facebook
twitter

Горещи новини

Сметната палата на ЕС проверява пътното строителство с еврофондове у нас

855
Джордже Пуфан

Европейската сметна палата проверява пътното строителство с евросредства в България, Чешката република, Полша и Испания, съобщиха от пресслужбата на институцията. Одиторите ще разгледат дали действията на Европейската комисия и отпуснатите средства осигуряват напредък на държавите членки към навременно завършване на мрежата и по-добра свързаност за гражданите.

Финансирането от ЕС за пътна инфраструктура в периода 2007—2020 г. възлиза на около 82 млрд. евро, половината от които са изразходвани за основната и широкообхватната 2 BG мрежа. Основните бенефициенти на това финансиране са централно- и източноевропейските държави членки. „В последните десетилетия финансирането от ЕС е помогнало да се подобрят транспортните връзки между държавите членки и техните региони, но в пътната мрежа все още съществуват пропуски, липсващи връзки и места с недостатъчен капацитет,“ заяви Джордже Пуфан, членът на Европейската сметна палата, който отговаря за одита. „Съществува риск цялата основна мрежа на ЕС да не бъде завършена навреме.“

Одиторите ще разгледат дали основната мрежа за ЕС напредва съгласно планираното към навременно завършване, както и дали Комисията следи за изпълнението на следните въпроси: националните пътни планове да дават приоритет на завършването на основната мрежа навреме и тя да бъде поддържана в добро състояние; финансирането от ЕС за пътища да е насочено към приоритета за завършване на основната мрежа. Очаква се одитният доклад да бъде публикуван в началото на 2020 г.

 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Анкара: Санкциите на ЕС няма да засегнат добива на газ

16.07.2019

1431 25
София и Габрово отново са отличници по усвояване на еврофондовете
Вносът на алкохол и цигари от ЕС се е увеличил с над 40%

15.07.2019

Алиса Иванова

186

Коментари

Асол
снимка на Асол

А стига бе! Помните ли кога за последно се отбивахте някъде? Ся, очаква да видим дали ще замитате или ще се подмажете на новата ЕК

ablepsia

o националните пътни планове да дават приоритет на завършването на основната мрежа навреме и тя да бъде поддържана в добро състояние; o финансирането от ЕС за пътища да е насочено към приоритета за завършване на основната мрежа. 

 

 

О! О!

Evasion

основната мрежа навреме и тя да бъде поддържана в добро състояние

Проблем. Голем проблем, най-вече за приятелите на гепи груп и трейс. 

ablepsia

свързаност за гражданите.

 

Трогателен новоговор!

Леля_Стойка_III

кохезионни гражданЯ ;)

Наблюдател 1

Взимам си пуканки.☺

вила

Отворковцих нахални-ще проверяват по документи?!Амчи ма мицата ви цецка още като министер се изрепчи-при нас всичко е законно,демек по документи няма грабеж.Едни юнаци обясниха,че и брюселските зелки са на таз копанка:1/4 от отпуснатие от ЕС милиарди фактически остават там,1/4 влиза т в джоба на бацето,50% се дават на фирмата изпълнител,от които тя  половината влага в проекта /път,мост,.../другата половина отива за обслужващиете я от администрацията.Та,ще проверявали?!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×