facebook
twitter

Горещи новини

Според „Маркет линкс“ ГЕРБ води с около 2%

2684

ГЕРБ води с два процента пред БСП, сочат последните данни от проучването на социологическата агенция „Маркет линкс“ преди евроизборите в неделя.

Проучването е направено по поръчка на бТВ и е проведено сред 1024 лица над 18 години, в периода 11-19 май по метода на пряко-лично интервю.

Няколко дни преди гласуването на европейските избори ГЕРБ получава 29,6 на сто, БСП е с 27,5 на сто подкрепа.

На трето място е Движението за права и свободи (ДПС) с 6,9 на сто, следват ВМРО-БНД с 5,7%, Демократичена България – 4,7% и „Воля“ с 2,9 на сто електорална подкрепа.

По данните от проучването на "Маркет Линкс" избирателната активност ще е близка до тази на последните избори за европейски парламент или над 35%. 

Над три четвърти от българските граждани смятат, че в България няма добър и работещ механизъм за контрол на това как се изразходват средствата от еврофондовете, сочат резултатите от проучването. След скандалите "Апартаментгейт" и тези с къщите за гости, 52% от българите са отговорили с "не" на въпроса "Има ли контрол за изразходването на евросредствата?". 

.

Ключови думи:

избори, ГЕРБ
92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Управляващите консерватори бетонираха властта си в Полша

15.10.2019

88
ГЕРБ и ДПС ще неглижират до последнo цензурата в БНР
Възходът на Борисов започна и ще приключи в София

14.10.2019

Людмил Илиев

9085 11

Коментари

Страници

Direktiva

Споко, при тия три почивни дни, ще останем само червените пенсионери да гласуваме! По схемата, мангал се прави на полицай по телефона, да помогнем да хванем крадеца! И ние ще верваме!

rorik

Значи , контрол за изразходването има , въпросът е после постъпват ли приходи от такава инвестиция. 

Магистрали има , ама превозвачите им е скъпо да ги ползват и искат обходни пътища.

Продали на някой магазин ами да работи като магазин и да плаща санъци,построил къща за гости , ми да плаща данъци  5 години е казано. .

 

Циганите всяка сутрин се тълпят  на площада и чакат някой да ги купи.  

terza

Маркет линкс?  Р. Бъчв. ?

майор Цепеняков

Същата.

Zmeja

Тази социологическа агенция много сполучливо се е нарекла "Маркет".🙈🙉🙊

mail123456

пропаднал булевард +1%

изкуствен водопад +1%

 

Bacho Кольо

Мисля, че през последните 25 години няма друг случай на такова нагло плащане на партийна кампания с държавни пари.

Въобще не изключвам възможността умиления електорат да оцени високо щедростта,  с която Той ръси кървавите извънбюджетни милиони.

Zmeja

Разчитам, че тези 80% няма да са ония 80%. Ако ли пък не - заслужаваме си го!

Същото това "изследване" показва, че повече от 75% от хората не са доволни от управлението, а в същото време болшинството щяло да гласува за същото това управление. Е няма ли нещо шизофренно във всичко това!

Miranda
снимка на Miranda

Змея, навярно просто не виждат нещо по-добро, което да смени сегашните.

 

Тъмно пиво

Не е шизофренично. Тези 75% не сме доволни и от БСП.

 Шизофренично е някои да продължават да гласуват за ГЕРБ и БСП.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Не е шизофренично. Тези 75% не сме доволни и от БСП.

 Шизофренично е някои да продължават да гласуват за ГЕРБ и БСП.

👌 

Salvatore

Тъмно пиво:

Не е шизофренично. Тези 75% не сме доволни и от БСП.

 Шизофренично е някои да продължават да гласуват за ГЕРБ и БСП.

 

Пиво, ще ти кажа защо няма да гласувам за ДБ

Това, какво декларират, че ще правят ДБ - съдебна реформа и пр., няма никакво значение. За да правят каквото и да е, първо трябва да ме убедят, че имат потенциал да вземат властта. Защото само ако вземат властта могат да правят каквото са декларирали.

В момента ДБ показва абсолютна импотентност във възможностите си да спечели властта. Тотална нула са. "Лицата" на кампанията им не привличат електорат - ТЕ ГО ОТБЛЪСКВАТ!

Поради тази причина аз не намирам никакъв смисъл да гласувам за тях. Мрънкаща и подсмърчаща опозиция си имаме достатъчно и сега. Ще гласувам само за хора даващи ясни индикации, че знаят какво да правят с властта и знаят как да я спечелят.

Salvatore

Ще ти кажа и защо ще гласувам за коалицията в ЕНП-формат ГЕРБ-СДС, към която се присъединиха и други демократични проевропейски и антикомунистически формации.

 

Най-вече защото специално за тези избори само кандидатите на ГЕРБ-СДС излъчват НОРМАЛНОСТ!

 

Двете каки, ездачката и водачката, начело на кампанията на БКП/БСП са определено истерични. И то не само заради климактериума. Представителят на президентското войнство им приглася, а за лицето Румен Гечев няма какво да говорим.

 

Кампанията на ДБ е също толкова истерична, с фиксацията си върху ГЕРБ и Борисов. Отблъсква и необявеният, но очевиден фактически предизборен съюз между ДБ и БКП/БСП. Ако ГЕРБ = БСП, както те твърдят, защо демонизират единствено ГЕРБ, а към БКП/БСП са изключително толерантни? Не съм ги чул да казват нищо лошо срещу тях, освен общи приказки, колкото да не е без хич.

 

А пък псевдопатрЕотите, дружно веещи руски знамена барабар с Марешки, са откровено противни.

 

Колкото до корупцията на ГЕРБ, има корупция, разбира се. Къде ли няма... Само че корупцията на ГЕРБ е нещо като извънземните. Много хора твърдят, че са ги виждали, учените казват, че в тази огромна вселена не може да няма, ама доказателства няма и няма. Между другото, по данни на Евростат, злоупотребата с евросредства  в България е 0,2%. Средноевропейското равнище е 0,5%.

 

Апартаментгейт? Цецо с асансьора? Извинявам се, ама това не е корупция. Корупция е приватизацията на "Техноимпекс" и "Нефтохим", далаверата "батко и братко", скандалите с Хохегер и Сименс. Това със суджуците, апартаментите и асансьора на Цецо не е корупция, а кокошкарски истории. Повечето от които дори не са незаконни, всички прехвърляме нотариално имоти на данъчна оценка. Дразнещи са, ама не са корупция. Ама били неморални. Може би да, и "неморалниците" си получиха заслуженото - изхвърлиха ги от постовете.

 

Ама ГЕРБ и БКП/БСП са еднакво зло! Не, не са. ГЕРБ са проевропейска партия, които при управлението си не допуснаха и най-малко отклонение от европейския коловоз. Да, искат да имаме добри отношения и с Русия, доколкото е възможно, искат да транзитираме руски газ, но само стриктно по европейските правила. Германия също иска, при това не съвсем по правилата.

 

За десет години България видимо се промени към по-добро и това се вижда от всички.

 

А БКП/БСП си я знаем какво може в управлението, и при Луканов, и при Виденов, че и при Станишев и Орешарски - кризи, хиперинфлация, ограбени банки, спрени еврофондове. Като прибавим и престъпното и комунистическо и минало, носталгията по него, влечението към Путин и настоящата реболшевизация или по-скоро нацификация по указание на Кремъл и тов. Решетников, равносметката е очевадна - не, ГЕРБ и БКП/БСП определено не са еднакво зло!

 

БКП/БСП си остава най-голямото, абсолютното зло в българската политика и история!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Това, какво декларират, че ще правят ДБ - съдебна реформа и пр., няма никакво значение. За да правят каквото и да е, първо трябва да ме убедят, че имат потенциал да вземат властта. Защото само ако вземат властта могат да правят каквото са декларирали.

Да ме прощавате, но това няма нищо общо с един фундаментален принцип на демокрацията: Използвай гласа си, за да допринесеш със своята позиция на мислещо и чувстващо създание, жив член на живо общество. (принципът ми хрумна като прочетох горецитираното😐)

Затова пък мяза на позиция на крепител на силните, по традиция пак те = узурпатори, възползвали се от кризи: болшевики, фашисти, националсоциалисти, бекаписти.

 

Освен това само прилича на цинизъм, а всъщност е елементарна липса на прагматизъм:

един Радан в ЕП може да свърши за съдебната реформа повече, отколкото едно правителство на ДСБ, работещо в обсадата на ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и вся остальная, саботирано от полиция, прокуратура, чиновничество, местни дерибеи, мафия... и лумпени на хонорар при групировките на Боко.

 

За какво си струва да ратува един човек, който мечтае за силна чрез добродетелите си България:

 

животът ни да бъде все повече положен в истината.

Добро и истина са синоними.

Примерно:

Да грабиш -- това е лъжа. Защото нищо не печелиш.

Ужасно е просто. И още по-ужасно е трудно. Но друг път няма. Този път не е за страхливци.

Така че, влизам ви в положението -- на вашето със Сократя. Вие сте бъзльовци.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Това със суджуците, апартаментите и асансьора на Цецо не е корупция, а кокошкарски истории.

 Истории за кокошката със златните яйца?

Тази кокошка сме ние -- работещите бедни.

 

Един месец преди Цецо да добие от Артекс 7-ия апартамент, Влади Горанов е опростил на Артекс 20 милиона дълг.

А сам Цецо прекара лобистка поправка на закон в полза на Артекс.

Всички това и останалото, дето биволъ не го знае (още) -- пред широко затворените очи на разследващи органи/прокуратура.

(И как да не е нисък официалният процент на злоупотребите с европейски пари тогава?)

Simplicissima
снимка на Simplicissima

ГЕРБ са проевропейска партия, които при управлението си не допуснаха и най-малко отклонение от европейския коловоз.ГЕРБ са проевропейска партия, които при управлението си не допуснаха и най-малко отклонение от европейския коловоз.

Всъщност са про-еНеПейска.

Освен това са пропутинска, проердогановска, проофшорска и продръжмишапковска партия.

Партия на хора с манталитета на убийци с практика.

Нищо чудно, нали са рожби на БКП

Salvatore

Simplicissima, изпадаш в истерия и ръсиш глупости и бесепарско-путински опорки, също като другите каки, ездачката и водачката. Това отблъсква, да знаеш. Също така не е зле да запомниш, че това, което ти е хрумнало на момента, не е ПРИНЦИП. Нито на демокрацията, нито на каквото и да било. 

stefan111

знаеш ли кое е най-смешното? браниш тикви по същия начин по който комунистите навремето бранеха партията! Говориш за истерия, а не се виждате как всички герп тролове сте в такава от известно време(чудно защо ли...). Вие сте най-близкото до комунизъм което сме имали през последните 30+ години! Това не отблъсква, това отвращава! Схвана ли? Отвратителни сте!

Тъмно пиво

Ако дясномислещите в България мислят като теб и Миранда ДБ няма никакъв шанс. Нито сега, нито на следващи избори. Но ти не се безпокой - някой ден Цвък и за теб ще направи апартамент със собствен асансьор.

Тъмно пиво

демонизират единствено ГЕРБ, а към БКП/БСП са изключително толерантни

Борбата, драги Salvatore, е за десния избирател. Между другото би ли посочил пример на толерантност на ГЕРБ спямо ДСБ? 

Wolf ACE

България - майко мила... според проучването - шизофрения, като Неговата...

 

3/4 смятат, че няма работещ механизъм за контрол и още куп други проблеми, т. е. правителството не се справя, ама декларират, че пак Него ще избират с предимство...

 

Miranda
снимка на Miranda

При тази толкова нахъсана, негативна кампания на БСП, ако наистина преди са водили, а сега губят изборите, макар и с минимален процент, какво ще обясняват на избирателите си... Радвам се за ВМРО, досега бяха на кантар, дават ги като сигурен четвърти. А може да има и пети - "Демократична България"... Стига хората да отидат да гласуват ...

Justinian2
снимка на Justinian2

Убеден съм че ГЕРБ пак ще победи-over and over again ! 😃 Не е само фалшификациите. С троглоидната глава и професор МишоК те са гарантирани. Но и популацията на територията е под равнището на Того или Зимбабве. Ние сме прости , и Той е прост ! Затова се обичаме !  🐏🐏🐏

Тъмно пиво

С троглоидната глава и професор МишоК те са гарантирани. 

Лошо, нали! Още не мога да простя на ген. Гоцев ония 600 000 мъртви души гласували за БСП на изборите за ВНС. С които БСП взе мнозинство във ВНС...И заради които днес България е на това деридже. 

Дежурния

При условие, че почти 1/4 (близо 25%) от анкетираните са отговорили "за други" и "не съм решил(а)", всякакви такива проучвания имат доста малка познавателна стойност. Пропаганда за 80%...Истинските проучвания, отчитащи интересните 1/4 от гласовете, сигурно са из партийните кабинети, но едва ли ще се публикуват. Истинската картинка ще стане ясна след преброяването на гласовете в урните. Тогава може да е най-интересното.

Сократ-май

Смешно ми е.

Някъде преди месец-два беше подадена командата за пропаганда от нов тип: Братя, другарчета, мили хора! Ние се борим за вас. Нека застанем рамо до рамо и да свалим чудовището! Вие сте много умни и ще ни разберете.

Да, ама сърце юнашко не трае. Както е рекъл поетът, устата сгрешила, сама промълвила сладките слова: Идиоти! 80% от вас са идиоти!

И стана тя като в онзи стар виц: Тъй, а, тъй! На сабранието викаш "Другарю сиганин", пък отвън викаш: "Дайба твойта мама сиганска, марш да бачкаш!"

Simplicissima
снимка на Simplicissima

80% са треперливи бъзливци, също като Него.

Той не е чудовище.

Чудовището е Страхът.

Пък винаги ще се намери #кой да ни посочи таласъма, от който да се страхуваме. Сега ни сочат страшните бесепари.

Я по-спокойно, я малко разум и срам пред деди и деца.

Ясно е, че сме поизостанали във всяко отношение. Тъкво затова - внимателно, полека.

Първо -- да им вземем евроизборите от мафията и да вкараме в ЕП наши хора като: Радан, Иванчева, Йончева. Те ще могат да свършат огромна работа.

Второ -- да им вземем местните ибори. Много ще е трудно, но поне трябва да опитаме и да гоним оптимума.

Трето -- да търсим алтернатива на сегашната система по вертикала и хоризонтала.

По-малко приказки, повече дела и празници.

Страха да им го натикаме обратно, за нас да остане веселбата.

Разум, спокойствие, веселба. Визия за България 😎

dream team
снимка на dream team

М-да! Кой, ако не ТОЙ!

Пръча

80% са треперливи бъзливци, също като Него.

Той не е чудовище.

Чудовището е Страхът.

Пък винаги ще се намери #кой да ни посочи таласъма, от който да се страхуваме. Сега ни сочат страшните бесепари.

Я по-спокойно, я малко разум и срам пред деди и деца.

Ясно е, че сме поизостанали във всяко отношение. Тъкво затова - внимателно, полека.

Първо -- да им вземем евроизборите от мафията и да вкараме в ЕП наши хора като: Радан, Иванчева, Йончева. Те ще могат да свършат огромна работа.

Второ -- да им вземем местните ибори. Много ще е трудно, но поне трябва да опитаме и да гоним оптимума.

Трето -- да търсим алтернатива на сегашната система по вертикала и хоризонтала.

По-малко приказки, повече дела и празници.

Страха да им го натикаме обратно, за нас да остане веселбата.

Разум, спокойствие, веселба. Визия за България 😎

на коя дата пак ша плющим ком-шкембета у дувар че неам трпение

Лoвkия

3/4 смятат, че няма работещ механизъм за контрол и още куп други проблеми, т. е. правителството не се справя, ама декларират, че пак Него ще избират с предимство...

 

Е, това и да се случи, ако всички мрънкялници от форумите отидат да гласуват, герп е в джаза.

Казвам това, защото и в този форум е видно, че будните и активни хора са за БСП, те са мнозинство спрямо останалите, но кой знае защо БСП винаги падат...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×