Медия без
политическа реклама

Според Йотова е започнала кампания срещу евентуален втори мандат на Радев

13 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Започна кампания срещу евентуален втори мандат на президента Радев. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира сагата между "Дондуков" 1 и 2 пред Нова телевизия.

Йотова припомни, че "конфликтът", както го наричат медиите, съпътства ежедневието ни през всичките тези 3 години. "Не ме карайте да стоя в позицията на арбитър, защото аз няма да стана такъв. Две различни личности, които определено имат различна визия за това как трябва да продължи България, как трябва да се сложат обществените отношения, каква трябва да бъде визията за развитието на всички нас. Не мисля, че тази война е самоцелна. Макар че от реакцията на министър-председателя, от както вие го наричате „последния конфликт“, като че ли вече прозира един страх от евентуален втори мандат на президента Радев“, коментира тя.

Вицепрезидентът заяви, че не обича този тон между институциите и че е човек с друго виждане. „Лесно е да се критикуваме, но хората очакват от българските институции да се чувстват добре“, посочи тя. Йотова подчерта, че до този момент президентът Радев не си е позволявал лични квалификации към когото и да било. „Не смятам, че запис в Конституцията президентът да представлява единството на нацията означава да си мълчиш за всичко онова, което виждаш като недъзи, за всички онова, което не е правилното решение, било то за икономика, било за сигурност“, допълни още вицепрезидентът.

Тя заяви, че е изненадана от реакцията на премиера след празника на СДС и обвинението, че президентът Радев в качеството си на командир на ВВС е допуснал падането на военен самолет. Според нея това показва друг тип поведение. „Аз затова казвам, че започна една вече кампания срещу евентуален втори мандат на президента Радев“, каза още Йотова, давайки за пример „Гугъл“, където всеки може да провери кой е бил командир по време на инцидента с военния самолет. „Командир тогава е ген. Попов, който днес председателства Комисията по отбрана на Народното събрание и е депутат от ГЕРБ. Това не означава в никакъв случай, че хвърлям вина върху, когото и да било“, заяви Йотова.

 

Още по темата