facebook
twitter

Горещи новини

Шофьорът, прегазил детето в Русе, вече бил осъждан за смърт на пътя

1087

Шофьорът на камиона, прегазил дете в Русе, веднъж вече е бил осъждан за смърт на пътя, предава БГНЕС. 76-годишният шофьор на камион, който прегази 5-годишно дете в Русе, е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура. Водачът е привлечен като обвиняем за три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и за бягство от местопроизшествието.

Трагедията се случи вчера в русенския квартал „Долапите”, на улица „Бяла черква”. 5-годишното момиченце е било придружавано от баба си, когато е пресичало кръстовището с улица „Найден Геров”. В този момент камион, използван за превоз на вар, правил завой. Детенцето загина на място, разказва още агенцията.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза. От прокуратурата уточниха, че задържаният мъж с инициали П.С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда. За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС. Разследването по делото продължава и се извършва от разследващ полицай в ОД на МВР – Русе.

Ключови думи:

шофьор, Русе, дете, смърт, камион
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Роми окупираха болницата в Асеновград

09.03.2020

2816 14
Почина Клайв Къслър, автор на бестселъри

27.02.2020

213
Бившият президент на Египет Хосни Мубарак почина

25.02.2020

730 1

Коментари

fractal
снимка на fractal

Трябва да има възрастово ограничение за шофьорите като се пенсионират да им се взимат книжките

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...защо ли не съм изненадан..?

 

...крайно време е Пътна полиция да бъде премахната, пътните полицаи уволнени до крак а със спестените пари...да се купят камери и да се монтират из цялата територия...на ТЕРИТОРИЯТА...защото държава е  ясно, че не сме...

Nashenec

И въпреки тези две престъпления той продължава да е шофьор? 

Това не се ли тълкува като рецидив ?

Здравка
снимка на Здравка

Кога най-после ще има кумулиране на наказанията? След две престъпления на пътя, едното при това с жертва, ако бяхме нормална страна, за трето ПТП с жертва - до живот без право на замяна.

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

рецидивист  ?

А прокурорското синче 2ма на Тротоара?

А дъщерята на "пършевицата"- двама работника на пътя?

Тях ни ги пишат ни ги съдят.

Що така 4рен аршин?

First Strike

...крайно време е Пътна полиция да бъде премахната, пътните полицаи уволнени до крак а със спестените пари...да се купят камери и да се монтират из цялата територия.

Не, благодаря. Снимам се само за документи. Нямам желание да бъда под постоянно наблюдение. А и тия камери кой ще ги следи? Същите, дето сега са пътни полицаи.

 

Държавата е изгнила отвътре. С мерки на парче нищо няма да стане. Невъзможно е да промениш само полицията. Трябва да се промени цялата система. Веригата е толкова здрава, колкото най-слабото звено от нея.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...никакви пътни полицаи...безполезни са...очевадно е...и днес съседите на прегазеното дете заявиха по телевизията, че няма никакъв контрол на колите и  камионите...само в центъра се въртяла някаква патрулка...но какво прави там в центъра на квартала...не се знае

...кадрите от камерите..директно в общината в която шофираш и глобите директно в бюджета на същата община...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×