facebook
twitter

Горещи новини

Поредната битка за зеленина е в Пловдив

Страстите са за градинка, която е частен имот
682
Протестиращите засаждат фиданки до дънерите. Снимка: фейсбук

Пловдив е поредният град, в който жителите поведоха битка за зелена площ. Става дума за градинката зад хотел “Санкт Петербург” в квартал Кършияка. Преди десдетина дни там бяха изсечени много дървета. Макар аргументът да бе “санитарна сеч”, гражданите живеещи наоколо не повярваха и заподозряха готвен строеж. Проведоха се няколко протеста, включитело и вчера, а край дънерите демонстрантите засадиха фиданки. Кметът Иван Тотев пък обеща да срещне утре протестиращите с бизнесмена Байрям Солак, който е собственик на парцела. Той афишира и намерение местната власт да купи имота.

От общината няколко пъти заявиха, че теренът е сък статут на зелена площ и няма как там да се появи сграда. В социалните мрежи обаче се разпространява скица, която говори за обратното – предвижда се комлексно застрояване. Протестиращи и общински съветници смятат да поискат проверка от прокуратурата за статута на градинката и преминаването й в частни ръце. Според вестник “Марица” тя е била част от апорта на общината в съвместното с Георги Гергов дружество „Пълдин туринвест“ до 2017 г., когато е продадена на фирма на Солак.

Ключови думи:

Пловдив, градинка, протест
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Липсващо саниране събуди напрежение в столичния "Младост"

26.01.2020

827 6
Жители на Варна отново протестираха срещу застрояването

26.01.2020

542
Перник заяви: Мачът свърши, г-н Борисов!

25.01.2020

99

Коментари

SvSophia
снимка на SvSophia

 В Бургас изобщо няма битка - сече се наред. Щото въздухът ни кристален благодарение на лукойли, кроношпани и новата транспортна схема.

Само дето всяко второ детенце с хроничен бронхит, а всеки трети я с астма, я с тежки алергии.

 

Да живеят “Зелените” във всички нюанси на тоз кульор!

 

Гъ-жа И. Василева, бивш зам.-министър и министър на екологията, понастоящем депутатка в Нотариата Му - тя и без туй ще хиляди, след като се изнесе с чедата си от най-добрия Му за живеене град, без нито за секунда да спира да се грижи за екологията на цялото Южно Черноморие.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×