Quantcast

Медия без
политическа реклама

Оградата на турската граница глътна още пари

Те са за полеви път, успореден на нея, и за извънгаранционно обслужване

26 Юни 2019
Министерски съвет

В оградата на турската граница продължават да се наливат пари. Това стана ясно след като бяха оповестени решенията от правителственото заседание днес. На него бяха разпределени допълнителни бюджетни разходи за общо 33.5 млн. лв.

От съобщението на правителствената пресслужба не става ясно каква точно сума ще се инвестира в оградата. В него се казва: "Одобрените средства по бюджета на Министерския съвет в размер на 7,394 млн. лв. са за следните дейности: обезпечаване на транспортирането и екологосъобразното третиране чрез крайно оползотворяване/обезвреждане на остатъчен отпадък на площадка край гр. Девня; за изграждане на прилежащ полеви път, успореден на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на област Ямбол, както и за извънгаранционно поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол". Тоест сумата за оградата влиза в тези 7.394 млн. лв. Ще се харчат за път и извънгаранционно поддържане.

Отделно от това по бюджета на община Перник се предоставиха 1,895 млн. лв. за изграждането на кръговото кръстовище на ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Благой Гебрев”, с което ще се подобри трафикът на входно-изходните артерии на града. По бюджета на Сливен се предоставят 289 хил. лв. за санирането на Детска градина „Звездица“. Най-големият разход - 24 млн. лв., отива за попълване на държавния резерв от зърно.

Още по темата