facebook
twitter

Горещи новини

Отсрочка за касовите апарати ще има - само за големите фирми

Преводите на венецуелски милиони са съмнителни, но не и незаконни, обяви финансовият министър
1266
Илияна Кирилова
Владислав Горанов

Големите фирми, които използват компютърни системи за управление на продажбите, ще получат отсрочка до септември за привеждането на дейността си спрямо новите изисквания на НАП. Това обяви пред bTV финансовият министър Владислав Горанов. Той изтъкна, че за малките търговци срокът остава 31 март.   

Горанов сподели, че не разбира защо се е вдигнал толкова шум за непосилните срокове напоследък, при положение че за новите правила се знаело още през август 2018-а.  

Позицията на министъра  е доста странна, тъй като и фирмите, които трябва да подменят фискалните си устройства и програми, и компаниите, които трябва да изработят новите  софтуерни продукти, от месеци обясняват, че реформата е сложна и изисква повече време. А има и друг аргумент срещу поредната кампания  за "обновяване", наложена от НАП - порядъчните фирми ще си сменят системите за отчитане на продажбите, а сенчестият бизнес ще продължи да крие обороти и данъци. 

 

Горанов коментира и милионите на Венецуелската държавна петролна компания и замесването на българската Инвестбанк в скандала за пране на пари. "Не бива да се самобичуваме прибързано. Преводите са съмнителни, но не са незаконни, защото са извършвани от упълномощените за това хора", посочи финансовият министър. Той добави, че преди да стигнат до България, парите са минали през няколко кореспондентски банки в западни държави, които претендират да са по-развити и по-богати от нас" . Според обясненията на самата Инвестбанк преводите са пристигали от САЩ и от страни от ЕС.
 

 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ДАНС сама ще търси собствениците на фирмите в Търговския регистър

25.04.2019

Мила Кисьова

5833 2
Отпадна задължението на адвокатите да докладват на ДАНС за свои клиенти

16.05.2019

783 3
На 10 юни войната за касовите апарати влиза в нова фаза

Коментари

Гларyс

Поредният удар по малкия бизнес...

Мутри, сър...

тютюн

Кръщелникът.

Диагностик

БСП малка фирма ли е, че се възмущава? 

Wolf ACE

Хм, очевадно ГЕРП е доста тлъста фирма и затова си предлага такива глупости...

Johnny2965

Да. През август и септември няма нито един глас срещу решението за новите касови апарати.

И, ако някой е в състояние да ми обясни, с какво точно малкият бизнес е  по-ощетен от големия?

гарван_грачи_грозно

Влади е започнал да "изопва" сакенцето! Явно скоро не е имало земетръс по високите етажи на гратис-квартирата!

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Приравняването на бабата,продаваща гащи на пазара с големите вериги е кощунствено!И ако Кауфланд,Метро и т.н. днес правят десетки,стотици хиляди лева оборот на обект,то същата тая баба често си тръгва и без стотинка реализация за деня.За големите фирми,разходите за глупостите Горанови са перо,но няма да ги съборят.За дребния търговец с малкото магазинче или сергия,закупуването на нов касов апарат е екзистенциален въпрос.Огромен разход,който ще разклати и без това окаяното му финансово състояние.Ще има хора,които ще кажат:"-Е,че 300 лв много ли са?".Със сигурност така казват и "умниците" горе в топлите кабинети.Ами да,много са!Защото бизнес за малкия търговец вече няма!Клиентите са зомбирани от молове,вериги и т.н. и доста от малките магазини просто затварят.Собствениците им или си търсят работа или хващат Терминал 2.Отделно голяма част от хората,особено младите,пазаруват само от интернет.Облагането на малкия бизнес би могло да бъде по доста различни начини,но дебелите з@д...ци в  меките кресла в службичките нямат умствен капацитет да го направят и затова избират най-лесния.Изтупват продрания чувал на дребния бизнес за още пари.А пари в него няма!Ще дойде ден и в "държавата" Му ще останат само администрация,гладни пенсионери и някой заблуден циг..,пардон-ромей.И този ден е твърде близо....

Nashenec

Някъде в Конституцията нямаше ли нещо за разделението по имотно състояние и дали е допустимо ?

вила

Страхлив бездомник/бездомен страхливец  толкоз мозе....Знаем и шестокъщник кво мозе..., Следва бедуин с палатка и камили...Само и само да е сталбилност...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×