facebook
twitter

Горещи новини

Внесоха документи в ЦИК за регистрация на Иванчева като кандидат за евродепутат

1571
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Инициативен комитет внесе документи в ЦИК за регистрацията на Десислава Иванчева като кандидат за евродепутат. От там обявиха, че са събрали над 5 хиляди подписа и настояват осъдената на първа инстанция на 20 г. затвор кметица на район "Младост" да мине на полиграф, за да се докаже нейната невинност.

Преди седмица Специализираният наказателен съд постанови изключително тежки присъди на Иванчева, въпреки компрометирането на голяма част от доказателствата, представени от прокуратурата. Тя получи 20 години затвор и глоба от 10 хил. лева за подсъдимата за искане на подкуп. Нейната заместничка Биляна Петрова беше осъдена на 15 г. лишаване от свобода, а третият подсъдим - Петко Дюлгеров, за който се твърди, че е посредник при подкупа, получи 12 г. затвор и глоба от 12 хил. лв. 

Имуществото на двете жени ще бъде конфискувано и те няма да могат да заемат публични длъжности в следващите 20 г.

В края на заседанието Иванчева и Петрова дори бяха върнати в ареста.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

По документи прокурорът Гешев бил в Москва при ареста на Иванчева

16.07.2019

453 3
ЦИК обяви Красимир Ципов за депутат

11.07.2019

1898 5
Данаил Кирилов публично се разкая, че подкрепил машинния вот

11.07.2019

Людмил Илиев

1026 3

Коментари

G0g0

Ти си гласувай за Цацата, остави ги тия двете крадли! Да изпратим в Европа стожера на борбата с крадлите!

G0g0

На кое да ти отговоря? На въпростите за слбоумни ли? Ами може да се кандидатира - отговор на 1 въпрос, толкова е ясен отговора, че се чудя що за човек може да го задава. По 2 въпрос няма какво да се каже, това даже не е формулирано като въпрос, а някакво съждение тип Ако.. ако-то мирише и цапа, а единствено отговор заслужава 3 въпрос, ами ако ще ни е срам пред очите на подобни индивиди, то въобще не следва да се отговаря. А като не си гражданин на България, то защо въобще трябва някой да ти отговаря за нещо, което касае гражданите на България?

Michael
снимка на Michael

Драги ЛОБУТ, ако не живееш в България, явно не си наясно какво е българска корупция, че тя е правилото, а не изключението. Не знаеш и как най-разпространените, макар и индивидуално дребни, начини за заобикаляне и нарушение на Закона не са свързани с размяна на пари, а култура на вяра, че ако услужиш на някого си създаваш важни връзки. Не си наясно, че тая плетеница започва от услугите на дребно ниво и стига до върха и индивидуалното възприятие на за това кой е "важен" човек като създава правила по-важни от Закона за всеки българин (дори и да не го иска, никой няма избор). Законът е средство за "важните", а не правила, които и те да спазват. Това е в България - почти всеки е корумпиран дълбоко в съзнанието си. При това положение да вярваш в някакъв специализиран съд е като да вярваш, че Дядо Коледа съществува на основание, че такива дрехи няма как да има, ако няма Дядо Коледа/Мраз и т.н. Помисли си просто, че случаите, за които има свидетелства за погазване на Закона само за премиера (свидетелства известни на всички) са достатъчни да го поставят в затвора за суми десетки пъти по-големи от тези в този случай, но не - той и околните му си създават "специализиран съд" и наказват 3-ма - толкова ли е корупцията в България според тебе? Запознай се със събитията и се научи да ги тълкуваш по Европейски например, ако ще отсъждаш кой какъв е. Ние тук нямаме доверие нито на пишман-демокрацията в България, нито на Вожда и кохортите му. И двете са фалшиви - демокрацията ни е самопараван, организацията на Вожда е сбиротак от гладници без представа за това какво е организация и дисципина дори и в криминалния смисъл. Мненията на хора като теб, които базират разбирането си на въображение и десена на покривалото само ни забиват по-дълбоко.

пощаджията

Michael,

ама ти верно ли смяташ, че лобута е този, за който се представя?

Живее 30 години навън, и изведнъж решава да се включи по най-тролския и неграмотен начин.

Да бе, да... Верваме. И корабчета даже плуват.

скайспирит

Интересно ми да видя социологическо проучване (истинско) за това, колко гласове ще "открадне" Иванчева от т.н. "системни" партии. Сигурен съм, че най-потърпевши ще са "патриотите" - те по принцип обират протестния и лумпенизирания вот.  

Няма да се учудя ако тя успее да отхапе едни 3-4% от Тиквоподобния. СЕГА ЦвЦв има нова задача - да минимализира щетите от процесите "Иванчева". 😉

Тъмно пиво

Може и от БСП да открадне някой и друг процент. Тук най-много й се радваше прогресериатът!

JR

Чудесата са запазена марка на ГРОБ. За това се радвай, че с такива корумпирани опоненти Партията ти, зицфюрера Цецоу и лично Той ще спечелите лесно всички 17 мандата.

Не се сещам само Цецоу защо напусна Нотариата? Господ ли го наказа, или да...🎃🎃🎃

Danibus

Правилно, де, що има опозиция, трябва да е с повдигнати обвинения или осъдена.😉

Тъмно пиво

Тъй де! Няма да се отличаваме от Кремъл, я!

volog2

Нека се кандидатират! Аз им пожелавам късмет. Уж осъдени 20 години за корупция па един апартамент от Артекс нямат. За частен асансьор да не говорим. По-голям крадец от Бокича няма...

rurade
снимка на rurade

Само на територията ,може на корумпета да им се дава политическа трибуна по време на съдебния процес и да бъдат допускани до избори ...

paragraph39

BALABAN,

/:/Политически затворници нямат право да се кандидатират за депутати. Нали точно затова са политически затворници. ЦИК няма да ги допусне, щом като е нужно.

.............................................................................................................................

При Демокрацията, общоизвестното и задължително правило/правен принцип!/ е:

"Всеки е невинен/невиновен/- до докаване на противното в Съд, с влязла в законна сила осъдителна присъда на Съд!"

А срещу Д. Иванчева НЯМА, сега и засега, "влязла в законна сила осъдителна присъда на Съд!!!

Пояснение: Една присъда/осъдителна или оправдатнелна/ ВЛИЗА В ЗАКОННА СИЛА, когато са изчерпани всички по-горни инстанции, пред които законно може да бъде обжалвана, или ако са пропуснати срокове за обжалване.

Към този момент има осъдителна присъда срещу Иванчева само на първоинстантционния съд- и тази присъда законно може да бъде обжалвана пред по-горна съдебна инстаяция/съд/!  А докато тече срокът за обжалване, и ако той не бъде пропуснат и Иванчева обжалва- докато се произнесе по-горния Съд, Иванчева е невинна/невиновна/, макар и осъдена на първа инстанция! И, следвователно, Иванчева има законно право да се кандидатира за евродепутат!

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Пара, боя се (зарад твърдия електорат на Атака),

че Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще дръпнат най-вече именно от Атака. От периферията ѝ.

Наред с мошениците от фамилията, за Атака гласуват някои от най-чистите души, идеалисти и непримирими. Колкото и да са наивни, те отдавна изпитват своите колебания.

Сега като нищо ще видят в двете политически 👌 затворнички алтернатива и знаме за голямата борба. Те няма да избягат от такъв дълг.

Такава е моята малка прогноза.

 

Щото иначе ние тук си баем всякакво, но май всички имаме брониран непробиваем предразсъдък за кого да гласуваме, и това не са двете политически затворнички. Нам те се чинят недостойни за нашия глас. Ний тук сме все велики. Дрънкалници.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Тъй де! Няма да се отличаваме от Кремъл, я!

👍 за изключително точното попадение

 

А иначе, Десислава Иванчева и Биляна Петрова едва ли ще отнемат гласове от твърдите електорати.

 

Обаче ще събудят много от спящите електорални клетки. Дето са всъщност най-будни и с най-голяма непоносимост към извращенията в посока Кремъл (или общо казано към бруталната и  вулгарна политическа система).

Последователно лишаващите сами себе си от глас, години наред, този път "ще има за кого да гласуват" --- за двете обикновени жени, необикновени в твърдостта си, не просто невинни, но биткаджийки срещу корупцията.

 

Да, те не са жертви, те са воини.

Армията умря: Да живеят амазонките!

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

ЗАКОН ЗА ИЗБИРАНЕ НА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 5. (1) Право да бъде избран за член на Европейския парламент от Република България има всеки български гражданин, който е навършил 21 години към изборния ден, има постоянен адрес в Република България, живял е постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава - членка на Европейския съюз, няма гражданство в държава извън Европейския съюз и не е поставен под запрещение, нито изтърпява наказание лишаване от свобода.


Какво всъщност изтърпява Иванчева в сливенския затвор, след като Спецсъдът я осъди на 20 години лишаване от свобода? А ако се окаже осъдена и на последна инстанция, какво става с евродепутатстването?


А ако някой е осъден условно, с глоба, или е изтърпял наказанието си, може ли да се кандидатира за народен представител?
Например: Бившият депутат от ДПС Щерьо Щерев получи присъда от 10 месеца и 21 дни условно за това, че е източил от държавната хазна близо 9 млн. лева. Щерев превел парите по сметки в чужбина, използвайки повече от 70 фалшиви документа.

По делото бе постановена условна присъда, защото ексдепутатът се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата.

цитирано от:
https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/eksdeputat-ot-dp...

 

Върховенство на закона!👀

 

Banshee
снимка на Banshee

Пара, боя се (зарад твърдия електорат на Атака),

че Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще дръпнат най-вече именно от Атака. От периферията ѝ.

 

Simplicissima, струва ми се, че ще дръпнат отвсякъде и най-вече от Герб, но и от БСП също. Виж и анкетата на вестника, доколкото може да се съди по нея, но там има 2 гласа за Иванчева, един за Герб. :)

а, изравнили са се. Някой герби се е преборил със сложната задача днес. :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×