facebook
twitter

Горещи новини

Туристите в Пирин са се увеличили почти двойно

1562
Агенция Фокус

Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават през лятото хижите в планинските райони на Разлог и Банско, предава БНТ. Според собствениците на хижи в Пирин, десетки организирани групи от Англия, Германия и Румъния още преди 2 месеца са направили резервации за месец август в планинските туристически комплекси.

Най-предпочитани са маршрутите в района на хижа "Вихрен". Такива са например пътят към Рибното езеро, до където се стига след 3-часов преход, заслон "Кончето", "Джамджиев ръб" и връх "Вихрен".

От началото на летния сезон хижа „Вихрен" е пълна с туристи. Хижарите дори са осигурили допълнителни спални чували и легла.

Ключови думи:

туристи, Пирин
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Броят на руските туристи в България пада за трета поредна година

18.11.2019

1061 13
Ангелкова: Има ръст на заявките за сезона в Банско

09.11.2019

343 7
"Нощ на ансамблите" ще разлюлее зала 1

Коментари

Алпразолам
снимка на Алпразолам

Сложи ли са камери сигур да броят трафика,,,като няма новини ,такива разрешени от власттта всякакви тъпотии се поднасят...

маркос

 

 

 

                    А ако намерят в района мъртво прасе ?

Solace

Гоше от х. Вихрен е голям образ :)

Но Пирин не е само х. Вихрен - Яворов, Загаза, з. Тевно езеро, Демяница, Беговица, Бъндерица, лежерната Безбог, Попово ливади, Синаница, Яне Сандански, гъбките на Спано поле. 

От опит знам, че Тевно също е нонстоп заето, та сме все на палатки. Загаза е хубаво местенце, но наличието на път го прави магнит за кресненчани, които се качват с джипове и правят алкохолни запои. Синаница и Попови ливади също почти винаги са пълни, Спано поле е 100%. И това е от години, не е за пръв път...

Тата-ра

Шшшт, тихо . Не им ги казвай (аз ги знам), че ще плъзнат като хлебарки и към тези хижи . Синаница е най красива -идва от "синьо" : )

Диагностик

Правят ли си застраховки?

ppipi7766

Това "добра" или "лоша" новина е?

Да се радваме за туризма или да плачем за природата?

Solace

Туристите, посещаващи хижи, обикновено имат висока хигиена и култура. След такива не се виждат кенчета от бира, бутилки от минерална вода, фасове или салфетки. Защото знаят, че или ще се върнат, или някой друг ще иде след тях. Виж, след джапанкаджиите на Рилските и Мусала е друга гледката. 

И, ако се следват пътеките и се спазват нормите - природата не страда.

За сравнение с културата - високопланинските хижи в Западна Европа даже не предлагат чаршафи както тукашните - осигуряват ти място за спане, а ти си носиш спален чувал...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×