facebook
twitter

Горещи новини

Посланикът на САЩ в НАТО: Нямаме защита от руските крилати ракети

Русия ще предприеме военни мерки в случай на реализация на заплахите на НАТО по ДРСМО, обяви Сергей Рябков
8700
EПА/БГНЕС архив

САЩ засега нямат защита от руските крилати ракети, които нарушават Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви във вторник посланикът на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън в Брюксел, предава руската агенция EA Daily, цитирана от Фокус.
Заявлението прозвуча в навечерието на срещата на министрите на отбраната от страните-членки на НАТО на 26-27 юни.
„В момента нямаме системи за защита от тези ракети, но ще искаме отговор за нарушенията на Русия на ДРСМО, конкретно в сферата на новите разработки“, заяви тя. Вероятно става дума за последните демонстрации от страна на Русия, включително и с показването на хиперзвуково оръжие.
По думите на Хътчисън, САЩ разучават възможен отговор на прекратяването на действието на ДРСМО в сферата на конвенционалните оръжия.
„Русия все още има пет седмици, за да се върне към спазване на договор, но, ако тя не направи това, разглеждаме няколко варианта как да реагираме и обсъждаме този въпрос с нашите европейски партньори по НАТО“, съобщи дипломатът. „Разбира се, става въпрос за няколко варианта с използване на обикновено оръжие“.
САЩ обявиха, че излизат от ДРСМО на 2 февруари тази година. След това започна да тече шестмесечен преходен период, в рамките на който договорът може да бъде спасен. На 4 март президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за спиране на участието на Русия в договора от 1 март заради позицията на САЩ по този въпрос.

Русия ще предприеме компенсационни военни мерки в случай на материално въплъщение на заплахите на НАТО във връзка с Договора за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО). Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков пред журналисти, предава TACC.
„Опитите да се изобрази онова, което се случва като военно-политически отговор на действията на Русия, са характерни за пропагандни действия с голям елемент на умишлена дезинформация на световното общество. Когато тези заплахи започнат да се материализират в материални стъпки, вероятно ще трябва да предприемем компенсаторни военни мерки", поясни Рябков.
„През последните години страните от Алианса за възприели идеология на двоен подход към отношенията с Русия: сдържане, съчетано с диалог по въпроси, в които страните от НАТО имат интерес да поддържат такъв… Без да декларираме това с подобни термини, ние ще последваме подобна линия. Ще сдържаме агресивните намерения на НАТО, ще маневрираме, много избирателно ще подходим към темите за диалог с Алианса, които членовете на тази организация насърчават", подчерта руският дипломат. 
 Рябков обяви, че интересът на Алианса към обсъждане на проблемите около Украйна в рамките на Съвета Русия-НАТО, съвсем не означава, че Москва ще бъде готова да направи това. Рябков каза също, че Русия изучава намеренията на НАТО във връзка с ДРСМО и е готова за всички възможности за развитие.
„Ще проучим какво ще направят държавите-членки на НАТО по тази тема [за мерките в Русия във връзка със ситуацията по ДРСМО] през следващите месеци. Ние сме готови за всякакви възможности, отговорност за евентуално усложнение на военно-политическата ситуация в евроатлантическия регион, разбира се, лежи на САЩ и техните съюзници. Те бяха тези, които следваха съзнателна линия, за да нарушат ДРСМО“, увери руският заместник-министър на външните работи. 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на 25 юни, че страните от Алианса могат да се споразумеят за поредица от мерки във връзка с излизането на Русия от ДРСМО. В допълнение, той отбеляза, че Руската федерация има още пет седмици, за да „ликвидира своите ракети, които нарушават разпоредбите на договора"


 

Ключови думи:

НАТО, Русия, ракети, защита
93

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И Външно министерство е възмутено от руската изложба

27.05.2020

Обновена

2665 69
Путин насрочи парада за Деня на победата за 24 юни

26.05.2020

Обновена

3638 135
Руската прокуратура поиска 18 г. каторга за Пол Уилан

25.05.2020

4434 57

Коментари

Страници

paragraph39

/:/ САЩ обявиха, че излизат от ДРСМО на 2 февруари тази година. След това започна да тече шестмесечен преходен период, в рамките на който договорът може да бъде спасен

...............................................................................................................

Въпросът е: защо САЩ НЕ опитаха да спасят Договора/щом е можело- по думите на САЩ!/ , но преди да го напуснат?! Русия НЕеднократно е приканвала САЩ да седнат заедно на масата за преговори, но САЩ отказваха- и накрая САЩ обявиха едностранно излизане от Договора! Каквото впоследствие направи и Русия- защото НЕ може да има договор само с една страна в него и САМО тя да има задължения по него, нали?!

 

 

Тъмно пиво

Глупости на параг.... търкалета. Ето ти заглавие на ТАСС от 4 Декември 2018: ТАСС: САЩ заплаши да напусне ДРСМО, ако Русия до 60 дни не се върне към изпълнението му.

dissidentbg

Тъмно пиво, престани да преписваш от листчета и да мислиш, че по този начин ще обориш истината.

 

На 20-ти октомври, 2018г в Невада, за пръв път Тръмп обяви, че САЩ ще се изтеглят от договора за ДРСМО.

Интервал

Тъмно пиво, и това е вярно, защото.. САЩ казват така. Всички знаят, че те НИКОГА не лъжат, да не говорим от трибуните на влиятелни МЕЖДУНАРОДНИ организации.

greenbush
снимка на greenbush

На всеки трезвомислещ човек, незаслепен от омраза към едни и/или други му е ясно, че за да съществува НАТО му е необходим ВРАГ. За такъв е нарочена Русия. НАТО е само параван на американските интереси било то продажбата на оръжие и/или провеждане на тяхната гнусна политика.

Тодор1

 Шизофрения.

Мериканците излизат на 02.02  руснаците след тях сега да се се върнали .

Според мене е късно за китка .

Междувременно те мамалигарите и панството 

С ракетки и сега дай да видим кво прайм....

Su38
dissidentbg

Какво излезе? Посланикът на САЩ в НАТО, напълно е съгласен със ЗИП.

Осил

Айде бе, нямали защита! Да го разправят на дебилните us-американци.

Дагоев

За тях защитата е отсрещната страна да не може да се съпротивлява. В доктрината им пише задължителен първи удар.Целите са определени. И изведнъж противника имал възможност и намерение да се защитава. Кощунство.

mi6osp.

Хъм, нямате защита не само от  крилатите ракети. 

Изказването е актуално на фона на руската флота в Мексиканския залив. 

А основният проблем е, че нямате работеща ПРО .

Били

Да помислим малко. Нужна им ли е въобще защита. Кога руснаците са обявили, че ще нападат САЩ? Американците си търсят някои с когото да плашат населението. Странно явление е това напъване от страна на Пентагона да представи Русия като агресор. Дрънкаш оръжие и после Путин е виновен. Обикновено продължение на студената война. С нови и нови оръжия и измислени заплахи да спираме човешкото развитие. Болезнената амбиция да си световен хегемон е отвратителна и безпардонна. Лошото е, че и в САЩ се избират едни и същи марионетки на оръжейния комплекс. 

Диагностик

Ето още за тези ракети:

 

https://money.bg/inovations/sasht-nameriha-otgovor...

 

 

Hristo

За мен така публикуваното означава че се подработва ново скубане на пари от партньорите в НАТО. Естествено за осигуряване поръчки за щатски фирми. 

Звън®
снимка на Звън®

САЩ засега нямат защита от руските крилати ракети, които нарушават Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви във вторник посланикът на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън в Брюксел

 Невярно е горното твърдение. Всеки образован шахматист може да предложи поне няколко защити срещу руските крилати ръкети: защита Алехин, Нимцович, Грюнфелд, Каро-кан и т.н.

Su38

"Aĸo Glіdе Вrеаkеr няĸoгa cтaнe peaлнocт и ce пpиeмa нa въopъжeниe в aмepиĸaнcĸaтa apмия, тo тoй щe cтaнe eлeмeнт oт пepcпeĸтивнa мнoгocтeпeннa пpoтивopaĸeтнa oтбpaнитeлнa cиcтeмa c eлeмeнти нa ĸocмичecĸo бaзиpaнe."

Kluchovata duma e "AKO"... Taka che...

Sazhalyavam, no niama kak da polzvam kirilitsa.

paragraph39

 HRISTO,

/:/За мен така публикуваното означава че се подработва ново скубане на пари от партньорите в НАТО. Естествено за осигуряване поръчки за щатски фирми. 

.........................................................................................................................

Само да доуточня: "...Естествено за осигуряване поръчки за щатски/сащски/ ЧАСТНИ фирми!!! "

Защото, доколкото ми е известно, в САЩ няма държавни фирми за производствмо на и търговия с тежко войсково въоръжение и бойна техника?!

ER
снимка на ER

Имаме новина-Кравария се оказа технологично изостанала във военно отношение държава!

juka

"Смешен плач" Сякаш руснаците са заобиколили САЩисаните с бази и войска, а не обратно

АК-47МС

"Ако вляза в Спарта, няма да оставя камък върху камък..", рекъл Филип.

"Ако", рекли му спартанците.

dissidentbg

Всичко започна с нарушаването от страна на САЩ на договора за Противоракетна Отбрана - ПРО.

 

АК-47МС, след като споменаваш Спарта, аз ще кажа, че още преди 2500 години Тукидид обяснява значението на договор за ограничаване на отбрана. Когато след втората гръко-персийска война, гръцките градове-държави имат договор нито една от тях да не строи градски стени, за да няма защитена държава, която ще започне да доминира и подчинява други държави. Темистокъл успял да уговори атиняните да не спазват договора и да изградят градски стени. В резултат Атина налага волята си над повече от 300 градове държави, изгражда империя и е повод за Пелопонестката война, продължила близо 50 години.

nanyac

Темистокъл.... майка тракийка, баща грък...

Съюзът на Атина печели Пелопонеските войни срещу съюза на Спарта, но не поради това, че има градски стени, а поради силната си икономика.

Темистокъл убеждава атиняните да построят дългите стени до пристанището Пирея. Тази мярка е насочена повече към подсилване икономиката, отколкото към нуждите на отбраната. Пристанището и флота превръщат мегаполиса в доминиращ икономически фактор, а оттам идва и натрупването на съюзници и военна мощ. Войната логично избухва по икономически причини - контрол върху морски пътища, забрана за достъп до пазара и т.н..

 

Колкото до Темистокъл - след като е остракиран, той отива да служи на персите. Силните икономики не търпят царчета и хегемони.

dissidentbg

nanyac,

"Съюзът на Атина печели Пелопонеските войни срещу съюза на Спарта"

 

Върни се в училище и не е лошо да започнеш от първи клас.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Алооооооо! Господа! 

Не се упражнявайте в материя, от която си нямате хал хабер. 

Нито Пелопонеската война продължава 50 години, нито Атина я печели. 

Аман от многознайковци! ?

dissidentbg

Туткалчев, а ти пък откъде се появи, като многознайко?

 

ВСИЧКО е описано от Тукидид с подробности. И написах, БЛИЗО 50 години. Или имаш проблем с четене и разбиране?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Пелопонеската война трае от 431 до 404 г. 

Отвори която искаш енциклопедия или справочник, преди да издрънкаш поредна глупост. 

nanyac

140-й центр Сил специальных операций Вооруженных сил Украины прошел сертификацию как подразделение SOF и имеет право привлекаться в Силы быстрого реагирования НАТО

Подробности читайте на УНИАН: https://www.unian.net/weapons/10595016-specpodrazd...

А екскурзията на руската смехотворна "флота" в мексиканския залив не променя нищо. Дори и екипажите да са съставени изцяло от руслямистки шахиди готови да мрат за матушката, те ще погинат веднага след първия пуск и останалите  неуловими ракети на борда отиват зян.

Странно явление е това напъване от страна на Пентагона да представи Русия като агресор. Дрънкаш оръжие и после Путин е виновен. 

Странно е само за русоталибани. Я погледни на картата. Крим, Донбас, Луганск, Абхазия, Осетия, Приднестровието... Какъв изобщо Пентагон, целият свят е вече наясно че Русия е страна агресор, некои разбира се поради собствени интереси не го заявяват открито. А пък това клише за Пентагона... я кажи Пентагонът ли наложи на РФ европейските и американските санкции? Анимационните ракети на Путин какво са, ако не дрънкане на оръжие?

Тони Йорданов

  Ами то и с натовската флота в Ч. море е така. Не е сигурно дали ще могат да си кажат молитвата натовци, преди да пукнат.

nanyac

И коя флота казваш щяла да ги пукне?

Интервал

ОК, смехотворна е. За какво е тоя медиен квич тогава? Анимационните ракети защо докарват подобни медийни гърчове? Какви са тия "руслямистки шахиди" и "русоталибани" или просто демонстрираш неинформираност и непознаване на историята? Разбираемо.
"целият свят е вече наясно" - какво разбираш под целия свят и откъде съдиш с какво е наясно? Отделно, че според теб, вероятно военизираната външна политика на САЩ нЕма никакво отношение към санкциите, които приеха да изпълняват предимно придворни и зависими държави.
Примитивно. Но забавно :)

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×