facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп не бил готов за търговската сделка с Китай

1063
bnr.bg/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "не е готов" да сключи търговска сделка с Китай и планираната през септември среща между представители на Белия дом и Пекин може да бъде отменена, пише американското издание Washington Examiner, цитирано от агенция "Фокус".

Отмяната на срещата би увеличила вероятността администрацията на Тръмп да изпълни заплахата си да въведе нови мита върху китайски стоки на стойност 300 млрд. долара. Те щяха да бъдат въведени през септември, и то само в случай, че Пекин и Вашингтон не успеят да се споразумеят. „Говорим с Китай. Ние не сме готови да сключим сделка, но ще видим какво ще се случи ", каза Тръмп пред репортери.

"Ще видим дали ще осъществим или не срещата си през септември. Ако го направим, това е добре. Ако не го направим, това също е добре.", добави американският президент.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ изключват 437 китайски продукти от 25%-ните мита

20.09.2019

700
Русия и Китай наложиха вето за примирие в Северозападна Сирия

19.09.2019

2243 6
Обещание на Тръмп към чужд лидер смутило разузнаването на САЩ

20.09.2019

244 1

Коментари

Ruja

Какви ги плещи тогава пред другаря Си на срещата на Г-20? Смешник.

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares кфи ги плещи оранжевия палячо ?

 

Жълтият Император управлява !

 

:)

Boris65

Cтава интересно .

PlaNed
снимка на PlaNed

Ще видим дали ще осъществим или не срещата си през септември. Ако го направим, това е добре. Ако не го направим, това също е добре

И дано водещия му офицер го информира по-скоро, а не да го държи милия в неведение, че съвсем олекна 😁

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Жълтурковците ноо корави, истински железарки. 

Бай Тръмпет по трудния начин се учи що е то Империята на Центъра. 

Недоверчив

Тръмп "не бил готов". Е, хубаво де, не е страшно. Китайците ще го готвят още известно време докато не стане по-крехък. Ще се топи в устата им накрая...😉

Недоверчив

Ако не им се види вкусен, ще го пробутат на арабите. Те си падат по овнешко. 😉 Просто трябва да си напазаруват ПВО от...знаете от кого. Така ще го лишат от основен коз при евентуални бъдещи "преговори". Защото светът вече знае как точно се "преговаря" с реднеците😉. 

mi6osp.

Като гледам как расте търговският дефицит на САЩ с Китай след обявяването на митата,  Тръмп ще стане готов за преговори едва след като отмени митата. 

SSlavov

 Ако го направим, това е добре. Ако не го направим, това също е добре.

 

Интересно е дали тов.Си ще рискува забавяне темповете на растеж и удар по хамериканските фермери , за да попречи втория  мандат на Тръмп .Това може да доведе до изтичане на капитали и повишаване цените на енергоресурсите .Нищо чудно да се задейства рефлекса на заека и двете партии да подкрепят  следващия президент /  дори да не е Тръмп  / за още по-твърди мерки  с/у Китай . 

Boris65

Да даде Бог и  на нас Европейците такива забавени темпове на растеж, като в Работилницата на света , най мощната икономика на планетата. Или на ръждивия пояс да даде забавени темпове на спад.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Интересно е дали тов.Си ще рискува забавяне темповете на растеж

 

Първо полугодия - 6.3% растеж.

Страшно забавяне! 

Кире

Всеки трябва да го е страх от reverse engineering. Китайците и индийците са царе на тва и няма скрито от тях. После на 1/2 цена и по-ниско. Бялата раса няма друг начин на съпротива, освен бойкот по идуолагически причини. Ако работи въобще и тва. И наказания на изнеслите производства там. 

 

Само дето европейците крепят Китай. Но европейците отдавна не са бели. И Русия крепи Китай, ама и те не са бели. Белите са в няколко щата на САЩ, а Тръмп е техния президент. Затова е така мразен. Мразен е и от крепителите на жълтите. Но дълбоко в себе си усещате, че все още сте бели. 

Boris65

Аз съм Демократ и за СВОБОДЕН ПАЗАР ! 

Долу изолрюационизма на бялата раса !

Да живей Мултикултуризма !

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×