facebook
twitter

Горещи новини

Тереза Мей подава оставка на 7 юни

Наследникът й ще бъде избран седмица по-късно
2520
БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставка като премиер и председател на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместник ще започне през следващата седмица - 10-14 юни, предаде БНТ.

„Вече ми е ясно, че е в най-добър интерес на страната, нов министър да продължи с усилията за излизането на страната от ЕС. За това аз днес обявявам, че ще се оттегля като лидер на Консервативната партия на 7 юни, петък, за да може да се избере наследник”, заявява Мей, цитирана от БГНЕС.

В емоционална реч пред премиерския офис на "Даунинг стрийт" 10 тя казва още: "Направих всичко по силите си, за да изпълня британския вот в подкрепа на Брекзит. Направих всичко, което можах, за да убедя депутатите да подкрепят договорената от мен сделка с ЕС. Дълбоко съжалявам, че не успях да осъществя Брекзит".

"Скоро ще напусна работата, която беше честта на моя живот. Втората жена министър-председател, но със сигурност не и последната", посочва Мей, цитирана от БНР. "Правя го без лоша воля, а с огромна и продължителна благодарност, че имах възможността да служа на страната, която обичам".

Мей беше принудена да обяви оставката си от своите съпартийци, включително от членове на правителството, които са недоволни от представеното от нея обновено предложение за споразумение с ЕС за Брекзит, допълва агенция Фокус, цитирайки РИА Новости. Все пак подаването на оставка на 7 юни ще позволи на Мей да посрещне на премиерския пост президента на САЩ Доналд Тръмп, който ще пристигне на посещение във Великобритания в началото на юни.

Изборът на нов лидер на консерваторите официално ще започне след 7 юни. До момента своята кандидатура за поста е обявил официално бившият британски външен министър Борис Джонсън. Сред потенциалните кандидати, които се спрягат, е бившия лидер на Палатата на общините Андреа Лидсъм, както и външният министър Джереми Хънт. До момента, докато не бъде избран нов лидер на консерваторите, а този процес обикновено заема около шест седмици, Тереза Мей най-вероятно ще остане временно изпълняващ длъжността премиер на Великобритания, пише Фокус.

Веднага след обявяването на новината за оставката лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че Тереза Мей е права да подаде оставка като министър-председател и всеки, който я замени като лидер на Консервативната партия, трябва да свика предсрочни избори в страната. "Сега тя възприе това, което страната знае от месеци, а именно, че не може да управлява, нито пък нейната разделена и разпадаща се партия", посочва в специално изявление Корбин, предаде БНР.

"Консервативната партия се провали напълно по въпроса за Брекзит и не е в състояние да подобри живота на хората или да се справи с най-належащите им нужди. Парламентът е блокиран и консерваторите не предлагат решения за другите големи предизвикателства, пред които е изправена нашата страна", посочва той и допълва: "Който и да стане новият лидер на консерваторите, трябва да позволи на хората да решат бъдещето на нашата страната чрез незабавни общи избори".

84

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Оставка на спецпрокурор разбуни Скопие

17.07.2019

81
Шефът на МВФ подаде оставка

16.07.2019

1769 8
Румънският министър на вътрешните работи подаде оставка

15.07.2019

1533

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

So long and thanks for the laughs.

Billy-Joe Winchester

😁😁

ЗИП
снимка на ЗИП

Ей тия проклети консерватори "мачисти". Най-сетне свалиха и Тереза Мей.

 

:)

 

По същия начин едно време разкараха и Тачър. Мъжете просто и скроиха кюляфа.

 

Ако торите знаеха за група "Контрол" със сигурност сега щяха да си тананикат сий нещо...

 

https://www.youtube.com/watch?v=na681cH5qHw

 

:))

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Това едва ли ще реши проблема, особено ако изберат за неин наследник фаворита (към момента) - Боджо.

wreckage
снимка на wreckage

Боджо е фаворит на членовете на партията(38% одобрение) и е обратното на фаворит на МР-тата(ноо големо неодобрение, граничещо с одвращение).

 

Механизмът за избор на шеф при торитата е следният:

1. МР-тата свиват броя на претендентите до двама финалисти.

2. Членовете избират един од двамата.

 

Има голема вероятност достатъчно МР-та да гласуват за Боджо, за да не изглежда че одсвирват мнението на членовете.

 

 

Lucius Fer St. Ana

Arivederci Tez, das war der letze satz.

Жеп мне мне, викаше животното....

HBK

Британските гласоподаватели може и да са объркани (като много други гласоподаватели), но е очевидно, че Британските политически лидери са не само интелегентни, но и достойни (както малко политически лидери по света).

 

Г-жа Тереза Мей си свърши работата. С много труд, с много напрежения и с много неразбиране. Времето работи за нея.

Посещението на Американския президент е не само символично. Нито дори прощално. Дори напротив Нацията-Майка се приобщава към Общността на Нацията-потомство. Зараждането на Атланто-Европейска Общност е алтернатива на Обединена Европа (С.Е.Щ.), която за съжаление, голямо съжаление, е малко вероятно да се случи. Европа на две скорости се ... диверсифицира  ...  става на 3 скорости.

 

Това е отговорът на „Стара” Европа спрямо доста прозрачната стратегия на Троянските магарета да разбият мечтата на „Големите Европейци” от времето на Френския генерал и Британския Премиер. Мечтите (и на едните, и на другите) ... се отлагат. Уви! Хибридни войни. 

kaltinkov

Бро, съвсем си изпращел... явно жегите във Фриско не ти понасят.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Her voice breaking, she said she would leave “with no ill will, but with enormous and enduring gratitude to have had the opportunity to serve the country I love”.

 

Каза това и хукна към вратата на Number 10,  щото сълзите й потекоха. 

Много се бори, горката, Брекзит да не се случи и по този начин си съсипа и партията, и кариерата. 

А можеше да управлява едно десетина години, ако не и повече. 

 

 

dissidentbg

Тереза бе министър за имиграцията по времето на Камерън. Бореше се да намали имиграцията до под 100 хиляди на година. Успя само за идващите извън ЕС и я намали до 300 хиляди.

Когато се видя, че торите се провалят с имиграцията, Камерън стартира референдума. Надяваше се да се гласува за оставане и да може да каже: Вие пожелахте да останете в ЕС и сега ще търпите имигрантите от ЕС.

Но ... народа гласува за Брекзит. Камерън напусна и остави Тереза да се оправя. Тя обяви предсрочни избори за да види дали народа е ЗА или ПРОТИВ Брекзит. Ако бяха против, тя щеше да се измъкне и да остави на лейбърите да се оправят. Но ... народа гласува за нея.

При преговорите с ЕС за излизане се видя колко сложен е процеса и Тереза под натиск започна да увърта. Дори нейната партия бе недоволна, защото политик, който не изпълнява волята на народа извършва политическо самоубийство.

Така се стигна до този момент. Тереза да може да се измъкне само като се откаже от поста който заема.

kaltinkov

Ми не - не можеше, нема кой да я търпи толкова време даже и без Брексит.

IvanM

Това едва ли ще реши проблема

 

Разбира се, че няма да реши проблема. Поне не този с Изхода. Там има два варианта. И това е ясно на всички. Туй е възел, дето не иска разплитане, ами разсичане.

Интересното е, че оставката ѝ се свързва само и единствено с Изхода. Сякаш всичко друго в страната е наред и няма проблеми,които я тресат. А нови виждания и/или идеи, какво да правятс останалите презрели проблеми досега никой не е предложил. По сериозному. Лично аз оставам с впечатление, че се работи на парче

Туткалчев
снимка на Туткалчев

да разбият мечтата на „Големите Европейци” от времето на Френския генерал и Британския Премиер

 

Мечтите на Френския генерал и Британския премиер са коренно противоположни: първият формулира израза "Европа на Отечествата", а вторият беше за СЕЩ. 

HBK

P.S. Губещи са не само Европейците. Губещи са и „Троянските магарета”. Включително и ние.

kissсинджира

Късно е Таризо, Фарадж може да следващия премиер, а консервите ти да са му само патерица.

wreckage
снимка на wreckage

не може да е премиер. 

Бухта

Фаража сеещ е опитвал да стане дупетат 7 (!) пъти и нито веднъж не е успял, защото където се появи и нормалните хора почват да го замярат с кафета и яйца, камо ли премиер.... Парадоксът е, че единствено успя с пропорционалната система на европейските избори....... Пълен палячо

wreckage
снимка на wreckage

Много се бори, горката, Брекзит да не се случи и по този начин си съсипа и партията, и кариерата. 

А можеше да управлява едно десетина години, ако не и повече. 

 

Как точно щеше да управлява десетина години, ако не и повече, като загуби изборите и "управлява" ф малцинство?

Как точно съсипа социопатичната си партия, слет като единствената ѝ грижа ф тези три години беше точно партията? 

Как точно се бореше да нема Брекзит, като можеше с един потпис да го спре?

HBK

А можеше да управлява едно десетина години, ако не и повече. 

 

Разбира се! И това е саможертвата. И разликата с нашите политици. Г-жа Мей посвети живота си на кауза. И я изпълни. След което се отдръпна. С достоинство.

 

Болшинството от нашите политици се борят за ... облаги. И не се отдръпват, а биват пропъждани. Макар и не осъждани.

wreckage
снимка на wreckage

ква кауза и кво изпълни?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Как точно щеше да управлява десетина години, ако не и повече, като загуби изборите и "управлява" ф малцинство?

 

Когато дойде на власт, торитата имаха огромно мнозинство въпреки гласуването за Брекзит (а може би точно заради него). И тя, която беше голяма противничка на Брекзит, се зае да го реализира. Всички последствия произтекоха от това - от идиотските й предложения, които никой не бе склонен да приеме. А те бяха направени така точно за да не бъдат приети. 

Оттук дойдоха и тоталният спад в поддръжката за партията й, и цялата галиматия, в която Кингдъма се намира. Цялата невероятна излагация на британския естаблишмънт. 

IvanM

ква кауза и кво изпълни

 

Да си допълни CV-то и да отметне някъде "много исках, ама те, гадовете, не ми позволиха".

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев
wreckage
снимка на wreckage

Когато дойде на власт, торитата имаха огромно мнозинство въпреки гласуването за Брекзит (а може би точно заради него).

Тя насрочи извънредни избори, загуби мнозинството и вместо както е редно да подаде остафка, сключи споразумение с талибаните од Ълстър. Как тоа факт се однася към "(а може би точно заради него)"?

IvanM

идиотските й предложения, които никой не бе склонен да приеме. А те бяха направени така точно за да не бъдат приети. Оттук дойдоха и тоталният спад в поддръжката за партията й, и цялата галиматия, в която Кингдъма се намира. Цялата невероятна излагация на британския естаблишмънт. 

 

Сега остая да докажат, че РФ е изманипулирала гласуването за Изхода, оставката на Камерън, избирането на Мей и хода на последващите преговори с ЕС. Ако успеят да докажат с факти, неподлежащи на тълкувание и съмнение, то на РФ трябва да се свали шапка за брилянтно проведена операция, а ОК да подава прошение за приемане в състава на Федерацията. Там ще направят изключение един от субектите да е монархия. 

 

Другият вариант е да си признаят, че целокупният, прехвален британски елит са сбирщина олигофрени (в медицинския смисъл на думата).

kissсинджира

Tя вече подаде оставка през сълзи, сякаш някой друг я караше три години да се прави на улава. Май целта беше да се удържи положението докато докара някой друг, който и да е на власт, само да не е Корбин. И ей го на Фарадж.

HBK

ква кауза и кво изпълни?

 

Ако не сте разбрали  ... Каузата ... пожелавам Ви да сте живи и здрави във времето за да доживеете до ... изпълнението й.

 

А на другия (по-точно същия с другия ник) – да помъдрее за да доближи (до колкото е възможно) CV-то си до моето.

 

P.S. Да прави СТЕ!. Тия дето не ми позволиха ... са „гадове”. Макар и от Магнаурските школи (в покрайнините на София).

IvanM

Що се сърдиш и чумериш? За CV-то Терезино иде реч.

Много си бил докачлив.

 

А на другия (по-точно същия с другия ник)

P.S. Да прави СТЕ!. Тия дето не ми позволиха ... са „гадове” (туй е пак за ТМ. На нея не ѝ позволили).

 

И подозрителен, себеотносен, да не река параноиден. Двама сме си. Различни

 

Макар и от Магнаурските школи (в покрайнините на София)

 

Моята Магнавърска школа беше ограничена от булевардите "България", "Димитър Несторов", "Пенчо Славейков" и улица "Георги Софийски". Карето е в широкия център на София.

 

Бъди здрав

 

IvanM

Фарадж.

 

Името Фараджово всъщност е Фараж или Фераж /ˈfærɑːʒ/, както ви се харесва. С дълго второ 'а' според фонетичната транскрипция. Туй, за да  се не чудите повеке.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Как тоа факт се однася към "(а може би точно заради него)"?

 

Имах предвид мнозинството, което й завеща Дейвид (приятелчето на Бай Х.й). Все пак то бе постигнато до голяма степен и с обещанието, че ще бъде проведен референдум за оставането или не в ЕС. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×