facebook
twitter

Горещи новини

Президентът Радев: Държавата се управлява чрез нечий телефон

Бойко Борисов не закъсня с отговор: Ако това е неговият телефон, разбирам. Той може би знае.
6615
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, каквато е нормалната европейска практика. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е изискал повече информация от ДАНС и СЕМ по повод  ситуацията миналата седмица в БНР, предаде Нюз.бг. Коментарът си той направи, след като произнесе тържествено слово по случай откриването на новата учебна година в столичното 18 СУ "Уилям Гладстон".

Държавният глава отстоява позицията, че свободата на словото е условие на демокрацията. Това е фундаментална ценност, а очевидно в България е в криза. "Българското национално радио не е спирало дори по време на войната и този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява общественото мнение", подчерта президентът.

Радев смята, че трябва да се сложи край на това положение. Той е на мнение, че пред обществеността както директорът на БНР, така и разследващите трябва да обяснят какви са реалните мотиви зад всички тези събитията.

"Има лъч надежда и той е в поведението и реакцията на журналистите в БНР, които проявиха солидарност, подкрепени от други медии, дадоха пример как се отстоява достойнство, свобода на словото и професионални стандарти", отбеляза държавният глава.

Президентът Румен Радев не конкретизира думите си кой е този, който управлява държавата по телефона, а подчерта, че има механизми, институции и отговорни органи, които назначават и уволняват при определени изисквания на закона. "Когато започне да се работи през глава тези институции се обезсмислят", отсече държавният глава.

Премиерът Борисов не закъсня с отговора ката заяви: "Ако това е неговият телефон, разбирам. Той може би знае. Това беше саботаж срещу правителството. Това заяви премиерът  по повод думите на президента. 

Той подчерта, че се надява прокурорите в рамките на днешния и утрешния ден да приключат казуса.

Премиерът заяви, че не се бърка в медиите. "Аз си излъчвам на живо във Фейсбук, който иска да ме гледа, а който не иска да не ме гледа. Давам пълна свобода" посочи той. 

63

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът за указа за Гешев: Не съм човек, който протака

19.11.2019

3032 37
Румен Радев влезе в Зографския манастир (СНИМКИ)

16.11.2019

679 3
Президентът Румен Радев отива в Света гора

15.11.2019

453 2

Коментари

Страници

nottheone

мда

може и военен да е, но е завършил математическа гимназия👋

Direktiva

"МВР с мащабна акция против използването на телефон"

https://www.segabg.com/hot/mvr-mashtabna-akciya-pr... © Segabg.com 2019

Кара Колю

"Президентът Румен Радев не конкретизира думите си кой е този, който управлява държавата по телефона,"

Е, ми с телефон...то е ясно... нали му забраниха да влиза у назе цели десет години? 😁

nottheone

тва си е психиатрично-религиозна забележка 💤

да верваш, че некъв пенсиониран руски генерал те управлява......

де ти е вездесъщия боко, бре? демиурга, дет'казва един много умен колега. 

Hey Joe

Става дума за Портиера на американското посолство?

Кара Колю

Защо питаш мен? Питай умния колега? 😁

Интервал

Кара Колю, бъркаш нещо. На Банкянския Вожд никой не му е забранявал достъп в страната. Сигурен съм, че телефонът Му все така "движи" нещата.

Желязко Желев

           Добре ,че е казал телефон.Щото ако беше казал туит отиде коня у ряката.

Banshee
снимка на Banshee

Кой, предводителят на дворянството Решетников-Воробянинов ли? Той, ако има агент, трябва да е монархистът Сула по-скоро. :)

nottheone

изв., ама сула не е монархист. още по-малко дворянин 😁. кандидат за дворцова служба - може. но най-вече е християнско-объркан-от-сдс антикомунист. мое и милицифайките да са му забили някога 2-3 шамара за пиянско буйство.

Grim
снимка на Grim

Единствен лъч надежда е Президента Румен Радев, за 30 години това е единствения политик с достойнство, всички други са компроментирани. Само така генерале 2 милиона са зад вас.

ArcheoBG

"Само така генерале 2 милиона са зад вас."
Били са 2 милиона заедно с купения вот. Като гледам как му пада рейтинга на Червеня Папагал, се съмнявам, че и един милион е останал зад него.

mitkomm

Гледай да не са станали 3 милиона!

Hasta la vista

Тъй де, купен вот...Вотът на гражданите на все още държавата, наречена РБ, беше шамар за един, дето си мислеше, че и магаре да издигне, ще го изберат. И понеже вече имахме натрупан опит с едно магаре, вторият опит не му се получи, което му се отрази доста болезнено, че чак се разсърди и метна оставка...Не мой народът, за когото Той се труди денонощно, така да му се отплаща...Неблагодарници, не Му ценят труда...

торбаЛан

След като плезидент и минпред си комуникират чрез медии и фасебуци, що па държавата да не се управлява по телефон?

Интервал

Че какво има да си комуникират? Всеки знае какво представлява другия, а и са на съвсем различни нива в еволюцията на Homo sapiens.

Хаджи Генчо-A

"... що па държавата да не се управлява по телефон?"

Ми, че тя отдавна се управлява по телефон - АЛО, ВАНЬО.

И алото не идва от Президентството!

 

 

inventus

Жалко ако е така! Такава държава е много лесна държава. Отнеми им телефоните и край с държавата!

nottheone

тва е почти вярно.

пре-скъпи еф-ки от наште кинти не се купуват само с документи.

Деянов
снимка на Деянов

Пример на управлението на държавата по телефона: "Ало, Ваньо...."

принцеса Даяна

"Само така генерале 2 милиона са зад вас."

*

В случая 1-я милион идва от Корнела, а 2-я милион от Деса. Без тях отиде самолета в ривъра.

nottheone

ти някога ще кажеш ли нещо не-тъпо? или да си те пускаме по пързалката.

Яна

Височество, обсесията е болест, нали знаете. Добре би било(за Вас самата, а и за останалата публика) да се консултирате с подходящ специалист по въпроса.

Сократ-май

Навремето имаше един лозунг: "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека". А малкият Иванчо рекъл: "Аз знам кой е човекът".

Въпрос: Е ли господин президентът по-умен от малкия Иванчо, та да каже: "Аз знам, чий е телефонът"?

Или ще продължавате да се възхищавате на един генерал, който разперва ръце в рибарски жест (негов типичен тик) и заявява: "Войници, има там нейде един враг. Не го знам кой е, ама вие се досещайте."

Интервал

Сократ-май, политиката не е, като разказването на вицове(разбира се, абстрахираме се от изявите на Боце).
Засега президентът върши добра работа, като фокусира вниманието върху определени проблеми.
Разбира се, с твоя коментар показваш, че както навремето, така и сега - ясно е за кой човек става дума. Предвид, че и ти си го забелязал, явно изобщо не са безпочвени изводите, че усилено вървим към авторитаризъм.

Воден прах

От ден на ден боколюбците се гърчите все по-забавно. На заник сте.

дъртреалист

Е, ... аз за себе си не мога да реша дали в този казус Радев трябваше да назове конкретно Бойко, че управлява държавата еднолично.

Решил, значи, че ползата от запушването на устата на Великова става по-малка от скандала, който се разрази и се обажда - 

да спрат наказателната акция.

А..., ако не беше се обадил? ...?

И с Гешеф се вихри скандал, че и по-голям, ама НЕ СЕ ОБАЖДА да спре скандала...?

 

Интервал

Главен прокурор е много по-опасно, отколкото непослушен журналист. Сега имат изпитан и проверен послушник за поста, но ако се случи някой, дето да не е? Няма как да допуснат подобни случайности. По-скоро си мисля, че е съвсем наясно, но счита, че народът овчедушно ще преглътне и това назначение или в момента се търси по-удобен кандидат, който да е също толкова послушен. Последното никак не е лесно, предвид, че хем трябва да се занимава с правораздаване, хем да има изключително занижени/изкривени разбирания за морал, етика и справедливост. Предвид, какви безхаберни калинки кацат по високите постове, явно не е лесна задача за гербавата "резервна скамейка" Който и вариант да е, нямат какво друго да правят, освен мълчане и умерени хвалби/помпане на рейтинг на Гешев по различни, непряко свързани с Вожда начини.

вила

Може и да не му вярвате,ама той още като хвана юздите на  МС заяви,че лесно се управлява държава-сяада до телефона и натиска копчетата-така директно управлява.Не се  озъртайте-Борисов сам призна,че управлява по телефона директно.

Моите5стотинки

само с телефон не става...требе и тефтерче да има...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×