Медия без
политическа реклама

Ремонтите на прохода Петрохан приключиха, похвали се АПИ

06 Дек. 2019
БГНЕС

Завършиха ремонтните работи и на последния участък от прохода Петрохан - 22.2 км от път II-81 между Костинброд и Бучин проход, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Шосето II-81 София – Петрохан – Лом, изградено през 1970 г., е основна връзка между Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. То е най-прекият път от областите Монтана и Видин до София, до Дунав мост II, пристанище Лом и балнеоложкия курорт Вършец.

С успешното изпълнение на този участък завършва рехабилитацията на общо 43 км от второкласния път, а с това и на целия проход Петрохан, отчитат от АПИ. През август приключи санирането на 20,8 км в отсечката Бучин проход – Берковица, също с финансиране от програмата "Региони в растеж". Трасето на територията на област Монтана беше ремонтирано през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.

Рехабилитираният участък е между 8-ия и 30-ия км - от края на Костинброд през с. Бучин проход до кръстовището за Годеч. Ремонтирани са 11 кръстовища – за гр. Сливница и гр. Годеч, както и за селата Царичина, Градец, Белидие хан, Понор, Дръмша, Цръклевци, Искрец, Шума и др. Обновени са два моста - над реките Блато и Бучино.

 

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?