facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп ще кани Русия на следващата среща на Г-7

2741
EPA/BGNES

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да покани Русия да се присъедини към следващата среща на Г-7 догодина, когато той ще бъде домакин на форума, предадоха агенциите.

На работна закуска с британския премиер Борис Джонсън преди началото на днешните дискусии в Биариц Тръмп посочи, че мисли да покани руския президент Владимир Путин. Русия беше член на т. нар. Г-8, но беше отстранена през 2014 година след руската инвазия в Украйна и анексирането на Кримския полуостров.

Тръмп потвърди, че лидерите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, но не знае дали тя ще се върне.

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне. Тръмп не посочи според какви критерии възнамерява да покани отново Русия.

Ключови думи:

Г-7, Доналд Тръмп, Русия
46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Стотици бежанци в Турция тръгнаха към Европа

28.02.2020

Обновена

33107 201
Прокуратурата призна, че няма да иска от Русия обвинените за Гебрев

28.02.2020

1482 9
Руски фрегати минават през Босфора и Дарданелите

28.02.2020

6315 64

Коментари

Страници

Meto_ot_Interneto

Доколкото знам, Украйна е тази, която не спазва споразуменията от Минск.

Bozhilko

И да не е Путин, поне някакви рускини ще покани. Човекът е ценител.

deaf

Путин вече каза,че няма интерес Русия да присъства на срещата на Г-7. И е прав. На тази среща Путин би присъствал само като парий на когото да трият сол от главата и да се държат като с прокажен. Справка,срещата на Г-20 в Австралия. Така и така той си е самодостатъчен...

Bozhilko

Да не забравяме Г-2. Русия, КНДР.

Stоrmbringer

На тази среща Путин би присъствал само като парий на когото да трият сол от главата и да се държат като с прокажен.

Защо като?

erkek

Да покани Банкянския  и да преименуват срещата на G 7,000000000000001

 

mi6osp.

До следващото събиране на Г7  - яТръмп ,я Г7. 

ЗИП
снимка на ЗИП

На западнячетата им избива студена пот по челата от неминуемия военен пакт - Русия, Китай и Иран !

 

Скоро се очакват грандиозни руско-ирански военоморски учения в Персийския залив.

 

Въобше палажението за Запада е тотален спек. Пък и е пред огромна рецесия !

 

А в Китай рецесия никога няма да има !

 

:))

Bozhilko

Те и като пасяха трева по време на културата революция пак нямаше рецесия.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Няма такъв "военен пакт". Има конюнктурни сближавания , последвани от неминуем раздалечавания. Наблюдаваме реал-политика от типа на 19-ти век , съюзи , контрасъюзи , временни военни споразумения , преминаване на страни от един лагер в друг /Турция например/. В момента Москва + Пекин уравновесяват военно Вашингтон. В момента когато силите се променят са възможни нови конфигурации. Дори например САЩ+Европа+Русия срещу Китай , ако се наложи !... По същия начин преди 50 години имахме конюнктурен съюз на САЩ + Китай /Мао/ срещу СССР . Въпреки пропастта в идеологиите им... Panta rhei !
Invisible

   Русия с радост ще приеме предложението.

 

вила

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне

 

Тези ли са олигофрени,нас ли считат за такива или щом са ни началиници,то и ние сме такива?Русия има стнатут на наблюдател,какъвто имат Германия и Франция.Задължения имат Украйна и двете дънбаски държаиви.И още,може да позволят на Русия да се върне,ако тя преди това е поискала,а президентът Путин заяви,че няма интерес към Г.Пак олигофрени за себеподобни...

 

Кара Колю

"...а президентът Путин заяви,че няма интерес към Г.Пак олигофрени за себеподобни..."

?

Хитър Петър разбрал, че е сам, и започнал да крещи:

— Неискам, не ща! Не искам, не ща!

Един овчар си пасял овците наблизо. Като видял торбата, отишъл да разбере какво ще е това нещо. Приближил до нея и чул отвътре глас:

— Не искам, не ща! Не искам, не ща!

Овчарят разббрал, че в торбата има човек, и го попитал:

— Какво не искаш, приятелю?

А Хитър Петър отговорил:

— Селяните се събраха и решиха да ме правят цар, а понеже аз не исках, пъхнаха ме в тази торба и ме носят на морето да ме удавят.

Овчарят му рекъл:

— Ако ти не искаш да станеш цар, аз искам!

— Е, като е тъй, отвържи ме, влез в торбата и като дойдат селяните, речи им, че искаш, та нека тебе поставят за цар!

Овчарят отвързал торбата. Хитър Петър излязъл и си разменили дрехите с овчаря. Сетне овчарят влязъл в торбата. Хитър Петър го завързал, взел овчарската гега и отишъл при стадодто.

В това време селяните се върнали, дигнали торбата на рамо да я хвърлят в морето. Овчарят взел да вика отвътре:

— Искам, искам да стана цар!

?

Тодор1

????

Тодор1

Тези,англосаксите наистина не са добре в главата .

Щели да поканят Русия ,но не се питат тя иска ли изобщо ?

Не разбраха ,че Русия не е просяк и си има самочувствието на велика държава и въобще не и дреме за Тръмп и компания при сложената ситуация.

Разбира се идеалният случай е да има разбирателство и толерантност ,но по-вече от очевадно е ,че това е традиционната политика на Запада спрямо Русия.

Дикато не я ограбят няма да мирясат.

 

 

 

Миряна Б.

Как мислите, Тръмп дали е чел някой от руските литературни колоси? В случая ме интересува "Миргород" от Гогол, как се скарали двама приятели и покрай кавгата свинята на един от тях изяла - не нарочно - една държавна бумага. Минските споразумения са нещо като тази бумага, а свинята, с извинение е ту Порошенко, ту Саакашвили, ту Зелененький.

Та как гледа Тръмп на тази малорусийска притча.

Метла-
снимка на Метла-

Как зяпа тpамп на поставения въпpос моеш да го питаш на твитеpа - он че ти задоволи любопитството. А относно пост-болшевическая пpитча - свинята ясно, по сталински, излагаш, но кои са тез скаpали се пpиятели? И какво отношение имат към тpамп-ата? 

Миряна Б.

Русь, куда ж несешься ты? дай ответ. Не дает ответа.
Тук май не му е мястото да търся гоголевисти. Чао.

Миряна Б.

16 - о, извинявай, ти май никога никаква книга не си чел. Па и постинга, в който съм цитирала заглавието на книгата със скараните приятели не си прочел или си неразбрал елементарно изречение. Е, такъв феномен не очаквах. Петър Велики е събирал мозъци като твоя в стъкленици за музея си на чудесата. 

Диагностик

Знаете за съхранения мозък на Ленин. От сифилиса едното му полукълбо се е свило до размера на голям орех.

Това, както и Вашите умни забележки, няма нищо общо с темата.

Метла-
снимка на Метла-

От футуpолог във феноменолог...тва къдя бе заpисувано... Войнович? Аксьонов? Замятин? Булгаков? Пелевин? Се тая, есенцията все таки  е, че Гогол - де, гиди хохол - над последния милиционеp тихичко pидае...

Миряна Б.

Стъкленица от Кунсткамерата - два сиамски фетуса. В днешно време след раждането ги разделят. 

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Тръмп естествено не е чел никакви руски класики. Тръмп е бизнесмен и за него глобалната политика е поредица от сделки. Има конфликт , има разнопосочни интереси , той /Тръмп/ се среща с противната страна , договарят "сделка" и си стискат ръцете. Естествено сделката трябва да бъде колкото се може по-изгодна за Тръмп, това е ясно... Тръмп не е визионер. И той като Путин е "тактик" , многоходовчик. Разбира се на доста по-ниско интелектуално ниво от ВВП , въпрос на бекграунд... Но те двамата са еднотипни политици. Не е чудно че работите между тях вървят доста по-добре отколокото между демократическите президенти и Путин. Макрон ? Макрон е визионер. Той има далеч по-малки и слаби аргументи /военни/ както от Тръмп , така и от Путин. За сметка на това има визия какво иска от Европа , и го заяви прочувствено и откровено в очите на Путин. Макрон иска Европа от Лисабон до Владивосток /старият Де Гол-ов лозунг в нова глобалистична премяна/ и Русия неотменна част от Европа . Разбира се Европа , начело на която стои Франция /респ.той , Макрон/ ... Проблемът е много дълбок , културен , исторически , ментален . Доколко Русия е европейска страна , и доколко не ? Колко Русии имаме днес ? Как виждат бъдещето си руснаците ? С кого ? Това е една дилема , една дискусия , която в самата Русия няма дефиниран отговор , нито в центровете на власт в Русия. Факт е обаче , че сред руския политически елит , дори и днес , има много , много фигури , които държат на "европейския вектор" във външната политика на Москва. Путин се явява нещо като балансираща фигура в разнопосочните вектори на руската външна политика. За да го спечелят едни или други външни сили , те трябва не само да му се обясняват в любов. Трябват и материални доказателства. Или както е казал Бендер /човек от улицата , както и Владимир Владимич/ - деньги всегда вперед !
mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Лафът беше - От Атлантика до Урал. Дъвчеха го постоянно по новините и вестниците наред с другите идиотски словосъчетания - борба за разоръжаване мир  сътрудничество между народите Пършинг2 и Круз(това особено често) и т.н. 

И досега като ми попадне вестник или списание издавано преди 90-та си го препрочитам с кеф да си припомня носталгично колко по-различен детерминиран и уреден беше светът и тия лафове ми стоплят душата..

ИвКо

Тръмп потвърди, че лидерите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, но не знае дали тя ще се върне.

Това от статията. Без коментар.

   Русия с радост ще приеме предложението.

Това от номер 8. Без коментар.

Миряна Б.

Метлата е таман за вицепремиер по просветата. Бойко ще го изпита само за Винету и ще кара на впечатлението си от светлия лик насреща си.https://i.mycdn.me/image?id=436023520859&plc=WEB&t...   из албума на Ломброзо. Този е от кротките, простодушните.  

Метла-
снимка на Метла-

Метла - уpед за помитане на буклук. Из кpаткия  pазшиpен тълковен pечник. Буклук - бива pазен, включително буен, но винаги башка.

LPetrov

Както е бУклук ? Лук расъл на бук или...? 

Аладар
Това че ще канят Русия означава че се задават такива проблеми при които без нея ще е по-тежко отколкото с нея.
МногоУмен
снимка на МногоУмен
Да.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш