Quantcast
Блокадата при "Орлов мост" в столицата продължава | СЕГА
facebook
twitter

България

Блокадата при "Орлов мост" в столицата продължава

"Блокадите ще продължат, докато им счупим ръцете!", закани се адвокат Хаджигенов
Обновена
13 403
НА ЖИВО: Брифинг в СДВР

НА ЖИВО: Брифинг в СДВР

Posted by bTV Новините on Wednesday, July 29, 2020

Протестът в София продължи цяла нощ. И до момента "Орлов мост" остава затворен. Там протестиращи са опънали 10 палатки, които пропускат единствено линейки. Затворен е и бул. "Цар Освободител" до пл."Независимост", където също има палатки на протестиращи. Полицията отбива движението по бул. "Дондуков".

"Днес се очаква сериозно затруднение в придвижването на столичани", предупреди в извънреден брифинг сутринта директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

„Нито политиците, нито Борисов, нито правителството или Гешев ще ни чуят. Това е ясно, не поддържаме подобни илюзии. Това, което трябва да направим, е да ги свалим насила, което се опитваме да направим. Всеки ден променяме по нещо ново – палатковият лагер, ще задържим блокадите. Блокадите в цялата страна също ще продължават, ще ескалираме допълнително, всеки ден ще правим по нещо ново и допълнително, докато им счупим ръцете – няма друг начин“, заяви адвокат Хаджигенов пред БНР. Хаджигенов е един от организаторите на протеста.

След националния митинг вчера, демонстрантите затвориха 10 кръстовища и възлови булеварди. Линиите на градския транспорт бяха променени. Протестиращите пропускаха линейките и освиркваха полицейските коли. 

"Цяла нощ с колегите сме водили разговори с протестиращите, 4-5 кръстовища бяха освободени в малките часове на нощта", каза Хаджиев. Няма задържани от полицията.

Хаджиев посочи, че комуникацията с протестиращите е трудна и предупреди, че има вероятност да се стигне до физически сблъсъци.

Шефът на СДВР призова всички да бъдат толерантни и да проявят здрав разум. "Опитваме се да спазваме правата на протестиращите, не изхождаме от позицията на силата, но и другите граждани имат права. Който иска да протестира, да го прави по начин, регламентиран в законите", каза Хаджиев.

Снощи организаторите на протеста призоваха хората да нощуват под прозорците на властта и да разпънат палатков лагер пред сградата на Министерски съвет до оставка на правителството и на главния прокурор. 

Паралелно акции с блокади имаше в още няколко града на страната.

 

Промени в градския транспорт

Заради блокираните кръстовища автобуси с №9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 са отклонени както следва: автобуси № 9 и 75 обръщат на Военна академиия „Г.С.Раковски“. Номер 84, 184, 280, посока Орлов мост“ обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута си. Номер 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно. Номер 94 върти на ул. „Ген.Гурко и обратно по маршрута. Номер 213 в посока Младост е отклонен по бул. Мадрид, бул.Ситняково и по бул.Цариградско шосе по маршрута си.

Тролебуси № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет „Св.Климент Охридски“ обръщат преди Орлов мост и се движат по маршрута си. Номер 5 в посока Младост са отклонени до Сточна гара и се движат обратно по маршрута си до надлез Надежда.

 

Блокадата продължава, 8 часа е! #ОСТАВКА

Posted by Инициатива "Правосъдие за всеки" on Wednesday, July 29, 2020

 

Още

Посрещнаха Караянчева с яйца и цинкови кофи в Благоевград

29.09.2020

22379
Бабикян: Политически дебилно е мисленето, че светът свършва с теб

27.09.2020

3452
Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

25.09.2020

Обновена

7891