Quantcast
Симеонов: Няма криза с туристите по българското Черноморие | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Симеонов: Няма криза с туристите по българското Черноморие

През 2020 г. увеличават парите за туристическа реклама, съобщи министър Николина Ангелкова
2330
БГНЕС
Валери Симеонов

През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите. Това заяви във Варна лидерът на НСФБ Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм в крайморския град, цитиран от Нова телевизия. Според него сведенията за криза в сектора са силно преувеличени. "Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна", отбеляза Симеонов. Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна.

Според него новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните 3 години. Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси. Контролът ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.

За промените в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът подчерта, че предложенията са направени от групата на патриоти, а не от Министерството на туризма. Припомняме, че на 19 юни бяха приети промените в закона за шума в околната среда. По този повод от левицата заявиха, че са скептични, че законът няма да работи. 

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама на България, съобщи днес след заседание на Националния съвет по туризъм ресорният министър Николина Ангелкова. Националната програма за туристическа реклама през 2020 година е била обсъдена на днешното заседание на съвета. Тя уточни, че размерът на парите ще стане ясен в края на август. Министърът уточни, че разчетите още не готови, но министерството иска около 50 процента повече в сравнение с парите за тази година, които са 11 милиона лева. Ангелкова съобщи още, че в момента се провеждат индивидуални срещи по пазари, които включват и тези в топ 10 за нашата страна. Освен това ще бъдат разгледани и пазарите в топ 30, както и перспективните пазари като САЩ, Индия, Китай, Близък изток, каза още министърът. Тя коментира, че в края на месеца се очакват официалните данни за юни от летния туристически сезон. Тя припомни данните от началото на година до края на май, според които страната ни в този период е посетена от 2.4 милиона чуждестранни туристи, което е минимален ръст от 1 процент. Ангелкова съобщи, че от 1 октомври ще заработи на пълни обороти единната система за туристическа информация.

Мартин Захариев, който е член на УС на Националния борд по туризъм, коментира, че ще бъде предложено да бъде преразгледан визовият режим по отношение на туристите от Турция, които идват за почивка на планина, и тези от Русия. Той запита защо на тези туристи не се издават многократни визи и допълни, че цената на самите визи се вдига заради посреднически фирми. Захариев попита още защо на туристите от тези две страни не се издават визи на входа.

От бранша очертаха още като проблем и сезонността на туризма.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Възможен е компромис с вечерния час за ресторантите по празниците

13.11.2020

Обновена

8411 18
Българинът избягва Северното Черноморие и големите хотели

05.11.2020

2485 3
Приходите от три вида данъци растат въпреки кризата

05.11.2020

МИЛА КИСЬОВА

1683 6

Коментари

ppipi7766

WC-то точно наобратната страна на ?луната. Туристите са по-малко и по-бедни.

Просто хората с някакви средни възможности отдоха по места където антитерористите са  около курортите, а не в центъра и не гонят посетителите от заведенията.

YMCA

Тъй, тъй, Валерка, ама ги докарваш цифрите, ах ти дърти циганино. Като броиш турския транзит в двете посоки и румънския транзит към Гърция натам и обратно, ги докарваш дор до плюс проценти. Ама ние нали сме тук на морето и гледаме и сравняваме и чуваме хотелиерите, ама нейси.

Billy-Joe Winchester

???????????????

paragraph39

Нямането на туристи е, за да обясни нямането на Приходи и Печалба- и, съответно, НЕплащане на данък Печалба!

Това е стар частнокапиталистически трик!

Тъй, де, Демокрация и частен/НЕ честен!/ Капитализъм Е, БЕ!

П.П. При държавния Капитализъм/Социализма/ е точно обратното- декларират се колкото е възможно повече Приходи и Печалба, за да се получават премии, грамоти и медали!

Лoвkия

Ще съм изключително доволен, ако тази криза се задълбочи и още повече чесъни си бият камшика към гръкотурция догодина.

Споменах за чистия, макар и оставен без концесионер плаж на Бяла, където само едни булгаристански простаци бяха зарязали на пясъка бутилки от бира, празни цигарени кутии и няколко лайнонови торбички с остатъци от храна.

Ако и тези говеда догодина отпрашат през южната ни граница, черноморието може да стане едно по-добро и по-чисто място.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Малко на идилия бие, не знам дали това е пътят...

Защо пък да не се опитат да се конкурират със съседите?

ppipi7766

Параграфе, прибери частия капитализъм за малко в долапа и се огледай.

Няма руснаци, намаляват англичнани, немци скандинавци. Единствените с ръст са чехи и поляци от бедните с носталгия по соц туризма. Даже румънците предните две-три години се лъжеха да останат тук, тази година продължават транзит.

Лoвkия

Малко на идилия бие, не знам дали това е пътят...

Не знам и аз, но е приятно...

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

?

 

Преди няколко години помогнах на две млади румънки. Били са се усамотили на плажа малко преди града идвайки от Варна. Правили били нещо, но междувременно им обрали колата и документите. Бях им като ескорт до РПУ Аспарухово, там трябваше да се жалват.

Аз бях там случайно по работа и местните полицаи ме помолиха да помогна, че да не се разкарват.

Май вече не идват...

Traktor1

Ахх,малииии....какъв лимонен гларус,такой то ?

маркос

 

 

 

                  едни булгаристански простаци бяха зарязали на пясъка бутилки от бира, празни цигарени кутии и няколко лайнонови торбички с остатъци от храна.

 

 

                          Е те точно тези избраха Боко я !

Кара Колю

Нет туристов, нет криза ?

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Ми да! Тъкмо няма да изплюскват всичкия "телешки" "салам" и палмов "кашкавал" от закуските. 

dobadoba

Идват туристи на хотел в Слънчака.

На входа на хотела виждат надпис:

'На почивка в Гърция сме, елате наесен!'

⚓️

Вчера бях на плаж пред СОК Камчия, руснаците почти липсваха, само тук-там по някоя група.

ThePal
снимка на ThePal

Догодина в Слънчака ще е опасно и по алеите. Ще ви бият ако не "решите" да посетите "ресторанта" или "хотела "  на някой мучо (идва от "мучащ")

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Защо всички коментатори идентифицират българското черноморие единствено с 10-те километра от Несебър до Св. Влас ?

Предводител на ...

Айде, като толкова питаш.

Няма румънци, повтарям румънци, в Балчик, повтарям Балчик. Бях там миналия уикенд. Регистрации ТХ и В, малко СС. Тоз-онзи при роднини, тоз онзи за уикендов плаж. Ако някой не си дава сметка какво е Балчик за румънците и че не можеше да се разминеш, пеша или с кола, от румънци години наред, не мога да му помогна.

Тва да изгониш румънците от Балчик си е постижение. То там не остана келнер да не говори румънски, ся няма с кого дума да обелят.

paragraph39

Когато Туризмът в България/НРБ/ беше държавен, а НЕ частен, както е сега, имаше такъв лаф:

"Въпреки нашите усилия, Туризмзът в България продължава да се развива!"...

А сега, при частен Туризъм в НЕнародната/след 1989 г./ Република България, може категорично да се каже:

"Благодарение на нашите усилия, Туризмът в България успешно се бетонира!"

ПФУ!

 

Johnny2965

Не мога да си представя уважаващ себе си човек да си разваля почивката, отсядайки в хотел, собственост на мафиоти.

Предводител на ...

Далеч не всички хотели са на мафиоти, но безконтролното развитие на курортните селища и комплекси в съчетание с кошмарна инфраструктура, фундаментална липса на каквото и да е странично забавление извън "пясък-вода-цаца-бира" и завидна на фона на други държави мръсотия са основните причини тук да останат немного и оскъдно плащащи чужденци.

bobacko

Няма криза с туристите по българското черноморие (и по източното и по западното черноморие по определенията на един бивш министър), защото няма туристи ?

Влез или се регистрирай за да коментираш