facebook
twitter

Горещи новини

Столтенберг: Бомбардирането на Югославия беше легитимно и необходимо

5888
EПА/БГНЕС архив

Историята показа, че бомбардировките на СРЮ през 1999 г. са били необходими и легитимни, тъй като са спрели насилието и бежанците са успели да се завърнат у дома, докато КФОР помогна за създаването на безопасна среда в Косово за всички, включително сръбските общности, заяви генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за белградския вестник "Политика", цитиран от македонското електронно издание “Локално“ и Агенция Фокус.
"Знам, че НАТО все още предизвиква противоречия в Сърбия и много сърби все още имат болезнени спомени за въздушната кампания през 1999 година. Това е още по-трудно за тези, които са загубили близки. Всеки загубен невинен живот е трагедия и ние дълбоко съжаляваме за това, казва Столтеберг.
"Тази кампания никога не е била насочена срещу сръбския народ." „Напротив, целта беше да се защитят гражданите в по-широкия регион чрез спиране на дейността на режима на Милошевич, осъден от международната общност. Никога не трябва да забравяме миналото, но можем да се поучим от него и да го оставим зад гърба си“, каза Столтенберг. Той добави, че това, което НАТО и Сърбия правят чрез партньорство, е полезно за НАТО, Сърбия и региона.
 

72

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лукашенко във Виена: В Беларус няма проблеми с правата на човека

12.11.2019

515 8
Тръмп ще притиска Ердоган да се откаже от руските С-400

11.11.2019

775 3
Макрон бе подложен на критики за "мозъчната смърт" на НАТО

09.11.2019

626 31

Коментари

Страници

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

👊👎

Наблюдател 1

И мнението Ви е такова защото?

Антей

!

Уважаемият господин,

молим да

обясните само едно -  

как се появиха бежанците в 1999 г.,

 

които трябваше да се спасяват..

с бомби, убивайки други хора?!

!

И всичко е легитимно, спор няма.

 

 

Хулиган

Моника, стисни зубе!

http://www.drago.info/index.php/2018/07/10/razklat...

JollyRoger's

Столти пак се изпусна... 🐏💨 Що не посочи “легитимиращата“ бомбенето резолюция на СС на ООН? Щото няма такава!

Чичко Гьобелс може да бъде доволен. Отанист нумбер уан следва заветите му педантично и скрупольозно. Бравос и машалла!🐏🐏🐏

Пиркс
снимка на Пиркс

Тва "отанист" го прочетох по един по-атрактивен начин, но пак си е верно😁

JollyRoger's

“Грешката“ е вярна...😀

Pstr

Каква е тази смешна опорка, че трябвало разрешение на СС на ООН, при условие, че там е Русия и против е само тя. 

 

И опит да бездейства при геноциди има- в СС на ООН точно Русия е против интервенцията в Руанда, ама тогава й се връзват и гледай колко народ избиват заради нея. 

 

Много е лесно като геноцидът е предотвратен да разправяш, че кланетата преди това и планираните изселвания и изтребления не били геноцид. 

JollyRoger's

Опорките ги е дал по-горе Столти. Сърцедерни са, но недей да хлипаш...🐏💨

fierсe
снимка на fierсe

пъстър, вземи прочети устава на нато, там пише кога и как се задейства алиансът!

тва със югославия на коя точка от устава на нато отговаря!?!

май на никоя - първа нелегитимност!

нещо резолюция на оон?!? няма - втора нелегитимност!

пък ти си дрънкай!

angel4o_

И на мен ми се стори  ,,онанист''   :)

Sapienti_sat

Това е още по-трудно за тези, които са загубили близки. Всеки загубен невинен живот е трагедия и ние дълбоко съжаляваме за това, казва Столтеберг.

 

Иначе милозлив човек, но отстъпил пред необходимостта. От сърце му пожелавам да му се изкажат необходимите съболезнования по същия повод! Дълбоки съболезнования! Много дълбоки! А още по-добре, на близките му! 😢

цензура

👍 Не, на него по-добре... повече боли! 

Шумахер
снимка на Шумахер

Да бе. И бомбардирането на цяла Европа и СССР през ВСВ също...

На снимката само може да поизправи ръчичката...

SvSophia
снимка на SvSophia

Еми така ще казва, щото иначе Сичкото бомбещ, начело с Мадаленка и Джейми Шей - де я покриха таз авторитетна мастита личност - требе да отговаря пред Нюрнбергски трибунал - 2.

 

Прочее не разбрах кое точно му беше легитимното на “Ударът в Косово” и кой легитимира бомбенето на суверенна държава без обявяване на война в интерес на едни трафиканти, за да станат президенти, и за да се спретне в Косово най-голямата военна база на Балканите /известно чия/.

 Без референдум за статута на Косово, щото референдумите са най-върлият враг на постдемокрацията, постчовешките права, постсамоопределението на народите и реалните американски военни бази в Европа.😜

valldi

Утре може да каже, че окупацията на родната му Норвегия от нацистка Германия е била също легитимна. Сънародникът му Куинслиг го е направил, бил марионетка на нацистите.  Този на кого ли е? Не е задача за милиони, да се познае... 

Киро Жарта

А по HBO дали ще пуснат сериал за малформациите при новородените сръпчета вследствие на демократичната сеитба на U-238 от нашите северноатлантически партньори?

Сгугню
снимка на Сгугню

Необходимо - като цяло да. Милошевич просто нямаше как да бъде спрян по друг начин.

Легитимно - определено е трудно да се обоснове някаква легитимност.

матея

 

 

 

 

 

                                 Тази кампания никога не е била насочена срещу сръбския народ."

 

 

                                 Лъжец . Защо тогава бомбардирахте автобуси , влакове ,ел. централи и рафинерията  ? За обедненият уран колегата по горе е споменал .

ПГеоргиев

Със същата "логика" може да каже, че убийствата на мирните жители са били необходими и легитимни.

Защото всичките 2000 убити сърби не са били военни престъпници, членове на военни формирования, помощници ма Милошевич, авери на Младич.

След тези му откровения, ако има един сърбин, който да подкрепи членството в NATO, с камъни трябва да го пребият.

Pstr

И в Германия загиват много цивилни през Втората световна война, но като държавният ти лидер осъществява геноцид, масови изселвания и други престъпления срещу човечеството, тези неша са неизбежни. 

 

В най-новата ни история съм много горд с това, че България дава своя принос за спирането на един геноцид. И че отказваме на Русия да предоставим  въздушнотоси пространството.

ак1

 За това пък предоставихме на ""нато то " - щатите ""въздушнотоси пространството."" поради което имаме свалени 2 българки самолета и загинали 2 ма български летци от "" приятелския огън"" на сащ над Пловдивско , след което самолетите се влачеха  с месеци по магистралата . 

 

Интервал

Генсекът Йенс, не е казал нищо, което не се очаква от формален ръководител на почти криминална организация, пряко замесена във военни престъпления тогава, а и не само тогава. Зради подобни ние сме съучастници вече в няколко престъпни събития. Този и инструкторите му могат да си дърдорят, каквото поискат, като всичко надлежно и назидателно ще се публикува в медиите, но сърбите никога не трябва да забравят.

Хумангоид

Дали ще настъпи ден сърбите да издигнат паметници на героите, изсипали бомби върху страната им?

На изток от тях го правят. И се къпят във водопади от демокрация.

Pstr

И аз смятамз ще паметникът на съветската армия и всякакви подобни гнусни монументи трябва да бъдат претопени. 

Evasion

Легитимни?!?

Необходими?!?

Че Милошевич беше чугунена чутура - беше. Но в края на ХХ век, в Европа, едва ли има човек, който да успее да убеди, че всички други методи - дипломатически, икономически, политически и т.н са били изчерпани, та се наложи използването на груба военна сила и обеднен уран...

труфалдин

Нищо чудно, г-н Сгуню, Слобо да бъде признат един ден за невинна жертва на нео лошите сили или там какъвто етикет им лепнат. 

dissidentbg

Силните не ги съдят.

 

SvSophia
снимка на SvSophia

За силните не зная, но приеманите за последни в един момент неочаквано за приемащите се оказват първи, твърдят едновременно  Свещената книга и диалектиката. 😊

Анонимен7

понякога, слънчо, понякога

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×