facebook
twitter

Горещи новини

Румен Радев: След "Апартаментгейт" трябва да се проверят и сметките навън

Стабилността в момента е на сауните и персоналните асансьори, на мизерните доходи и емиграцията, смята държавният глава
6659
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

След разкритията за имотите на политиците в България трябва да има и следваща стъпка - "сметките навън, в офшорни компании, това е голямото предизвикателство пред всички така наречени оторизирани органи". Това коментира президентът Румен Радев в интервю за "Панорама" на БНТ снощи. Държавният глава призова управляващите да отговорят на въпросите как са придобили средствата за закупуването на луксозните си жилища и за това откъде имат пари да образоват децата си в елитни университети. Тук не става дума за измислени морални стандарти. Напротив, ако искаме най-накрая да сме нормална европейска държава, „Апартаментгейт“ трябва да има последици, категоричен е Радев.

Според държавния глава обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън. "Този "Апартаментгейт" носи в себе си мощен заряд на негодувание и на непримиримост на хората и това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е според мен вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем. Затова "Апартаментгейт" е исторически шанс", каза още той.

На обвиненията на ГЕРБ, че работи с БСП срещу управлението, Радев отвърна, че следва своите принципи, без да ги съгласува с никоя партия. "Президентът не е и не може да бъде опозиция, но мога да ви кажа, че заедно с милионите българи, които не одобряват действията на законодателната, на изпълнителната власт, заедно с тях, аз съм ценностна опозиция", коментира той.

На въпрос какъв е българският национален интерес сега - да се запази стабилността или да се промени статуквото, Румен Радев попита: "Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население?" Попитан дали се разпознава в опасенията на Борисов за пълзяща диктатура, той каза: "Властта в момента е г-н Борисов и няма как един диктатор да бъде извън управлението и в същото време да бъде диктатор. Освен ако г-н Борисов не се възприема като опозиция на самия себе си и на своето управление и иска по някакъв начин да се дистанцира от собственото си управление".

87

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румен Радев: Не трябва да има компромиси с оборудването и обучението по сделката за F-16

19.06.2019

1350 15
Румен Радев: Корнелия Нинова знае какво прави

16.06.2019

2395 33
ГЕРБ: Радев да каже за финансирането на предизборната кампания

16.06.2019

2220 17

Коментари

Страници

kissсинджира

НЕЕЕЕЕЕЕЕ! Фсичку е законно. 

Slava
снимка на Slava

"Този "Апартаментгейт" носи в себе си мощен заряд на негодувание и на непримиримост на хората и това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е според мен вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем. Затова "Апартаментгейт" е исторически шанс"

 

Радев е забравил кога е роден, да си отвори личната карта. Ако страда от някакъв вид загуба на памет, да потърси помощ.

"Историческият шанс" беше даден от золумите на бесепе, бесепе/депесе и пропуснат два пъти - веднъж при правителството на Иван Костов и втори път (шансът беше по - малък) -  първото правителство на Борисов.

Всякакви "мощни" заряди бяха изгърмяни в празно пространство и даже празни надежди за възмездие и справедливост не останаха. Единствено празните приказки на един измислен президент катализират "заприщваните" щения за ново бесепарско управление - да се захранят новите гладни край Нинова.

Джиджи

Малииий ...!!! 👺👹💩

ablepsia

един измислен президент 

 

Ъ?

 

А кой не беше "измислен" такъв?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Речите, словата, идеите, реакциите на Румен Радев от 19 април 2019 мисля да останат в Историята:

 

https://bnt1.bnt.bg/bg/a/prezidentt-rumen-radev-v-...

 

Важни са съмненията: Кой му даде керосина за тези фигури от висшия пилотаж? Козяк или Драган Цанков?

 

Важни са, защото снощи стана ясно: Този път са ни оставили на автопилот, вдигнали са ръце от така създадения батак (с дружния им и съгласуван на подсъзнателно ниво -- ако не на ниво служби -- многогодишен почин).

 

И са сбъркали! За първи път*. Защото няма как да сме на автопилот, докато в кабината седи този човек Румен Радев.

 

Важни са, защото за всеки снощи стана ясно:

макар гориво на цели централи и тръбопроводи,

респ. на кораби тъпкани с покровителство срещу международни разследващи органи

да се провожда до корпоративната клиентела в партийните централи и обръчите от фирми,

НО! до президента те нямат достъп! Той се оказа много повече от генерал. Има тумос. Като Омировия Ахил, който се обръща към своя thumos като източник на страст, въодушевление и стремеж  към себеутвърждаване.

Thumos (дъх, но и кръв; източник на чувствата и поривите, разположен в гърдите според древните гърци) е интензивно обсъждан в постмодерния и постлиберален контекст на гражданското неподчинение (вж. Фр.Фукуяма и пр.).

 

Стига дрънкала. Вчера Президентът беше на нивото на най-доброто от българската история.

Просто изгледайте записа. Гарантирано покарване на криле в края.

_________________________________

* Напълно погрешно твърдение. За втори път. Когато Козяк заложи на Петър Стоянов, направи грешката да допусне Иван Костов да стане министър председател. Същият им показа, че в България може да се води самостоятелна политика в интерес на общото благо. И не им цепеше басма.

SSlavov

Държавният глава призова управляващите да отговорят на въпросите 

 

Как при хамериканци ,германци и т.д. съотношението м/у средна пенсия и максимална бюджетна заплата е 1:23 - в някои страни дори по-малко , а неговата е 30 пъти средната пенсия .Има правило - колкото по-бедна е страната ,управляващите са по-алчни и си сравняват заплатите с колегите от свръхбогатите страни . Тов.Си  получава 1700$ на месец ,но те са комунисти ,а нашите цоциалисти въведоха 10% данък ,за разлика от прогресивния в богатите държави . Затрогващото е церемониалмайстор да говори за морал и да се разписва за 11 000 лева + разходи за гавази ,резиденции ,гюзмета и т.д.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Халал да му е заплатата.

И хайде да караме със сравненията докрай:

Румен Радев живее само от заплата. За разлика от 4-те власти.

19namo

Проблемът не е в президенстката заплата, а в долната част на сметката. Все пак Радев не е работодател или синдикалист. Не е лошо човек да върши онова, което предполага длъжностната му характеристика.

mi6osp.

Типичната и много тъпа измишльотина.

Я раздуй, каква е вината на Радев за тази ниска средна пенсия!

 

Много ви е яд , че не можете да намерите нищичко, с което да вкарате Радев в стройните редици на управляващите крадци.

 

 Президент Радев 👍 набелязва задачите на служебното правителство.

 

 

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Все пак Радев не е работодател или синдикалист. Не е лошо човек да върши онова, което предполага длъжностната му характеристика.

В държава, която беше превърната във враг на гражданите, може да се случи президентът да каже на гражданите, че е на тяхна страна. Или не може? А?

 

Длъжностната характеристика на правителството не е да въвежда и покровителства система за обогатяване чрез злоупотреби, ама... те на.

SSlavov

Не е виновен за средна пенсия и заплата , но може да погледне колегите си от Дания ,Швеция ,Австрия и т.д.  какви разходи имат и да съкрати администрацията си  ,гавази ,разходи и даде пример за цялата държавна и общинска администрация . Не можем да го принудим да се движи с метрото , но на велосипед ще стои добре .

JR

Годишният бюджет на президентството е сравним с жълтиците, които Той ще похарчи за салтанатите около “приятеля Му“ Франциск... Най-личен на велосипед ще е Светиня Му с още 20 гавази от НСО... И всеки ден фризьорките и физкултурниците ще се наслаждават на Джиро Ди Банкя...

То бива глупости, бива, ама тъпотата с взлом е вредна за здравето...🐏💨

19namo

Разбира се, че може. И трябва, най- малкото заради гласуваното му доверие. Сега остава и самите граждани да минат на своя страна и да осъзнаят, че държава само от политици не става.

аман бе

А Боко? Който впрочем от 10 години символизира и РЕАЛИЗИРА реалната власт - изпълнителната.

 

ПП Отговорът ми е към 29

SSlavov

Президента може да тропне по масата и даде пример -  моята е като съотношението в Дания  , а всички на държавни длъжности под моята .Не може президента на Австрия да се вози с метрото ,а за нашите  народни избранници и слуги на народа коли ,гавази ,държавна издръжка . Никой не казва колко са колите в държавни и общински чиновници и колко струва издръжката на хазната .Да им дават карти за автобуси и да се движат с БДЖ ,за да видят в какво състояние са вагоните .

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Той тропна по-яко:

сред основните проблеми на държавата

на трето място след съдебната реформа и корупцията

Президентът постави жалките доходи на работещите българи.

 

Днес троловете ще ни разсмиват извънредно.

Добрутро, №8

SSlavov

Похвално ,че е постави въпроса за доходите , но точно той може да бъде пример и коректив на апартаментчици ,евроусвоители и и т.д.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia

cisco1

И цецо като види президента на колело и като се засрами.....

Много от рано май си почнал, на здраве

Диагностик

Само управляващите ли имат големи и евтини жилища?

Само те ли изпращат децата си да учат в чужбина?

Нещо за бившата си любовница на 2 заплати и безплатно жилище?

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Желателен да обсъждаме бивши любовници?

Не е ли малко хлъзгава тази тема като за фенове на бившето гадже на една настояща банкерка?

 

Хората пращат децата си да учат в чужбина с пари, спечелени с труд, а не от подкупи, рекет и измами бидейки избрани да ни управляват с правомощия, дефинирани от Конституцията.

 

Не съдете само от личен гербаджийски опит, когато говорите за далавери.

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Късничко е да хленчите.

Жребият е хвърлен. Имате работа с мъж, а не с пунта мара.

mi6osp.

Така -така.

Управляващите могат да имат големи жилища и т.н., ако доходите, които декларират, го позволяват.

А те декларират срамежливо малки доходи и демонстрират огромни разходи.

Диагноза: Това става само чрез корупция , кражби или с ежедневни печалби от тото или лотария.

Но кой управляващ ще се занимава с тото?

Диагностик

Станишев

Техноимпекс

.........

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Така -така.

Управляващите могат да имат големи жилища и т.н., ако доходите, които декларират, го позволяват.

А те декларират срамежливо малки доходи и демонстрират огромни разходи.

Диагноза: Това става само чрез корупция , кражби или с ежедневни печалби от тото или лотария.

Но кой управляващ ще се занимава с тото?

👌

Миряна Б.

 

герберастите навлизат в най-хейтърския си период. що не запеете марсилезата или по-малко известната Ah ! ça ira, ça ira, ça ira ! Гилотината смазахте ли с грез?

изакахте ли се на черджето на съседа-бесепар? ритнахте ли му кучето? Проклехте ли Путин поне 30 пъти? Напцовахте ли ме за другомислие?

 

Ah ! ça ira, ça ira, ça ira !

SSlavov

Гилотината смазахте ли с грез?

Не може с грез ,защото няма да се греСира😊

Диагностик

Хвърчилото твърди, че без машинно/електронно гласуване изборите няма да са честни. Както при президентските? Като кои страни например- Венецуела?

вила

Естония,наш даскал електронен

JR

Добре Му е напълзял диктатурата!☺️ Шизофренично и изодзадзе...👃👃👃

Ефектът е виден - герберастите подскачат на място и се чудят на сиромахомилство ли да го ударят, или да си карат по психодесната шпаргалка за камунизията... Та чак затъват пъшкайки в гащите на Деса...

Мъка и тормоз!🎃🎃🎃

Slava
снимка на Slava

Желателен да обсъждаме бивши любовници?

Не е ли малко хлъзгава тази тема като за фенове на бившето гадже на една настояща банкерка?

 

Темата е хлъзгава за руменофилите👎

 

Гадже - приятел/ка, с когото/която сте във връзка, базирана на любовно влечение между двама ви.

 

Любовник - Извън брачен партньор с когото правиш любов (секс)

 

Хората пращат децата си да учат в чужбина с пари, спечелени с труд

 

😂😂 Нинова и труд😂😂

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×