facebook
twitter

Горещи новини

Пенс е съгласен да се публикуват разговорите му със Зеленски

Вицепрезидентът на САЩ твърди, че е горд с военната подкрепа за Киев
631
Майкъл Пенс

Вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс обяви, че не  възразява да бъдат публикувани стенограми от телефонните му разговори с украинския президент Владимир Зеленски.  

"Нямам нищо против. В момента обсъждаме това с юридическия съветник на Белия дом", казва Пенс, цитиран от пресцентъра на Белия дом. Той твърди, че в рзаговора си с украинския си колега Зеленски  президентът Доналд Тръмп не е оказвал натиск, а е говорил за увеличаването на подкрепата за Украйна от европейските страни и продължаване на реформите за пресичане на "ерата на корупцията" в държавата. "Горд съм, че за разлика от предишната администрация на [Барак Обама], ние [администрацията на Тръмп] оказахме военна подкрепа на Украйна. Администрацията на Обама буквално помогна на [Киев] с възглавници и одеяла, след като Русия нахлу в Крим, по същество инициирайки и военни действия в Източна Украйна ", поясни вицепрезидентът. 

Попитан дали администрацията на САЩ е наясно, че една от причините за забавянето на предоставянето на американска военна и финансова помощ на Киев е желанието на Тръмп да разследва действията на бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън и неговия син Хънтър в Украйна, Пенс отговори: "Мога само да кажа, че всички вътрешни дискусии между президента и неговия екип и контактите с моя апарат в Украйна бяха изцяло фокусирани върху такива широки въпроси като европейската подкрепа и корупцията". 

 

През септември американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал за разговор на Тръмп с чуждестранен държавен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и за предоставяне на американска помощ за Киев при условие, че предостави компромат за Джо Байдън.  По-конкретно  става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън -Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, започнала след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. 

Източник: News.bg

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пътническият самолет в Иран е бил поразен от две ракети

21.01.2020

2277 47
Иран ще предаде на Украйна черната кутия на сваления самолет

18.01.2020

876 3
Президентът на Украйна не прие оставката на премиера

17.01.2020

4883 6

Коментари

navara

На мен ми звучи меко казано нагло. Представям си какъв квич ще настане ако:

Вицепрезидентът на Русия твърди, че е горд с военната подкрепа за Мексико/например/

nottheone

наивитет е да се вярва на категории като военна подкрепа, с които се наименуват военните сделки.

и да - той твърди, че е горд. а всъщност е по-богат.

Нашенец

Горд бил с военната подкрепа за Украйна/ одеяла и възгавници/. Е не спомена старите Джавелини, от които самите украинци се отказаха... Смех отвсекЕкъде. или по-точно - жалка картинка

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×