Quantcast

Медия без
политическа реклама

Армията ще ремонтира оградата на турската граница до 31.XII

14 Септ. 2022
БГНЕС
Оградата бе построена през лятото и есента на 2016 г.

Войници ще ремонтират оградата, изградена преди време на българо-турската граница. Това става ясно от решение на служебния кабинет, прието на последното му заседание днес. Униформените ще трябва да свършат работата до края на годината, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

МВР ще има за задача да създаде организация за осигуряване на необходимите строителни и монтажни материали, стопански инвентар или оборудване за извършването на неотложните ремонтно-възстановителни работи в рамките на осигурените финансови средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г. с Постановление № 249 на Министерския съвет от 2022 г.

Министърът на отбраната ще създаде необходимата организация за изпълнение от Сухопътните войски на необходимите ремонтно-възстановителни дейности със свои сили и технически средства в обхвата на наличните способности на инженерните формирования.

В началото на месеца служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза по време на обход по българо-турската граница, заедно със служебния министър на отбраната Димитър Стоянов, че извънредните мерки там вече давали резултат и мигрантският натиск е намалял наполовина.

Още по темата