Quantcast

Медия без
политическа реклама

6 пътници пострадаха при инцидент с влак край Варна

17 Февр. 2023Обновена
БГНЕС
Бързият влак е заминал от гара Повеляново с 49 минути закъснение след повреда на вагон от състава на влака, съобщи БДЖ. (Снимката е илюстративна.)

6 пътници са пострадали леко при инцидент с влак край Варна, съобщи БНТ. Инцидентът станал с влака от Добрич за София тази нощ на гара Повеляново.

При маневра за скачване на вагони към влака Варна-София пътниците са паднали от леглата си и са пострадали. Нараняванията им са леки. Прегледани са в болница и са освободен за домашно лечение. Със закъснение влакът е продължил по направлението си за София.

“Около 22:10 часа при извършване на маневра при гара Повеляново е допуснат лек удар между два спални вагона. Пострадала е една пътничка, която е с оток около окото и пет други пътници леко са се ударили. Влакът заминава с 48 минути закъснение и пристига в София навреме”, каза Анатолий Атанасов от БДЖ пред bTV.

Той подчерта, че случаят се разследва. “Скоростта не би трябвало да е голяма просто вагоните са много тежки”, добави Атанасов.

През последно време доста често се случват и по-сериозни инциденти: 

Локомотивът на бързия влак Варна-София се е запалил в района на жп гара Мездра, съобщи Dir. bg, като цитира националния железопътен превозвач. Сигналът е подаден на тел. от машинистите в 10. часа.

 

Влакът от София за Бургас е аварирал тази вечер около 21 ч. малко преди Айтос, предава БНР.  Искри от спирачките са подпалили пътнически вагон, но служителите са реагирали навреме и адекватно.

 

Ключови думи:

БДЖ, влак