facebook
twitter

Горещи новини

Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в Париж (ВИДЕО)

Те се нарекли "черни жилетки" и успели да проникнат в мавзолея, в който са погребани национални герои като Волтер и Виктор Юго
4202
Туитър

Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в центъра на Париж, предава Нова тв. Между 200-300 протестиращи, нарекли себе си "черни жилетки", поискаха правото да останат във Франция.

Демонстрантите успяха да проникнат в мавзолея, в който са погребани национални герои като Волтер и Виктор Юго. Мъжете скандираха, че искат да им бъдат издадени разрешителни за престой и работа. Полиция незабавно блокира района и изведе мигрантите от сградата. До насилие не се стигна. 

Парижката полиция осуети протестна акция на нелегални мигранти в столичния Пантеон. Арестувани са 9 души, съобщават БГНЕС и БНТ.

Стотици мигранти обаче не се разотидоха, а останали в района на Пантеона. Те разпънаха транспаранти и скандираха властите да им предоставят жилище и документи. Полицията е отцепила територията на историческата гробница с тленните останки на видни държавници на Франция от края на XVIII век.

В. „Паризиен” съобщи за около 400 бездомници, предимно произхождащи от Африка, които протестират в Пантеона. Организаторите на акциите, които наричат участниците „черните жилетки”, твърдят, че в сградата е имало 600 души.

Организацията „Вдигни се, Ла Шапел” твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и призовава те да бъдат дадени на търсещите убежище. Предупреждава, че протестите ще продължат, докато мигрантите не получат необходимите документи.

През май организация проведе протест на летище Руаси-Шарл де Гол. Те обвиниха летищните власти, че съдействат на властите за връщането на мигрантите в родните им страни. 

 

 

 

 

Ключови думи:

мигранти, пантеон, Париж
29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България ще приеме 20 деца от изгорелия бежански лагер в Гърция

11.09.2020

527 5
5 години по-късно съдят парижките атентатори

02.09.2020

292 1
ЕК отпусĸа 130 млн. евро за 3 нови мигрантсĸи лагера в Гърция

04.08.2020

185

Коментари

Johnny2965

Чернилки. Нежелаещи да се трудят в родните си страни. Защо не се опитат да направят подобно нещо в Китай?

PlaNed
снимка на PlaNed

Къде да пращаме плюшени мечета?

Ruja

Жьо суи Пантеон.

Manrico
снимка на Manrico

Жьо суи Пантеон.

Разбираемо е желанието ви много лица от определени етноси да проникнат във вас, но защо толкова публично го изразявате?

Registriran

"поискаха правото да останат във Франция"

 

Веселяци! Ще играе дървен Господ!

PlaNed
снимка на PlaNed

За тази цел на френската полиция бяха предоставени "жълтите жилетки", а на тези скоро ще изпращаме помощи по списък, заверен от кварталния

Не разбрах само защо е пропусната тази част от информацията, според която протеста е организиран от местни НПО-та свързани със спасяването на нелегални мигранти в Средиземно меоре (  по публикации на френски медии, в АФП дори не намерих информация за случилото се! )?

++

В туитър акаунта на AFP преди час се позовават на информация на Yahoo!!

Paris (AFP) - Hundreds of undocumented migrants surged into the Pantheon in central Paris on Friday, briefly occupying the vaunted memorial complex to demand talks with the prime minister on regularising their status, activists said.

Around 700 migrants and their supporters joined the demonstration, with some pushing into the historic complex at around midday (1100 GMT) on Friday, a member of the Chapelle Debout collective said. Footage posted on Twitter from inside the building's main dome showed hundreds of people waving papers in the air shouting "Black vests, black vests!" and "What do we want? Papers!"

The so-called "Black Vests" is a Paris-based migrant association that takes its name from the "yellow vest" anti-government protest movement.

https://news.yahoo.com/hundreds-migrants-occupy-pantheon-paris-activists-152543492.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly90LmNvL3VzMDFRaERYOFo_YW1wPTE&guce_referrer_sig=AQAAANr2SI8AwugvVOn-UGLT2HCKGiHF_Mk_WLth6pSR4Dj5_tvmvR2AtExGnVrKcD2XWer3MBfM5Ezd6g0PHMuK23acpb8-2C9cS47IIvxd8W-fcU_ELLEv5uiXV0VIT5_i3TZosmqIUEx-wS9DXnXXrFTnx7-6mHySwBbRf2d_V7_C

Sine_metu

Пет., 12/07/2019 - 23:22 (нов)

Registriran

"поискаха правото да останат във Франция"

 

Веселяци! Ще играе дървен Господ!

 

Тепърва започва веселбата. В Субсахара вървят страшни и вече необратими процеси

Желязко Желев

         Франция в Африка се чувства като у тях си,африканците искат във Франция да са като у дома си.

Само французите не знаят къде са и кой път да хванат.Гледайте тях и мислете  нас."Нашта" държава и колонии няма.Поради тая причина ние  сме у дома си като африканци у африка.

Begemot
снимка на Begemot

Думата "раса" я забраниха във Франция, думата "негър" е забранена по принцип, за думата "етнос" не знам. В резултат подобни политкоректни информации са бетер  Работническо дело: "Стотици мигранти , нарекли себе си "черни жилетки"... и снимка. Белким разберем за какво иде реч.

ЗИП
снимка на ЗИП

Френците и особено французойките мноо си падат по африканци. Не виждам къде е проблема ?

 

Пък и май дочувам, че "черните жилетки" скандират " Vive lа France" ?

 

:)

DeOjeda
снимка на DeOjeda

Не виждам къде е проблема ?  

***

ПроблемЪТ.

gayo

проблема

Bacho Кольо

При мне один француз-нахал
Де Голля матерно ругал -
Ему, кричит, капралом бы в казарму! 
Он двери наши всем открыл,
Арабов с неграми впустил, 
При нём, кричит, Париж лишился шарму!

Libеrtа
снимка на Libеrtа

   А Франция дава пари на НПО, която води имигрантите в Италия

 

Всъщност Парижкият съвет гласува "спешен принос от 100 000 евро за Sos Mediterranèe за нова кампания за спасяване на море", която се провежда в този участък от морето, който разделя Италия от Либия. Една стъпка, която всъщност може да възобнови дейността на НПО.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/francia-regala-soldi-allong-nuove-missioni-mare-1725477.html

 

вила

Кардиналното е:ЕС рровежда политика на суисиденция на християнска Европа,която обслужва  ХИДЖРА.Неизбежният резултат след  десетилетиЕ ще е ЕХ /халифат/.Другото е прашинки от мозайката.

ЗИП
снимка на ЗИП

Тва си е проблем на Западна Европа ? Нас кво ни бърка ?

 

:)

 

Източна Европа си е "бяла"....

Седем с един...

Абе имаме късмет, че знаят какво ни е дереджето, иначе щеше да видиш ти колко е "бяла" Източна Европа...И тези, дето влизат у нас, примерно, се изнасят с почти светлинна скорост в западна посока...

БатВаню

Бяла? Разходѝ се около автогарата на Нова Загора. Например.

mehudi

тези наглеят

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Източна Европа е бяла , а най-бял е Булгаристан ! https://bultimes.com/wp-content/uploads/2016/05/ts.jpg Това не може да бъде проблем за страната на ББ ! Чакат се тълпите от подгонени от черните - франсета , германци , холандци , швеци и шведки ... Струпвания по Калотина от към сръпско , плач , скандирания - "Бате, дай ни БГ паспорт!" ... БГ , ЕДЕМ за бялата раса !?
SINDBAD

Мигрантският проблем

Впрочем, за ерозията (ако не и за разпадането) на ЕС съдействат и усилията на определени кръгове в американския елит да реанимират феномена на „изкуствено провокираната миграция“, която е в състояние да взриви отвътре ситуацията в една или друга държава, както и в Европейския съюз, като цяло. Разликата е, че ако предишният такъв опит беше пресечен от победата на подкрепения от Москва и Техеран режим в Сирия, което пък доведе до ограничаването на мигрантския поток от региона към Европа, сегашният вариант залага на активирането на наличната мигрантска маса на територията на ЕС. Илюстрация за стартирането на подобен процес е решението на френския президент Макрон Франция да подпише т.нар. Глобален пакт за миграцията на ООН, взето през декември 2018. Както е известно, това провокира острата реакция на група високопостовени френски военни, включително бившия министър на отбраната Шарл Мийон, които го обвиниха в предателство, предупреждавайки, че въпросният пакт лишава Франция от нейния суверенитет и дава на французите допълнителни основания да се бунтуват: „Френската държава още не е осъзнала, че не може да приеме толкова много хора, защото – както виждаме – представителите на съвършено различни култури, които бяха приети през последните 40 години, не се подчиняват на законите на Републиката“.

 

https://sindbadsi.wordpress.com/2019/05/22/ес-между-изолационизма-и-разпада/

н16
снимка на н16

А защо трябва да приемем, че тия процеси са случайни и просто ей-така?

 

Първо беше разбомбването на Либия. А Кадафи и поддържаше с пари тогавашния френски президент. После, негрите от Африка минаваха през Либия - към Средиземно море. След това, се появиха отнякъде уж "независими" частни организации, които намираха и поддържаха кораби. За да ги качват тия мигранти от Либия, и да ги транспортират в Италия. Което население ще бъде наричано впоследствие "бежанци", или мигранти. 

 

И нещо ми се струва на мене, че става дума за добре обмислен и финансиран план, за преселване на едни хора от едно място, на друго.

DeOjeda
снимка на DeOjeda

И нещо ми се струва на мене, че става дума за добре обмислен и финансиран план, за преселване на едни хора от едно място, на друго.

 

***

И България взе участие, с фрегатата "Дръзки".

Казуса
снимка на Казуса

Организацията „Вдигни се, Ла Шапел” твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и призовава те да бъдат дадени на търсещите убежище.

 

У нас също има стотици хиляди пустеещи жилища. Кристалина Георгиева нали искаше да наторява българския генофонд?

Slava
снимка на Slava

Организацията „Вдигни се, Ла Шапел” твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и призовава те да бъдат дадени на търсещите убежище.

 

Сякаш тези жилища си нямат собственици. Върховна наглост?, осигуряваща победа на Льо Пен.

DeOjeda
снимка на DeOjeda

[...] искат да им бъдат издадени разрешителни за престой и работа [...] властите да им предоставят жилище и документи [...]

 

И ключът от квартирата с парите да им бъде предаден...

***

 обвиниха летищните власти, че съдействат на властите 

 

Че кому другиму да съдействуват?

 

P.S. Тези поне били викали Vive la France... в Америка се случва салвадорци, мексиканци, хондурасци, гватемалци и пр. да протестират за право на пребиваване в САЩ и перспектива за гражданство, и да развяват  салвадорски, мексикански, хондураски, гватемалски и пр. национални флагове... Пълно неразбиране на ситуацията - никакви симпатии не печелят... като искаш да си гражданин на САЩ, развявай американското знаме... бъди си пак патриот, ама като си чак такъв патриот, стой си в Patria-та...

ThePal
снимка на ThePal

В расово отношение Франция претърпява сега толкова силно негърско влияние, че скоро ще можем да говорим за възникване на нова африканска държава на европейска територия. Колониалната политика на съвременна Франция абсолютно не може да се сравнява с онази колониална политика, която на времето водеше Германия. Ако Франция в продължение на още някакви си три века се развива в същата насока, последните остатъци от франкската кръв ще изчезнат, разтваряйки се в новата европейско африканска мулатска държава. Франция постепенно се превръща в една гигантска държава, простираща се от Рейн до Конго. 

 

Познайте кой е познал преди много години ?

Registriran

Що бе, нали много му се радвахте на Зиро?!? Кога почна црната пролет? 2010? Почти веднага след избирането на Зиро? Помните ли как му се радвахте, като беше отишъл в Берлин 2008? Помните ли? Ма не, тогава се кефехте как демокрацията победила (и наум си правехте сметката, че Зиро ще загроби САЩ)! Не разбрахте ли веднъж завинаги, че ако САЩ падне, това значи, че Европа е паднала поне 50 години предварително? А сега, сърбайте си попарата. Ние шсе опраим.

DeOjeda
снимка на DeOjeda

Who TF is Зиро?

Влез или се регистрирай за да коментираш