facebook
twitter

Горещи новини

Планира се четиристранна среща за Сирия

700
ЕПА/БГНЕС

Лидерите на Великобритания, Германия, Турция и Франция ще проведат среща, посветена на Сирия по време на срещата на върха на страните от НАТО на 3 и 4 декември в Лондон. Това е съобщил Ибрахим Калън, съветник и говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган след разговор с делегации от трите страни в Истанбул, предаде БНР. 

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще постави „открито и ясно“ редица въпроси за ситуацията в Сирия на срещата на върха на страните от НАТО. Той направи коментара си на връщане от посещение в Унгария пред турски журналисти на борда на президентския самолет. 

Ердоган добави, че САЩ и Русия не са спазили думата си и в зоната, от която е трябвало да се изтеглят, все още се намират кюрдски бойци. По думите на турския лидер Анкара няма да напусне Северна Сирия преди и „последният терорист“ да се е изтеглил оттам и преди другите страни да са напуснали региона.

Междувременно турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи в петък, че от следващия понеделник ще започне да връща арестувани от Турция джихадисти от групировката "Ислямска държава" в родните им западноевропейски страни.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Войски на САЩ не пускат руски бойци до сирийско петролно находище

19.01.2020

10729 62
Израел атакува военно летище в Сирия

15.01.2020

2286 31
Първите разузнавачи на Турция и Сирия се срещнаха в Москва

14.01.2020

786 2

Коментари

Forza NATO

Ердоган добави, че САЩ и Русия не са спазили думата си и в зоната, от която е трябвало да се изтеглят, все още се намират кюрдски бойци.

С шапка или без шапка са били тия кюрдски бойци?

По думите на турския лидер Анкара няма да напусне Северна Сирия преди и „последният терорист“ да се е изтеглил оттам и преди другите страни да са напуснали региона.

Голям шегаджия се крие, може би, зад инак строгия лик на бай Реджеп Еведик. ?

ЗИП
снимка на ЗИП

Започна предстартовото броене за поредната бруталната руска кампания в Идлиб !

 

Тигрите пристигнаха. Очаква се да бъде превзет целия регион до магистрали М4 и М5 !

 

От няколко дни руската авиация безжалостно срива Джиш Аш Шугур, Маарат Нуман и Кафранбел.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OFjdAoKcayU

 

paragraph39

/:/ Ердоган добави, че САЩ и Русия не са спазили думата си и в зоната, от която е трябвало да се изтеглят, все още се намират кюрдски бойци.

.........................................................................................................................

Някой чел ли е или чул ли е Русия да е "давала думата си", че в Северна Сирия НЯМА да се "намират кюрдски бойци"?!

А?!

Моля за конкретна и достоверна информация: къде и кога Русия е давала такава дума, и на кого?

Доколкото ми е известно, между Турция и САЩ, а НЕ между Турция и Русия, има договорености и "дадена дума" относно сирийските кюрди- на които САЩ им съюзник и спонсор!?

Апропо, какви са тези срещи и преговори "за Сирия", с участието на Великобритания, Германия, Франция и Турция, но БЕЗ в тях да участва легитимната власт в Сирия/Правителството на президента Б. Асад/ или упълномощен от нея представител?! ПФУ!

paragraph39

/:/ Междувременно турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи в петък, че от следващия понеделник ще започне да връща арестувани от Турция джихадисти от групировката "Ислямска държава" в родните им западноевропейски страни.

................................................................................................................

Първо, на курорт ли са, на СЪХРАНЕНИЕ ли са в Турция джихадистите-халифатисти-международни терористи/ признати за такива и от СС на ООН!/?!

Второ, ако са участвали в бойни действия на територията на Сирия срещу легитимната армия и власт в Сирия/Правителството на президента Б. Асад/, тогава ЗАЩО Турция ще ги връща, "по живо, по здраво" по домовете им, а НЯМА да ги предаде на легитимната власт и Прокуратура на Сирия, за да бъдат изправени пред легитимния наказателен Съд в Сирия?! А?!

Трето, впрочем, това/второто/ важи и за САЩ- нали Тръмп заплаши, че, ако НЕ си ги приберат сами, ще изпрати по домовете в държавите им в Европа пленените от сащските военни в Сирия джихадистите-халифатисти-международни терористи/ признати за такива и от СС на ООН!/!!!

Ерго, ЗАЩО Турция, САЩ и сие НЕ желаят джихадистите-халифатисти-международни терористи/ признати за такива и от СС на ООН/ да бъдат изправени пред Съд в Сирия- или, поне, в Хага?! А?! "Странна" работа?! Даже СРАМНА! ПФУ!

paragraph39

Реджеп Тайип Ердоган: Турция няма да напусне Сирия преди другите страни да го направят

8 Ноември 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/11/08/2717813/...

н16
снимка на н16

Лидерите на Великобритания, Германия, Турция и Франция ще проведат среща, посветена на Сирия

А то, Германия какво прави там? Исторически, има някаква връзка с тия земи?)

paragraph39

Н 16,

/:/ А то, Германия какво прави там? Исторически, има някаква връзка с тия земи?)

........................................................................................................................

А пък Русия има "историческа връзка" с щатите Аляска и Калифорния в САЩ, ама претенции НЯМА!

Впрочем, когато става въпрос за държави, територии и междудържавни граници в Европа, този въпрос е решен окончателно още през 1975 г.- със Заключителния акт от Хелзинки/подписан и ратифициран, впрочем, и от САЩ и Канада!/!

pgp

Ердо каза, че  споразуменията с Русия и САЩ не работят и продължава с неговият си план. Еми така е правят си  споразумения, а кюрдите никой не ги пита какво искат, а пък и те самите кюрди доста неуправляеми излязоха. Ще стане горещо в тази зона съвсем скоро. Турция, Русия, САЩ, кюрдите и сирийската армия - бъркоча е доста голям.

 

https://twitter.com/freijournalist/status/11927839...

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)