facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп повиши интереса на туристите към Гренландия

870
@realDonaldTrump

Гренландия може да се окаже новият хит в туристическите дестинации благодарение на президента Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен. След като преди дни той обяви, че проявява интерес да откупи автономната територия от Дания и получи категоричен отказ, туроператори и туристическият борд на Гренландия веднага усетили повишаване на интереса към ваканционни пакети и туристически обиколки.

На 16 август, когато Тръмп каза, че проявява интерес към острова, компания Nordic Visitor, която предлага екскурзии и почивки в северните страни, е отчела значително повишаване на посещенията в сайта си от онлайн потребители. Трафикът към сайта ни за Гренландия се увеличи над 2 800% в сравнение със същата дата на 2018 г., съобщиха от компанията за Си Ен Ен Тревъл. От миналия петък трафикът в целия сайт е с 600 процента ръст в сравнение с миналата година, допълват от компанията. Над 69 на сто от посетителите онлайн били от САЩ.

Когато на 20 август Тръмп пусна в Туитър колаж с крайбрежието на Гренландия и издигната там златиста кула с надпис "Тръмп", което бе съпроводено с посланието "Обещавам да не сторя това на Гренландия", посещаемостта в сайта отново скочила.

Туристическата индустрия в Гренландия е много млада и много крехка, отбелязва Си Ен Ен. Досега интересът към острова бе основно заради климатичните промени, които са ясно видими на острова заради топенето на ледниците. В началото на месеца само за един ден се стопиха 11 млрд. тона лед на острова.

Дания и Гренландия определиха офертата на Тръмп като абсурдна и той внезапно реши да отложи посещението си в Дания на 2 септември по покана на кралица Маргрете Втора.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Марияна Николова призова от Мусала българите на разходки в планините

22.09.2020

Обновена

2904 20
Държавната помощ от €35 за седалка в чартър се оказа провал

19.09.2020

РЕБЕКА БОРИСОВА

3086 4
Кабинетът увещава банките да развържат кесиите за туризма

15.09.2020

953 10

Коментари

JollyRoger's

Овчар и овце...???

greenville

На Д. Тръмп комисионна платиха ли му?

Влез или се регистрирай за да коментираш