Медия без
политическа реклама

Все още има селища без ток в Смолянско

Кметът на Доспат обвини агенцията по горите, че не дала на EVN да разчисти дърветата

27 Яну. 2019

Усложнена остава и днес зимната обстановка в някои райони на страната.

В сила остава бедственото положение в Смолянска област. Проходът Пампорово е отворен за движение от снощи, като преминаването се извършва само с вериги. Затворени за движение остават проходът Превала, пътят Пампорово-Стойките и Смилян-Рудозем. По високите части на Смолянска област продължава да вали слаб снеговалеж, който вече достигна един метър и половина, предава БНР.

Десетки туристи и обслужващ персонал във вилно селище „Малина“ в курорта Пампорово късно снощи алармираха, че втори ден остават блокирани и не могат да се приберат по домовете си заради снежното бедствие.

Второ денонощие без ток остават и жителите на общините Доспат и Борино, частично прекъсване на електрозахранването има и на други места в областта. Заради свлачища има и села без достъп.

"Застрашаваме живота и здравето на хората, заради това, че нехайно действат определени структури и основно обвинявам Изпълнителна агенция по горите. Миналата седмица от EVN бяха дошли да прочистват, тъй като имаше опасност пак да паднат дървета върху високото напрежение, а те не им дадоха, отидоха и ги изгониха. Искам да призова държавните органи да решат този проблем окончателно. Единствено ако няма паднали дървета и пътищата ще са проходими, и ток ще има”, заяви вчера пред БНР кметът на Доспат Елин Радев.

Ключови думи:

Смолян, бедствие, сняг, зима