Обновена

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

726 6
Детски градини интерпретират посвоему указанията на МОН

Коментари

Талибан

"Този риск си заслужава, защото на работещите майки и бащи, трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата", заяви Борисов пред журналисти

Борисов пак се е изказал като бавноразвиващ се.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×