facebook
twitter

Горещи новини

Русия към ОЗХО: Какво стана с разследването в град Дума

Западът обяви, че са пострадали 500 човека, но не очакваха, че военната ни полиция ще стигне бързо там, твърди Москва
1702
БГНЕС архив

Русия е изключително загрижена от закъснението в разследването на инцидента в сирийския град Дума в рамките на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), заяви постоянният представител на Русия в организацията, руският посланик в Кралство Холандия Александър Шулгин. Това предава Агенция Фокус като се позовава на TACC.
"В момента сме много загрижени за забавянето извън разумните срокове за разследването на инцидента в Дума на 7 април - каза той. „Вие си спомняте, че западните страни разтръбиха за нова атака, даже пуснаха версията, че 500 човека са пострадали. Но нашите западни партньори не очакваха, че нашата военна полиция бързо ще се окаже на предполагаемото място и не откри там нито един пострадал .
Шулгин също коментира изявленията на британския посланик в ОЗХО, като каза, че Обединеното кралство, обвиняващо Русия и сирийското правителство, че възпрепятстват работата на разследващата мисия в Сирия, е загубило способността си наистина да оцени собствените си действия.
"Идва ми на ум известната руска поговорка:" Няма какво да обвиняваме огледалото, ако лицето е криво "- Шулгин каза. - Изглежда, че нашите британски колеги в резултат на постоянните антируски обвинения са загубили способността реалистично да оценяват собствените си действия те самите навреме. Те самите трябва да заключат, че не трябва да се намесват в работата на експертите на мисията, за да се установят фактите в Сирия, а не да им налага волята си. "
"Разбира се, мисията работи много зле: не посещават мястото на инцидента; задоволяват се с дистанционно разследване, заключенията си правят главно въз основа на материалите от социалните мрежи, както и данните, предоставени от различни видове небезпристрастни неправителствени организации и сирийската опозиция, - заяви посланикът -. Със специално уважение мисията се позовава на информация от скандалните псевдо-хуманитарни бели каски“, заяви Шулгин.
Според него персоналът на Мисията за установяване на фактите в Сирия (МУФС) в своята работа грубо нарушава установената последователност от действия за осигуряване на запазването на физическите доказателства. "В същото време данните, предоставени от сирийското правителство и руските военни практически не се разглеждат", - заяви постоянният представител на Руската федерация.
Москва, напомня Шулгин, многократно е повдигала въпроса за подобряване на работата на мисията въз основа на спазването на изискванията на Конвенцията за химическите оръжия. "Ние също така ви молим да възстановите реда по отношение на статута на персонала на МУФС, където доминират представители на група страни, известни като" Приятелите на Сирия ", продължи Шулгин. Трябва да са били поставени там, за да направят "правилните изводи".
Русия подчерта, че дипломатът никога не е заплашвал работата на специалистите на мисията, освен това руската военна полиция е предоставила на ОЗХО всяка възможна помощ, по-специално, осигурявала безопасност по време на разследването в град Дума.
"Ние ще настояваме проучвателната мисия на употреба на химическо оръжие в Сирия да работи в съответствие с Конвенцията за забраната на химическите оръжия, и нейният състав да е балансиран в географско отношение, както се прави в други международни организации", - каза постоянният представител на Руската федерация.

Ключови думи:

Русия, Серия, град, Дума, ОЗХО
20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Украйна заплаши да се огради със стена

05.12.2019

976 11
Русия изгони български дипломат

05.12.2019

3138 38
Полярна мечка с надпис "Т-34" слиса еколози в Русия (видео)

03.12.2019

2556 30

Коментари

генек

Неуспешно - не успяха да нагласят нещата като за елементарна лъжа. Ще пробват пак. А за Дума не се говори - не са Скрипали или клошари...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ablepsia

Тия дни в Сирия главорези от една групировка в Идлиб задигнаха някой и друг контейнер с хлор, пречуквайки няколко  бели каскета, и ги предадоха на главорези от друга групировка в Алепо.

Та чакайте всеки момент "животното" Асад да предприеме  нова "химатака" срещу "собствения си народ".

Nashenec

А за Дума не се говори - не са Скрипали или клошари

 

Те англичаните и за Скрипалите започнаха на собствена територия да ги "бият". Вчера ли беше, онзи ден ли беше, в "Индепендънт" има много странна редакционна статия, поставяща под съмнение всичко казано от властите за Скрипалите и за другите отравяния в района. Най-страшното в статията е, че внушенията за живота на Скрипал-баща и за някои от участниците в другите отравяния след като властите са се намесили - ами направо са си стряскащи. А и този фейк дето не знам си какви руснаци били от ГРУ, пък се издънили като новобранците от "Полицейска академия 1,2,3..." - директно са си го нарекли фрйк и са демонстрирали странното поведение на управленеито точно с тези новини, ...

Статията си е закопаваща.

Aniki

може ли линк към тази статия, че не се справих с намирането

Дерибеев

We should be asking for answers about the ... - The Independent

https://www.independent.co.uk/voices/skripals-bell...

ablepsia

Nashenec 

Странно, нали,  че тукашните медии не са побързали веднага да ни "светнат" за подобна публикация в "Индипендънт", и то редакционна статия. Ако статията беше за обратното, тутакси щеше да ни се препечата някой сакат "превод" я на фокусниците, я на бгенесарите.

ablepsia

Unlikely that Vladimir Putin behind Skripal poisoning

Attack would have been counterproductive for Russia and jeopardise future spy swaps

Wed, Mar 14, 2018, 00:42

 

https://www.irishtimes.com/opinion/unlikely-that-v...

 

Още един  разумен глас, навярно щото е "айриш" :)

protor

И все пак може ли линкче към оная новина от "Вчера ли беше, онзи ден ли беше, в "Индепендънт"? И аз не я намерих. Г-жа ablepsia би ли била така добра да я сподели и нея?

aldycrown

Русия към ОЗХО: Какво стана с разследването в град Дума

 А за бидоните със зарин в базата "Шайрат" май забравиха. Всичко живо наоколо трябваше да е умряло отдавна, ама пустият зарин изветрял за една вечер.Руският кореспондент Евгений Поддубний без всякаква маска подритваше бидоните от нещо си, представени от "истинската журналистика" като бидони със зарин. А ОЗХО се превърна в кукла на конци, обслужваща "демократизирането" на света...

 

https://trud.bg/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0...

Bacho Кольо

Шулгин също коментира изявленията на британския посланик в ОЗХО, като каза, че Обединеното кралство, обвиняващо Русия и сирийското правителство, че възпрепятстват работата на разследващата мисия в Сирия, е загубило способността си наистина да оцени собствените си действия.

Сетила се Мара!

Заради калташката провокация, Русия отдавна трябваше да започне да бие наглите британци по всички паралели и меридиани.

hamel

И все пак може ли линкче към оная новина от "Вчера ли беше, онзи ден ли беше, в "Индепендънт"? И аз не я намерих.

Тц. Не може. Ще си я намериш сам. Нали си голем пич. Или не си. Ако не си, ще ти го подадем. Линкчето, и то ако слушкаш

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

А ето какво е публикувала тази организация през юли месец тази година:

 

OPCW Issues Fact-Finding Mission Reports on Chemical Weapons Use Allegations in Douma, Syria in 2018 and in Al-Hamadaniya and Karm Al-Tarrab in 2016

The Fact-Finding Mission also issued a report on 2 July 2018 addressing allegations of chemical weapons use in Al-Hamadaniya, Syria on 30 October 2016, and Karm al-Tarrab, Syria on 13 November 2016. On the basis of the information received and analysed, the prevailing narrative of the interviews, and the results of the laboratory analyses, the FFM cannot confidently determine whether or not a specific chemical was used as a weapon in the incidents that took place in the neighbourhood of Al-Hamadaniyah and in the area of Karm al-Tarrab. The FFM noted that the persons affected in the reported incidents may, in some instances, have been exposed to some type of non-persistent, irritating substance.

https://www.opcw.org/media-centre/news/2018/07/opc...

Странно само защо никое СМД не го обяви това публично, хеле пък у нас?

hamel

А ето какво е публикувала тази организация през юли месец тази година:

А ти нали не си мислиш, че те помнят кво са публикували?

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

балиги какво помнят.

 

ама поне други медии да го бяха прочели.

hamel

днес Марк Захаров има РД - https://www.youtube.com/watch?v=6tUZV3PHSKQ

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

"Идва ми на ум известната руска поговорка:" Няма какво да обвиняваме огледалото, ако лицето е криво "- Шулгин каза.

Това от идиот ли е написано? Или американската граматика е обявена от ООН за международна?

Bacho Кольо

Нечего на зеркало пинять коль морда крива

Evasion

Що за авторитет и изобщо смисъл да съществува има една международна организация, черпеща "факти" за докладите си от НПО?!?

hamel

И сепак, граждане, 

Какво стана с разследването в град Дума, в държавата Сирия. Има ли некой внятен- чиновник, партнер, Сгугньо, некой друг лайк хим, ко станА там?

браун

Русия подчерта, че дипломатът никога не е заплашвал работата на специалистите

Това дали говори за грамотност на списващия?

Стига бе, Гугъл-преводача се справя по добре.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×