facebook
twitter

Горещи новини

Румен Радев: Наемат се армии от полуграмотни тролове

4821
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бумът на социалните медии помита установените алгоритми за събиране на информацията. Това е едно от предизвикателствата, пред които са изправени медиите. Това заяви президентът Румен Радев в НДК на Шести световен конгрес на информационните агенции, предава БГНЕС. В София присъстват над 200 делегати от 100 страни.

"Темата за бъдещето на новините е темата за бъдещето за човечеството. Не можем да си представим живота без бурното развитие на технологиите“, заяви държавният глава пред делегатите на форума. Радев посочи, че дигитализацията е променила нашите представи за света. „Изпитваме остър дефицит от навременна и точна информация. Този процес ще се задълбочава“, смята президентът.

„Финансовите проблеми принуждават медиите да влизат в политически и икономически зависимости, подкопават етичните стандарти. Наемат се армии от полуграмотни тролове да се дискредитират публични личности“, каза още президентът.

По повод предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лев за получен действителен глас Радев коментира, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, тъй като те се финансират директно от властта и дори не се крият. Според него субсидиите засягат най-вече съществуването на опозицията, така че такова решение задушава опозицията точно преди местните избори.

"Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото", каза държавният глава. Според него обаче големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а липсата на механизъм, който да третира еднакво партиите при финансирането.

 

Ключови думи:

Румен Радев, тролове
49

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фейсбук: От Русия вече се месят в изборите в САЩ

23.10.2019

748 2
Румен Радев на Петрова нива: Нека не забравяме пепелищата

18.08.2019

1103 25
Еврооста Север - Юг търси 500 млрд. евро

09.07.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1539

Коментари

Страници

Диагностик

Наемат се армии от полуграмотни тролове да се дискредитират публични личности

 

Поздравления за Радев! Атаката е директно към Кухев и Кирчо (който ще замести Корнела).

☝️

Sapienti_sat

***

Киро Жарта

Наемат се армии от полуграмотни тролове да се дискредитират публични личности

 

Обаче са по-умни от бащицата им Цвицерон. ?

Звън®
снимка на Звън®

Кое е нахиленото човече до Радев? Прилича на белогвардейски бръснар.

Sapienti_sat

То е написано под него - Михаела Катеринска.

Звън®
снимка на Звън®

С толкова нежно име е опасно да се седи до Радев. Вижда се от снимката, че той май вече му е хвърлил око, пущаракът му с пущарак!

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

***

Traktor1

Както казах и на другия ти никнейм слотор - ти дори и за полу не можеш да се класираш :) 

Миряна Б.

Доста публични личности се автодискредитират. най-често - премиерът. Примерът е заразителен като вирус. има и друг вид свръхпублични личности, всъщност служите в публични сайтове, преднзначени за голи жени и мъже и лоша музика, дори не е музика, а джангър. Не знам как се отнася МОН към сайта БЛИЦ, но аз бих го цензурирала тутакси. В УСА също не би минал безболезнено. 

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

да се дискредитират публични личности

 

Крепимадурски явно е засегнат от големия дигитален кютек, който отнесе Убер-Алесова за последната си изцепка. Особено в "Туитър".

Но боят си беше съвсем заслужен, и не беше дело на тролове.?

Миряна Б.

Ама специално в този форум пращат съвсем изкукуригали комуняшки пълни неграмотници.

 

А ти си си пълен мъченик, както се изрази днес митрополит Николай. Дай линкове за комуняшки неграмотности! ти от герберугите ли си или от

адептите на синята идея?

 

 

ПероВТ

Някой да знае къде се наемат тези армии от тролове? Колко и кой точно им плаща? Не вярвам подобна практика, ако съществува, да остане скрита. Имам близък, който беше в Изпълнителното бюро на БСП и съм го питал плащат ли за постване на коментари и имат ли структура, която да определя какво точно да се поства. Отговорът му бе, че и без указания симпатизантите безпланто реагират по нормалния за тяхното мислене начин.  И били повече, отколкото БСП има нужда.  Същото важи за симпатизантите на останалите партии.  На държавно равнище Русия-САЩ-Китай ситуацията със сигурност е различна. Не е никак трудно да се разбере кой от политиците ни на чия хранилка е. Но на междупартийно  няма как поне един от троловете да се ядоса на началниците си и да не издаде заверата. А дотук - нищо.

Sapienti_sat

Някой да знае къде се наемат тези армии от тролове? Колко и кой точно им плаща? 

Питай този, който най-много се е засегнал - Св. не знам си кой.

slaughter
снимка на slaughter

Истината е някъде по средата. Гут перо, гут!

редник

 

Холандия блокира Албания за ЕС

Албания първо трябва да се справи с корупцията

 Парламентът на Холандия вчера гласува по четири резолюции, отнасящи се за разширяването на ЕС, но само тази против Албания получи мнозинство от гласовете, включително и от управляващите партии. Тя бе приета със 105 гласа в 150-местния парламент.

 

https://fakti.bg/world/387381-holandia-blokira-albania-za-es

 

Странно - как се оправят само със 150 депутати?...

 

 

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Но на междупартийно  няма как поне един от троловете да се ядоса на началниците си и да не издаде заверата. А дотук - нищо.

Как нищо? Много бързо забравихте аферата "Лийдуей".

 

 

"Бивол": Интернет "тролове" с хиляди коментари в полза на БСП

За близо година 672 трола са произвели 10 154 коментара в полза на БСП, пише "Бивол"

 

Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството в полза на БСП, пише сайтът "Бивол".

Активното мероприятие било организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви, посочва изданието.

Атаката се разпростира върху над 50 електронни медии, форуми на вестници, радиостанции и телевизии, социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координирало от агенцията "Лийдуей Медия Солюшънс", която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година - от март 2013 до края на януари 2014, 672 профила са произвели 10 154 коментара, прокарващи "партийните тези".

"Бивол" прилага част от отчет за 20-дневен период през януари т.г., изпратен до Антон Кутев, който отговаря за комуникационната политика в БСП. В отчета се посочва, че от 9 до 28 януари са публикувани 1840 коментара, 1389 от които в 53 електронни медии, останалите - в социалните мрежи. В отчета са приложени и линкове към постовете.

Внимателното изследване на интернет адресите или IP-та, от които се пускат манипулативните коментари, доказва, че голяма част от адресите съвпадат, т.е. различни профили с различни имена пишат от един и същи офис, или дори от един и същи компютър, посочва "Бивол".

Имало дори виртуални диалози и дискусии на един и същ потребител сам със себе си, но мултиплициран в многобройни виртуални профили. Това се правело, за да се имитира публичен интерес и да се внушава изкуствено определена теза - винаги в подкрепа на БСП, коалиционните й партньори и сегашното правителство.

"Бивол" огласява и много от засечените профили, от които се пише:, свързани с "Лийдуей": Bobo Linevski, Anna Plachkova, Milena Velinova, Biser Ivanov, Milena Tzvetkova.

 

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/internet-trolove-s-hiliadi-komentari-v-polza-na-bsp-6005169

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

А в този форум имаше поне десетина платени трола - Гълъбова и сие.

Първо работеха за Бареков, после за кратко защитаваха някакви синдикати и пр.

 

От тях активни в момента са само Magi и принцеса Даяна.

Седем с един...

А вие за кого "работите"?

dissidentbg

Не е нужно троловете да са грамотни, нито да могат да мислят. Работата им е да преписват от листчета. Е, правят грешки, когато преписват, но в общи линии се разбира какво са им казали да препишат.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Не е нужно троловете да са грамотни, нито да могат да мислят.

Ако се съди по твоите писания, точно така ще да е.?

dissidentbg

Св. Ихтамнетий, навярно може да се каже, че съм трол.

Поданик съм на една от най-богатите държави в Света. За мен България е само разходи. Би трябвало ми е през ... съдбата на България и на теб, но по някаква причина, не мога да се примиря докъде докарахте нещата.

Пиркс
снимка на Пиркс

Тролът е същество, заради което си обречен на вечен студ, ако го опишеш от душа и сърце.

Kurt Meyer

"Наемат се армии от полуграмотни тролове"  Видно е от форума,  милите ми кутевчета.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Нашите тролове тук във форума за високоинтелигентни,

Твърдиш това, като доказателство, че не си трол, ли??

bobone

Наемат се армии от полуграмотни тролове да се дискредитират публични личности - Намерил се кой да го каже това. Добре е човек първо на себе си да обърне внимание. Ако не може сам да се корегира да се ориентира за представянето си по отзивите на обществото и рейтинга си и чак тогава да дава квалификации. Защото значителна част от българите бихме казали, че тези негови заключения идеално пасват за самия него него и жена му като дори предлога полу е недостатъчен и трябва да се замени с не. Няма да изброявам "забавните" му представяния особено в чужбина.

nanyac

Това за платените тролове, наети да водят хибридна война ...

...е отдавна доказано, има снимки от пещерите, доказателства в съда и дори присъди.

Всичко е ясно.

Но не и за самите тролове, разбира се, "ихъ тамъ нетъ!"

 

Traktor1

Тоя вече се разбра че е от троловете,ама не от полу-тата,ами от съвсем-ите :) Но е хубаво щом и папуасите го признават...

nottheone

да се зема пример от мустакатия тарикат до радев: трол на сички власти и по сяко време

Кире

Между другото, Радев може и да е прав. Просто твърде много "откровения" има на бивши тролове, които по една или друга причина са останали без работа. Използват се за всякакви цели, а ако се закачат на лафовете им 2-3 баламурници, нещата наистина излизат от контрол. Например аз за Радев такива неща съм чел, че са просто невероятни. И оплитат злословията с полуистини по един и същ тертип. То може и за други публични личности да се намерят същите неща...

 

Това показва, че т.нар. "социални медии" нямат реална тежест и не отразяват реални процеси. Във ФБ има групи с по 100 хил. + члена, обаче не повече от 10 души са активни. Другите са маса - имитиране на масовост и всяка манипулация е все едно подкрепена от хиляди хора. Така че въобще не ми пука кой какво пише из интернет. Вече гледам само оригинални документи и толкова. 

Manrico
снимка на Manrico

Ако им орежат драстично партийните субсидии, няма да имат вече пари за наемане на тролове. Но пък безплатни тролове пак ще си има, виждаме ги достатъчно и тук. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш