Медия без
политическа реклама

Българин е сред загиналите в тежката влакова катастрофа в Гърция

11 Март 2023
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на мястото на траедията
БГНЕС/ЕПА архив
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на мястото на траедията

22-годишен българин е сред загиналите в тежката влакова катастрофа в Гърция на 28 февруари. За смъртта на Денис Руци съобщава неговата майка пред Mediapool.

Денис Руци е имал място в петия вагон, който не беше пострадал при инцидента. По тази причина родителите му до последно са се надявали той да е сред живите.

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка, а началникът на гарата в Лариса беше арестуван и подведен под отговорност, след трагедия отнела живота на десетки души при жп катастрофа.

22-годишният Денис Руци е имал билет за петия вагон, но секунди преди сблъсъка между двете композиции мъжът отива до вагон-ресторанта. Именно там намира и смъртта си. Родителите на младия мъж помолиха и през телевизионния ефир в първите часове след инцидента, ако някой знае нещо за сина им, да се свърже с тях. Малко преди да загине, Денис се е обадил на баща си Панайотис.

Челният сблъсък между два влака – пътнически и товарен, отне живота на 57 души и предизвика масови протести в южната ни съседка.

За тежката катастрофа са повдигнати обвинения на четирима служители на гръцките железници, но засега в ареста е само началникът на гарата в Лариса.

Съдебният процес срещу началника на гарата, предизвикал най-тежката железопътна катастрофа в Гърция, при която загинаха 57 души, бе отложен с един ден и обвиняемият ще се яви в съда в неделя, предаде АФП.

 

Още по темата